Profesiunea mea: impostura
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Profesiunea mea: impostura
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Doctorul care, în baza unor cursuri de câteva zile, a operat o pacientă şi de restul zilelor e doar un caz nefericit de negustor prins. România e plină de nepricepuţi cu aere de mari experţi şi majoritatea ne operează fatal doar că nu ne dăm seama.

Răul pleacă din şcoală. O mulţime de rataţi într-ale predării s-au urcat în fruntea Educaţiei şi programele de învăţământ stau mărturie. Elevii învaţă, mai nou, competenţe, dar au goluri de câte 50% nepromovare la bac, adică la baza de cultură generală. În liceele transformate din industriale în teoretice, cohorte de ingineri predau ce se mai poate, antreprenoriat de exemplu, dar ştiinţele exacte şi fundamentale din capul viitorilor absolvenţi sunt la nivel de nebuloasă.

Medicina se practică cu diplome date de facultăţi la mezanin de bloc şi nu se mai ştiu numele substanţelor de bază, ca în cazul cu Viagra. Noroc că vine un arab care a învăţat carte serioasă, să ne asigure măcar medicina de urgenţă.

Cea mai răspândită impostură profesională e în administraţia publică. Ingineri navalişti conduc companii de apă, dar dovedesc că n-au habar de mecanica fluidelor. Alţi ingineri manageriază distribuţia agentului termic şi-o duc într-un faliment cât jumătate din bugetul Galaţiului. Funcţionari cu cine ştie ce calificare lasă o zonă liberă la stadiul de gaură neagră alocărilor de bani publici fără număr ori finalitate, deşi toată organizarea era treabă de jurist.

Unde te-ntorci numai experţi refuzaţi de domeniul lor: istoric la cultură, inginer la mediu, fost agricultor şi patron de striptease la bibliotecă.

Am-o-ntrebare: unor astfel de pacienţi cine le face o operaţie de sucţie a funcţiei?

Medicul de famiglie

Citit 18959 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2013 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.