Firmele gălățene, neinteresate să angajeze elevi și studenți în vacanță

Firmele gălățene, neinteresate să angajeze elevi și studenți în vacanță
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Iunie, o lună care "se traduce" prin sfârșitul orelor de școală și care reprezintă, totodată, începutul unei perioade de vacanță ce poate fi destul de costisitoare pentru elevi și studenți. Un motiv foarte bun pentru ca unii dintre aceștia să încerce să-și găsească un "job" pe perioada verii, care să le aducă niște bani în plus în buzunar. Până acum, însă, nicio firmă din Galați nu și-a declarat intenția să angajeze elevi sau studenți pe perioada verii. Este drept că nici nu avem vreo evidență a tinerilor care ar dori să muncească la patron pe durata vacanței.

"În conformitate cu prevederile Legii 72/2007, angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioada vacanțelor beneficiază, pentru fiecare elev și student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) în vigoare. Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului, din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic", au declarat pentru "Viața liberă" reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați.

Valoarea ISR pentru anul 2024 este de 660 de lei, astfel că stimulentul pe care o firmă îl poate primi este de 330 de lei pentru fiecare elev sau student angajat. Diferența dintre stimulentul primit și salariul angajatului este suportată de angajator din fonduri proprii.

Angajatorii pot încheia contracte individuale de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât vacanța, cu normă întreagă sau parțială, sau contracte de muncă temporară al căror termen este egal sau mai mic decât vacanța. Pentru tinerii sub 18 ani, un contract de 6 ore/zi și 30 ore/săptămână se consideră a fi cu normă întreagă, notează site-ul avocatnet.ro.

Pentru a beneficia de stimulent, angajatorii gălățeni trebuie să încheie o convenție cu AJOFM, în termen de 30 de zile de la angajarea elevilor sau studenților. Stimulentul nu se acordă, însă, angajatorilor care încadrează elevii sau studenții înaintea începerii vacanței sau dacă au beneficiat deja de stimulent pentru 60 de zile lucrătoare în același an calendaristic, pentru aceiași angajați.

"Până la data de 18 iunie, nu avem înregistrate cereri pentru acordarea acestui stimulent financiar", ne-au mai declarat reprezentanții AJOFM Galați.

Citit 1947 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2024 04:53

3 comentarii

 • postat de patron
  Vineri, 21 Iunie 2024 11:05
  82.208.137.***
  Avem asiatici, nu ne trebuie lucratori romani!
  2
  11
 • postat de florin
  Joi, 20 Iunie 2024 20:54
  86.124.201.***
  Apropo belgienii mai vin in Galați?????
  2
  21
 • postat de gigel
  Joi, 20 Iunie 2024 18:02
  188.26.125.***
  CAREEEEEEE FIRMEEEEEE??????? NUMAI ANGAJATORI DE CARTON IN ORASUL ASTA .
  2
  40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.