Accident de muncă pe un șantier gălățean, cu victime străine. Muncitori prinși sub un mal de pământ

Accident de muncă pe un șantier gălățean, cu victime străine. Muncitori prinși sub un mal de pământ
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Un incident soldat cu moartea unei persoane și rănirea gravă a altor două a avut loc luni dimineață, în comuna Tudor Vladimirescu

Trei persoane, angajate ale unei firme de construcții din București, care lucrau într-un șanț situat la ieșirea din localitate către Hanu Conachi, au fost surprinse și îngropate, pentru salvarea lor fiind alertați pompierii.

Accidentul s-a petrecut cu puțin după ora 9.00, pe șantierul organizat în extravilanul localității Tudor Vladimirescu. O echipă de muncitori de la societatea Hidroconstrucția din București lucra la montarea unei conducte de canalizare când un mal de pământ i-a surprins pe trei dintre ei. Bărbații au fost îngropați de malul neasigurat corespunzător și nu au mai putut ieși nici singuri, nici cu ajutorul colegilor, care au sunat la 112.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galați a mobilizat la fața locului multiple forțe de salvare, cu două autospeciale de la Garda Ivești, un container multirisc și două echipaje SMURD, unul de la Tecuci și unul de la Galați.

Două persoane au supraviețuit sub malul prăbușit, fiind scoase în viață, un muncitor cetățean român și un vietnamez. Cea de-a treia victimă, un tânăr din Sri Lanka, a fost găsită inconștientă și fără respirație, nemaiputând fi salvată. Din păcate, și muncitorul din Vietnam a fost extras de sub malul de pământ în stare critică, medicii făcând eforturi susținute să îl resusciteze pentru a-l transporta, în cele din urmă, la Spitalul de Urgență din Galați. Cetățeanul român s-ar fi ales cu leziuni ușoare și ar fi refuzat, potrivit salvatorilor, să fie dus la spital.

Poliția a demarat o anchetă, deschizând un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească, sub coordonarea Parchetului, circumstanțele în care s-a produs tragedia.

O anchetă paralelă este efectuată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, ce va verifica atât modul în care s-a organizat șantierul, cât și legalitatea angajării străinilor și felul în care au fost instruiți muncitorii pentru această operațiune.

 

Citit 8187 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2024 15:35

4 comentarii

 • postat de rog itm sa nu mai fie partase la prostia asta, oameni ce nu stiu despre ce e in romania. omorim oameni....
  Marți, 18 Iunie 2024 13:20
  89.39.81.***
  acesti oameni vin nepregatiti unde ajung. ei vin doar pe ideea sa faca bani. angajatorii ,pentru ca ei nu au comunicare , ii considera niste oameni fara comunicare. rog statul roman sa mai accepte drept de munca oamenilor ce nu stiu, cum e munca in romania.
  2
  4
 • postat de Nicu V.
  Marți, 18 Iunie 2024 11:54
  84.117.46.***
  Verdictul se știe înainte de începerea anchetei : mortul este vinovat ! Asta-i Romania !
  1
  5
 • postat de Galatean constructor
  Marți, 18 Iunie 2024 07:17
  89.137.226.***
  Acest accident, printre multe altele, este dovada ca angajatorul nu acorda atentie MARE instruirii pe linie de protectia muncii.Acolo era simplu de rezolvat, sprijinire corespunzatoare cu dulapi care, sigur, costa, dar ideea ca merge si asa a facut victima.Sa plateasca pe masura!
  0
  9
 • postat de Traian
  Luni, 17 Iunie 2024 13:07
  86.120.239.***
  Am văzut recent la lucrările de construcții în sistemul de alimentare cu apă potabilă din orașul Galați cum un operator manevra de la distanță cu telecomanda,un utilaj robotizat ce săpa șanțuri adânci. Deci, se poate eficiență fără victime umane
  2
  33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.