Trei ani ÎNCHISOARE pentru LUARE DE MITĂ, în cazul medicului Dumitru Ţuţa
Foto: Foto - captură video

Trei ani ÎNCHISOARE pentru LUARE DE MITĂ, în cazul medicului Dumitru Ţuţa
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Trei ani de închisoare pentru o şpagă de 1.000 de lei. Aşa se poate rezuma cazul medicului urolog Dumitru Ţuţa. Medicul gălăţean a ajuns în atenţia anchetatorilor în iulie 2015, când i s-a organizat un flagrant. Imediat după ce a primit cei 1.000 de lei, medicul a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorii au decis că Dumitru Ţuţa poate fi cercetat în arest la domiciliu.

După aproximativ nouă luni de la acest fapt, medicul gălăţean s-a ales cu o condamnare de trei ani închisoare. Mai mult, ca pedeapsă complementară, Dumitru Ţuţa nu va avea voie să îşi exercite profesia sau activitatea de medic atât pe perioada executării pedepsei, cât şi doi ani după executare.

Judecătorii Tribunalului Galaţi au redus, din pedeapsa aplicată, ziua de arest preventiv, dar şi cele două luni de arest la domiciliul pe care medicul le-a executat.

O dată cu pronunţarea acestei sentinţe, judecătorii au menţinut şi măsura controlului judiciar dispusă faţă de Dumitru Ţuţa. “Dispune restituirea către organele de urmărire penală a sumei de 1.000 de lei care a fost pusă la dispoziţia denunţătorului în vederea realizării flagrantului la infracţiunea de luare de mită”, au mai reţinut judecătorii gălăţeni.

Conform acestei decizii, care nu este definitivă, medicul gălăţean trebuie să plătească şi 1.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. Atât Dumitru Ţuţa, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au posibilitatea de a face apel împotriva deciziei Tribunalului Galaţi, dosarul urmând a fi soluţionat definitiv la Curtea de Apel.

Povestea flagrantului

Vă reamintim că, în iulie 2015, Dumitru Ţuţa a fost reclamat de soţia unui pacient, după ce acesta i-ar fi spus că i-a dat prea puţini bani pentru o operaţie.

"M-am dus la cabinetului medicului (Dumitru Ţuţa - n.r.) şi am vrut să-i dau 300 de lei pentru operaţia soţului meu. Când a văzut banii, doctorul mi-a spus că nici nu se discută. M-a ameninţat că mi-l trimite la Tulcea pentru operaţie. Speriată, am început să plâng. Printre lacrimi, i-am spus că sunt o simplă femeie de la ţară, că am doi copii de crescut. Atunci, mi-a zis: "Hai mă, nu mă lua tu pe mine cu de astea!". L-am întrebat atunci câţi bani vrea. Nu mi-a spus o sumă exactă, ci doar să mă interesez", povestea, imediat după organizarea flagrantului, femeia care l-a denunţat pe medicul urolog.

Speriată, femeia a mers la conducerea spitalului, iar la scurt timp a fost sunată de un agent de poliţie, care i-a spus cum trebuie să procedeze în acest caz. Astfel a fost organizat flagrantul, în urma căruia medicul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Citit 7433 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.