Licitație pentru modernizarea Grădiniței „Elena Doamna”

Licitație pentru modernizarea Grădiniței „Elena Doamna”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Primăria Galați informează că a fost lansat în licitație contractul privind renovarea integrată a clădirii Grădiniței cu program prelungit "Elena Doamna"

Este vorba despre un proiect cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, cu o valoare estimată de 3.965.357,83 de lei fără TVA. Ofertele sunt așteptate până pe 15 iulie 2024.

Cu o vechime de aproape un secol, clădirea are nevoie de consolidare și modernizare, intervenții ce se vor realiza cu protejarea elementelor specifice de arhitectură. În cadrul proiectului sunt prevăzute, în principal: lucrări de consolidare; hidroizolarea fundațiilor și a pereților din subsol; montare de tâmplărie din lemn stratificat; lucrări de termoizolare pe interior cu plăci termoizolante pe fațadele principale ale imobilului, care prezintă valoare istorică și arhitecturală și trebuie conservate; montare de centrală termică, pompă de căldură, boiler pentru apa caldă menajeră; înlocuirea parchetului existent; realizarea unei instalații de ventilație cu recuperare de căldură; refacerea finisajelor interioare (pardoseli ceramice în băi și în spațiile pentru bucătărie); restaurarea copertinei existente de pe fațada principală, restaurarea ornamentelor existente și restaurarea ușii principale de acces; refacerea celor două scări interioare și a rampei tehnice; montarea unei copertine de sticlă în vederea protejării accesului secundar existent; lucrări de sistematizare verticală.

Clădirea este situată pe strada Domnească nr. 114 şi a fost construită în anul 1930.

Citit 1986 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2024 16:09

1 comentariu

 • postat de Lex
  Marți, 25 Iunie 2024 21:26
  86.124.203.***
  "Clădirea este situată pe strada Domnească nr. 114 şi a fost construită în anul 1930." Mai interesant ar fi data ultimei modernizari.
  5
  10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro