Gruparea roș-alb-albastră are probleme să-și păstreze jucătorii de bază, din cauza ofertelor pe care le au jucătorii Oţelului din partea celorlalte competitoare.
Sezoanele bune făcute de Oțelul în Superligă au atras mai multe priviri asupra jucătorilor săi, mai ales în contextul în care mulți dintre ei se află la final de contract.
Dintre jucătorii de bază, primul care a plecat a fost Samuel Teles, care a semnat cu CSU Craiova, iar Tănasă și Joao Lameira se vor întoarce la cluburile de care aparțin, după ce le-au expirat împrumuturile. Prețul cerut de Farul pentru Tănasă este de circa 400.000 euro, iar pe firul negocierilor a intrat și Dinamo, conform informațiilor furnizate de GSP.
Lista jucătorilor de la Oțelul doriți de competitoarele din Superligă este completată de Stevanovici, Cisse, Miguel Silva și Maciel. Cel mai disputat pare a fi Cisse, dorit de Universitatea Cluj și Dinamo, dar care, conform conducerii gălățenilor, ar mai avea un an de contract cu Oţelul.
De asemenea, interes major există și pentru colegul său din defensivă, Nikola Stevanovici, pe care l-au ochit CSU Craiova și FC Hermannstadt, dar și echipe din alte campionate.
Portughezul Maciel, cel mai bun fotbalist ofensiv al Oțelului în sezonul recent încheiat se află pe lista lui Dinamo.
În timp ce Miguel Silva, care trebuia să se ducă la Sepsi (dar înțelegerea a picat din cauza retrogradării echipei din Sf. Gheorghe), este dorit la Sibiu, ca soluție de înlocuire a lui Tiago Goncalves, pe care FC Hermannstadt se pregătește să-l vândă cu cel puțin jumătate de milion de euro.
Oțelul, echipa cu cele mai multe minute oferite străinilor
Sezonul recent încheiat de Superligă aduce și o statistică dură pentru fotbalul gălățean, în sensul în care Oțelul a fost echipa care s-a bazat cel mai mult pe jucători străini din tot campionatul. Conform unor statistici furnizate de site-ul de specialitate transfermarkt, gruparea gălățeană a oferit din totalul minutelor petrecute pe teren, nu mai puțin de 67,8% pentru fotbaliști străini. Următoarea echipă este FC Botoșani (63,2%), iar podiumul acestui top este completat de Dinamo (60,8%). Cu peste 50% sunt alte patru echipe: UTA (59,9%), Poli Iași (59,4%), CFR Cluj (53,8%) și Unirea Slobozia (50,2%).
De partea cealaltă, echipele care au favorizat cel mai mult prezența fotbaliștilor români sunt Farul (81,4% din minute pentru români, 18,6% - străini), FCSB (70,8% români/ 29,2% străini), FC Hermannstadt (68,5% români, 31,5% străini), Universitatea Cluj (64,5% români, 35,5% străini) și Rapid (57,6% români, 42,4% străini).