Situaţie confuză la Muzeul de Istorie "Paul Păltănea". Majoritatea angajaţilor protestează, dar instituţia participă la "Noaptea Muzeelor"

Situaţie confuză la Muzeul de Istorie "Paul Păltănea". Majoritatea angajaţilor protestează, dar instituţia participă la "Noaptea Muzeelor"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, în parteneriat cu Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” și Centrul Cultural „Dunărea de Jos” vă invită sâmbătă, între orele 19,00 – 00,00, la o experiență culturală memorabilă la Muzeul ”Casa Cuza Vodă” şi la Casa Artelor.

Locul în care și-a petrecut o parte din viață Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Muzeul „Casa Cuza Vodă”, va fi gazdă pentru recitaluri de muzică clasică și scenete de teatru susținute de elevi ai Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”. Aniela Sandu (pian), Robert Tomșa (pian), Ana Miruna Teodora (pian), Maria Oltean (pian), Alex Boșcu (pian), Ilaria Soroceanu (teatru), Crina Podașcă (teatru), Andreea Bălan Mădălina (oboi) coordonați de profesorii Beniamin State, Diana Dogaru, Emil Răileanu, Daniela Lăcrămioara Nistor, Simona Holiartoc și Anișoara Negură vor oferi momente speciale publicului vizitator. În plus, Fanfara „Valurile Dunării” din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galați va oferi publicului un program de marșuri militare și muzică de promenadă în parcul din fața Muzeului „Casa Cuza Vodă”.

În cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, la Casa Artelor, va avea loc, de la ora 19.30, vernisajul expoziției de cristale „Galaxii de cristal”, donație făcută Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați de către dna. lect. univ. dr. ing. Cristina Stoian.  

În ambele locuri, accesul publicului va fi gratuit, ultima intrare fiind la ora 23,30. 

Între timp, angajaţii membri de sindicat se afiliază protestului naţional

Este de menţionat că, potrivit unui comunicat făcut public, Sindicatul "Danubius", afiliat la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa - Filiala Galați,  în contextul protestului de anvergură națională, NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA, la care participă 80% din instituțiile muzeale din țară, inclusiv Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, conform comunicatului remis redacţiei, "majoritatea angajaților Muzeului de Istorie «Paul Păltănea» Galaţi, formată din unii membri ai Sindicatului «Danubius» şi alţi salariaţi neafiliaţi, şi-a exprimat dorința de a susține protestul programat în data de 18 mai 2024".

"În acest sens, au fost înaintate conducerii adresele nr. 9/13.05.2024 și nr. 10/15.05.2024, prin care s-a solicitat, în clar, neparticiparea instituției la Noaptea Muzeelor 2024. Din păcate, opțiunea majorității nu a fost luată în considerare, instituția participând la acest eveniment. Cu toate acestea, ne menținem poziția și nu vom participa la Noaptea Muzeelor 2024, susținând astfel protestul", se mai arată în comunicatul semnat de Nicoleta Gheorghe, preşedinte.

Citit 2047 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2024 16:43

1 comentariu

  • postat de Psd taie și spanzura
    Sâmbătă, 18 Mai 2024 08:01
    51.179.120.***
    Oamenii sunt băgați de partid în instituții. Nu înseamnă că e raiul pe pământ acolo. Probabil partidul face presiuni să fie cuminți angajații.
    3
    13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.