APATERM n-a ştiut cum să-şi palmeze banii
Foto: Ilustraţie: Monica Zanet

APATERM n-a ştiut cum să-şi palmeze banii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vă spuneam data trecută că vreo cincisprezece milioane de euro sunt în ceaţă la ECOSAL, conform raportului Curţii de Conturi. Iar conform experienţelor de până acum, dacă ne raportăm la cheltuielile pe asfaltări bunăoară, e posibil ca aproape jumătate din abaterile financiare constatate să fie bani cărora nu li se va mai da de urmă ever.

Cum pe primar îl doare mai abitir de cele şapte milioane din conturile Oţelului decât de cele ce s-ar putea să fi făcut paşi din conturile serviciului de salubritate, cetăţenii ar trebui să se obişnuiască cu ideea că taxele şi impozitele lor sunt pe mâini bune. Mai exact, pe mâinile lui Ion Ionescu, directorul ECOSAL.

De fapt, ce atâtea conturi contabile, socoteli şi alte nimicuri? Cine ştie să palmeze banii, adică să-i măsoare din ochi ţinând cărămida între degete, n-are nevoie să vină nişte conţopişti să-i spună cum se fac adunările şi mai ales împărţirile, este?

La o aşa devălmăşie chiar într-un serviciu public al Primăriei sub nasul edililor, înseamnă că APATERMU-ul a avut doar ghinion. Gaura de la APATERM n-a ajuns la 70 de milioane de euro, dar căldura şi apa caldă îl costă anual pe gălăţeanul nedebranşat de 10 ori mai mult decât habitatul şi ecarisajul.

Singura defecţiune pe traseul banilor este aceea că, dacă nu-ţi plăteşti taxele şi impozitele, vine fiscul şi te execută. Dacă nu-ţi plăteşti apa caldă şi căldura, mai greu şi mai încet, cu procese, executori... complicat.

Noroc pe noi şi ghinion pe APATERM că nu s-a inventat taxa obligatorie pentru serviciile termice la fel ca cea pentru salubritate.

Aşadar, plătiţi-vă vârtos taxele! Banii noştri sunt pe mâini bune, indiferent de destinaţia lor.

Taxa de habar n-am


Citit 10743 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2013 15:36

5 comentarii

 • postat de @ionescu - statescu
  Luni, 04 Martie 2013 11:02
  sa puna ionescu contra argumente la ce i-a gasit camera de conturi...cetatenii pun chitantele de la impozite cap la cap si traiesc printre gunoaie si caini vagabonzi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de statescu
  Luni, 04 Martie 2013 10:59
  ,,nicio zi fara ionescu" asta este sloganul vietii libere, rusine sa va fie ca aruncati cu noroi intr-un om integru. documentati-va si puneti copii dupa documentele care-l incrimineaza, ca cifre asa poate arunca oricine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cat de prosti ne crezi Ionesucle?
  Luni, 04 Martie 2013 10:27
  @angel: si daca se varsa sume infime, de unde a avut 62 de milioane sa le f...a cum a vrut muschii lui contabili? ca la vreo 250000 de galateni strangi doar vreo 14 milioane de lei, asta daca isi platesc toti taxele, pana la ultimul galatean. E clar, a facut ce-a vrut si cu taxele de la galateni, si cu cei de la firme, ba poate si ceva peste... Postac prost, daca nu stii matematica, du-te pe la scoala. Daca stii si crezi ca nu stim noi, du-te altundeva...
  0
  0
  Raportează
 • postat de angel
  Luni, 04 Martie 2013 09:37
  DOMNULE HABARNAGIU, ESTE VADITA ACTIUNEA CONTRA IONESCU. AVETI BUNUL SIMT SI INFORMATI POPULATIA GALATIULUI CORECT. TAXELE DE HABITAT SI DE ECARISAJ SUNT ADMINISTRATE DE PRIMARIE SI NU DE IONESCU. ECOSALUL EFECTUEAZA LUCRARILE TRANSMISE PRIN COMENZI DE LA PRIMARIA GALATI. LUCRARILE CE NU AU COMANDA DE LA PRIMARIA GALATI, SUNT REFUZATE LA PLATA.
  MAI BINE V-ATI INTERESA SI ATI PUBLICA FONDURILE OBTINUTE DIN TAXELE DE HABITAT SI DE ECARISAJ, ADMINISTRATE DE PRIMARIE SI CAT DIN ELE AU FOST REPARTIZATE PENTRU CURATENIA ORASULUI. VETI FI SURPRINS DAR SI INFORMAT, CE SUME INFIME SUNT ALOCATE IN ACEST SCOP.
  SI DACA ESTE SA VORBIM DE PERFORMANTA, CAND A DAT CONCURS IONESCU, PENTRU CONDUCEREA ECOSAL, ACESTA ERA IN FALIMENT, DACA ERA UN ADMINISTRATOR ASA CUM IL PREZENTATI, NUMAI AUZEAM AZI DE ECOSAL.
  MA APUCA GROAZA CAND VAD ZIARISTI LUI PESTE PRAJIT PLATITI SA DENIGREZE.
  VIATA LIBERA ESTE UN ZIAR PLATIT SA DEZINFORMEZE, SA MANIPULEZE.
  RUSINE !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de colleone
  Luni, 04 Martie 2013 08:23
  Nimeni nu se intreaba care este miracolul ca Directorul(FAPTUITORUL) Ion Ionescu sta pe pozitie dupa cele date publicitatii.Cuaza este simpla , a invatat refrenul "daca ma executati spun tot".. si pot cadea multi/multe.Ex:Printre firmele care aprovizioneaza cu motorina/uleiuri pot fi ale viceprimarului Florin Popa(PSD) si Kosca Radu(P.C.)..??????
  care nu detin antredepozite fiscale pentru produse petroliere.Este suspect ca dupa constatarile inspectorilor ANF(2005-2008) ale Camerei de Conturi complectate de cele ale MAI si servicii aflate la Parchet nu se produce nimic.Este suspect ca insolventa de la SC ECOSAL PREST SA si APATERM nu este abordata conform Legii 85/2006 art 20 coroborat cu art 138....De CE ?...pentru ca administratorii judiciari sub clementa judecatorului sindic nu i-si fac treba conform celor conferite de lege.Si uite asa cetateanul plateste EI FURA ...si toti merg la biserica.Apropo retineti cind in anul 2006 pe PROTV la jurnalul de la ora 19 ,de sfinta cuvioasa Paraschiva,aparea in prim plan la moaste Ion Ionescu...???? A-ti ghicit era in delegatie/privata platita din banii galatenilor...... transport,cazare,masa,suveniruri..SE RUGA PENTRU TOTI....platitorii de taxa de habitat si cainii maidanezi........
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.