În Combinatul Siderurgic, pregătiri pentru noua lege a pensiilor

În Combinatul Siderurgic, pregătiri pentru noua lege a pensiilor
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Uniunea Producătorilor de Oțel din România (UniRomSider), din care face parte și Combinatul Liberty Galați, a solicitat sprijin Ministerului Muncii și Solidarității Sociale în vederea implementării Legii 360/2023, ce privește noul sistem de pensii, ce va intra în vigoare din luna septembrie a acestui an.

"Uniunea Producătorilor de Oțel din România (UniRomSider) își exprimă aprecierea față de Planul Național de Redresare și Reziliență și față de preocuparea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale de a îmbunătăți legea pensiilor și de a corecta inegalitățile din sistem. Cu toate acestea, considerăm că nu a fost luat în considerare impactul Legii 360/2023 asupra marilor companii din România, care au angajat mii de oameni în perioada comunismului. Având în vedere că noua lege intră în vigoare în septembrie 2024, colaborăm activ cu autoritățile române la nivel național și local pentru a împărți responsabilitatea implementării noii legislații privind pensiile", se arată într-un comunicat de presă al UniRomSider.

În luna martie, producătorii de oțel au prezentat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale un plan care include o serie de măsuri de sprijin pentru marile companii, care cuprinde următoarele propuneri: sprijin financiar acordat de stat pentru digitalizarea fostelor companii de stat care au până la 40.000 de foști angajați în sistemul de pensii; extinderea termenului de eliberare a adeverințelor de pensie de la 15 zile la 90 de zile, ținând cont de numărul potențialelor solicitări; claritate în prezentarea noii legislații atât pentru companii, cât și pentru pensionarii care ar putea să nu primească nicio majorare în urma recalculării pensiilor.

"În cadrul întâlnirii cu reprezentanții ministerului, Uniunea Producătorilor de Oțel din România a solicitat ca Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii să comunice în mod clar și corect procesul și etapele de recalculare a pensiilor, precum și impactul în pensiile actualizate, luând în considerare investițiile financiare semnificative făcute atât de statul român, cât și de companii", precizează UniRomSider.

Conducerea Combinatului Liberty Galați a precizat la rândul ei, într-o declarație de presă, că susține demersurile făcute de UniRomSider: "Compania noastră a început deja să se pregătească pentru implementarea noii legislații prin dezvoltarea unui program mai amplu de responsabilitate socială, care vizează atât pensionarii, cât și integrarea persoanelor vulnerabile din comunitatea noastră. Astfel, ne pregătim deja să implementăm noua legislație, investind în digitalizarea documentelor cu datele angajaților din perioada 1961-2001 și prin adoptarea unui software dedicat care permite navigarea rapidă și precisă a documentelor. De asemenea, am creat o echipă dedicată care este instruită pentru a elibera certificatele de pensie de îndată ce va intra noua lege în vigoare. Ca parte a programului nostru de Diversitate, Echitate și Incluziune (DEI), oferim, de asemenea, oportunități de angajare persoanelor defavorizate. Anul acesta am angajat deja patru colegi și recrutăm în continuare".

Citit 16613 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2024 17:20

5 comentarii

  • postat de Visan Doru
    Miercuri, 24 Aprilie 2024 10:03
    5.13.135.***
    Proaspăt pensionar...6500 lei...și umblă să se reangajeze. La 52 de ani. Tot un fel de "speciali" pe cârcă celorlalți.
    1
    4
  • postat de florin
    Marți, 23 Aprilie 2024 12:03
    46.97.176.***
    In consiliul de conducere a acestei uniuni sunt 2 persoane dregi siderurgiștilor:Borș și Matoian!Asta spune tot despre acțiunile acestei uniuni!Probabil sa mai facă un ban ar dori privatizarea arhivelor!Ia ginditiva cite 100 de lei la adeverință pe fiecare luna ce bani s-ar face!
    0
    16
  • postat de gushpi
    Marți, 23 Aprilie 2024 06:07
    5.13.186.***
    ...când a eliberat combinatul adeverințe în 15 zile!!?
    Au trecut 23 de ani de când se tine evidența electronic, dacă scanau 8 dosare pe zi (din arhiva) oare unde erau?
    ...hai la cerșit, în pur stil neaoș ?
    0
    14
  • postat de marr
    Marți, 23 Aprilie 2024 04:57
    86.124.201.***
    Recalculari , modificari , si alte Recalculari ...la Infinit . Pare a fi un fel de 'hobby' al politicienilor .
    Si la urma ,tragand linie, nu stiu cum naiba , omul iese cu o Pensie micsorata ...asta daca o mai Apuca/mai traieste pana atunci .
    0
    13
  • postat de siderurg
    Luni, 22 Aprilie 2024 20:23
    89.137.139.***
    Este o nedreptate si o crima sa ai agajati in siderurgie care sa munceasca pana la 57 ani. Un angajat in siderurgie ar trebui sa iasa la pensie la 53-55 ani si sa faca loc noilor tineri sa se angajeze. Nu ne mai tin balamalele sa muncim greu pana la varste de 60 ani in siderurgie.
    17
    71

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro