ACUZAȚII GRAVE: Un gălăţean susţine că a fost BĂTUT de POLIȚIȘTI

ACUZAȚII GRAVE: Un gălăţean susţine că a fost BĂTUT de POLIȚIȘTI

Foto ”Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
16 comentarii


Un bărbat în vârstă de 29 de ani, Costinel Anton, susţine că a fost bătut de poliţişti pentru că nu s-a prezentat la o audiere la Secţia 4. Totul a început în urmă cu câteva zile, când vecinii tânărului au sunat la poliţie, deranjaţi de faptul că acesta asculta muzică foarte tare, la ore nepotrivite. La uşa apartamentului s-au prezentat mai multe echipaje de poliţie, bărbatul alegându-se cu două amenzi, în valoare totală de 1.300 de lei. Pe lângă amenzi, poliţiştii i-au întocmit bărbatului şi un dosar penal, în care a fost citat, la audieri, pentru ziua de 18 martie.

Costinel Anton a luat legătura cu un avocat, care a anunţat la Secţia 4 de Poliţie, telefonic, că clientul său este citat pentru ziua respectivă atât la Curtea de Apel, unde este inculpat într-un dosar, cât şi la Poliţia de Frontieră, unde era martor într-o altă cauză.

„Eu am luat legătura cu Secţia 4 Poliţie spunîndu-le că nu poate să vină. Cu toate că am luat legătura cu ei şi că se ştia unde se află, era în incinta Tribunalului, respectiv la Poliţia de frontieră, poliţiştii de la Secţia 4, cu rea credinţă, au întocmit documente din care rezultă că el nu era de găsit. De aceea, au solicitat instanţei permisiunea de a pătrunde cu forţa în locuinţa lui”, ne-a explicat Gigel Potrivitu, avocatul bărbatului.

S-a pus în executare un mandat de aducere


Astfel, cu un mandat de aducere în mână, poliţiştii au mers la uşa bărbatului pentru a-l duce la Secţie. De aici, susţine Costinel Anton, au început problemele.

„Domnul avocat a stabilit cu poliţiştii o întâlnire pentru miercuri (n.r. 20 aprilie) la ora 10,00, dar la ora şase dimineaţa, au intrat mascaţii peste mine. Eram cu fetiţa de doi ani în casă, care s-a speriat îngrozitor. Au intrat într-un stil barbar, mi-au spart uşa. Au intrat patru mascaţi, m-au tras de picioare din pat şi au început să mă calce cu picioarele pe cap şi îmi dădeau peste tot picioare şi mă întrebau dacă acum mai sunt şmecher, mai sunt tare. Apoi m-au legat cu cătuşe şi dădeau în continuare în mine, iar fata striga «Tata! Tata!». M-au dus în hol, cu faţa la perete, unul dintre mascaţi a scos un cuţit, mi l-a pus la gât şi a spus că, dacă mai scot un cuvânt, ori îmi taie gâtul, ori mă omoară, nu mai ţin minte exact”, ne-a povestit Costinel Anton.

Bărbatul susţine că a fost lovit chiar şi în secţia de poliţie, unde l-au ţinut mai bine de o oră încătuşat.

În ciuda acuzaţiilor, poliţiştii gălăţeni spun că în cazul gălăţeanului nu s-a făcut niciun abuz, ci s-a acţionat în baza unui mandat de aducere. “În data de 20 aprilie, a fost pus în executare, cu sprijinul unei unei grupe din cadrul serviciului de operaţiuni speciale, mandatul de aducere cu pătrundere fără consimţământ la adresa de domiciliu a persoanei în cauză, emis de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi. Deoarece proprietarul nu a deschis uşa la solicitarea poliţiştilor, s-a procedat la folosirea forţei pentru a pătrunde în imobil, unde a fost găsită persoana în cauză. Întrucât a opus rezistenţă şi a refuzat să se supună somaţiei poliţiei de a coopera, s-a procedat la imobilizarea, încătuşarea şi conducerea acestuia la sediul secţiei de poliţie. Ulterior suspectul a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, unde procurorul care instrumentează cazul penal a dispus cercetarea în libertate sub control judiciar pentru 60 de zile”, ne-a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Avocatul gălăţeanului este decis să depună o plângere la organele de cercetare penală pentru a se face o anchetă cu privire la cele întâmplate, mai ales că presupusa victimă are şi un certificat medico-legal care atestă că aceasta are 29 de leziuni.

Organele de anchetă vor face lumină în acest caz şi vor stabili ce s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 20 aprilie în locuinţa gălăţeanului.

Citit 5048 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2016 15:39

16 comentarii

 • postat de opinia publica Luni, 25 Aprilie 2016 14:00 217.156.52.*** Link la comentariu
  0
  3

  Din cate se stie ori sa vazut la televizor, mascatii actioneaza conform unei proceduri stricte.
  Inainte de a incepe actiunea, mascatii suna, bat la usa si someaza cu glas tare:
  -Deschideti! Politia!
  dupa care trec la spargerea usii.
  Si inca ceva, mascatii isi filmeaza actiunile ca sa aiba proble la dosar in caz ca se gaseste un contravenient "destept" sa reclame ca nu au procedat legal.
  Asadar domnule proprietar / contravenient, "care esti speriat si lezat in orgoliul propriu" de actiunea regulamentara a mascatilor, se va face dreptate in instanta si tare ne temem ca vei fi gasit vinovat pentru calomnie si bun de plata atat pentru cheltuielile de judecata cat si pentru d-l avocat. Ca de onorea 'nereperata' costa bani!

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 22 Aprilie 2016 22:32 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  5

  Cam jalnici mascatii aia, bat ca niste fete de nu au fost in stare sa ii lase nici o vanataie! :)) Unde or fi alea 29 de leziuni?
  Acum serios, (...), daca te calcau aia pe cap nu mai dadeai tu declaratii prin ziare, intreg si nevatamat!

  Raportează
 • postat de diana Vineri, 22 Aprilie 2016 21:56 185.53.252.*** Link la comentariu
  0
  3

  Da, il cunosc pe dl. avocat !!!Am lucrat cu d.lui pina a intrat la facultate....luram impreuna la IMEH, era baiatul d.lui maistru Vasile Potrivitu.
  Da, era de atunci un baiat serios !!! Un salut respectuos !! tipul daca a gresit, sa plateasca !!!!!!!

  Raportează
 • postat de Intrebare Vineri, 22 Aprilie 2016 15:51 5.13.172.*** Link la comentariu
  1
  14

  Poate ne spune dl avocat Potrivitu daca clientul dumnealui a mai avut probleme cu legea....

  Raportează
 • postat de mana neagra Vineri, 22 Aprilie 2016 12:00 193.230.156.*** Link la comentariu
  3
  24

  nu cred o iota din ce spune asta. figura lui de sfant spune totul despre el....pacat ca unul din asta a facut si copii.....

  Raportează
 • postat de Adrian Vineri, 22 Aprilie 2016 11:32 5.2.205.*** Link la comentariu
  2
  21

  Eu nu inteleg un lucru. La mine de ce nu vin mascatii? Si eu am copil. Mie de ce nu imi pune nimeni cutitul la gat? Aaaa pentru ca eu imi respect vecinii, ma respect pe mine ca om si nu dau muzica tare indiferent de ora, imi salut vecinii. Nu umblu cu contrabanda de tigari sa ma caute politia de frontiera. Pe scut sunt civilizat.

  Raportează
 • postat de bogdan Vineri, 22 Aprilie 2016 10:19 86.124.203.*** Link la comentariu
  1
  19

  pentru ce a facut locatarilor din Bl. U8,ar merita macar 10 ani de puscarie.......

  Raportează
 • postat de Camera ascunsa Vineri, 22 Aprilie 2016 10:18 5.13.245.*** Link la comentariu
  3
  9

  Va explic si alta situatie, dupa ce a iesit bine mersi, a mers la carciuma, ca de ...e de sarbatorit..acolo un prietenar ii spune ca daca are vanatai scapa de invinuire...bla,bla....
  El
  -nu am,
  Ei
  -nu ai ? facem noi cateva/ sa zicem 3 vanatai daca dai o bere,6 / 2 beri, si doua bonus
  El
  -dau ce ma stiti pe mine zdreamta?
  10 minute mai tarziu...”
  EL
  -nu mai dati ma, am dat doar o bere
  Ei
  -lasa ma,ca dam si pe datorie, sa arati frumos la TV

  Raportează
 • postat de Mascații au acționat conform ordinului și pregătiri lor. Avocatul trebuia să lase la Secția 4 documente justificative în favoarea clientului său, din care să rezulte că clientul se află citat la Tribunal. Vineri, 22 Aprilie 2016 09:07 213.233.104.*** Link la comentariu
  1
  9

  Avocatul trebuia să lase documente justificative la ofițerul de serviciu sau mai bine prin audiență, comandatului sau înlocuitorului la comandă Secția 4 poliție, copii, din care să rezulte prezența clientului justificată în alt loc, la tribunal. ,,Mascații' sunt trupe speciale ce acționează conform pregătiri lor, la ordin și conform regulamentului...nu stai la comentarii, altfel îți prelungești ''agonia'', sfârșitul fiind același, ,,misiune îndeplinită''. Ordinul este ordin, nu se discută, cum era odinioară.

  Raportează
 • postat de florin Vineri, 22 Aprilie 2016 08:37 5.13.243.*** Link la comentariu
  1
  19

  Asa ar trebui sa actioneze politia de fiecare data, prima data de roaga frumos iar a doua oara vii fortat. Individul din imagine nu e usa de biserica pentru ca il cunosc foarte bine. Viata Libera nu ar trebui sa publice astfel de reportaje sa faca peste noapte o vedeta dintr-un infractor recidivist.

  Raportează
 • postat de statul palma barba cot si republika fotbalistica galati Vineri, 22 Aprilie 2016 08:29 5.13.183.*** Link la comentariu
  8
  4

  statul nu exista in republika fotbalistica galati, toti sunt interlopi, in politie ca si in mediul privat se angajeaza cu spaga, mita, trafic de influenta si nepotism

  Raportează
 • postat de Daniel Vineri, 22 Aprilie 2016 07:45 79.116.101.*** Link la comentariu
  7
  61

  Aaaaaa...,saracutul de tine,tu esti cel mai nevinovat ,tu nu ai facut nimic,au venit si te-au luat asa din senin ! Ai ce meriti si ai ce esti !

  Raportează
 • postat de GALATEAN Vineri, 22 Aprilie 2016 06:59 78.96.253.*** Link la comentariu
  8
  61

  Se impune cat mai des interventii de acest a politiei, pentru combaterea marlaniei unor cetateni certati cu bunul simt, lipsiti de educatie, fara respect fata de semeni, crezand ca in casa lui face ce vrea, deranjand vecinii.

  Pe langa marlanisme de acest gen in coabitarea la bloc, ca vecinii nu ai cum sa-i alegi, mai sunt si posesorii de caini, o alta nesimtire cand te latra o javra pechineza, tocmai cand asculti stiri sau te odihnesti.
  Pe langa Legea 61 din 1991, alte mijloace de sanctionare a marlanilor trompetisti sau cu javre, nu exista, decat numai daca bunul simt primeaza, ceea ce marlanii nu-l au.

  Felicitari politistilor pentru pastrarea linistii in condominiu!

  Raportează
 • postat de mm33333 Vineri, 22 Aprilie 2016 06:56 5.13.159.*** Link la comentariu
  6
  60

  Foarte bine i-au facut. Daca la citatie nu a putut veni (sa credem avocatul), trebuia sa deschida ua cand au venit la el cu mandat...ca tot era in casa.
  Ziaritilor nu mai incurajati smecheria ca orasul e plin de tupeisti care sunt in tare sa e bata cu polititii.
  In strainatate te impuca nu ca aici dai din maini, scuipi, si dai 10 telefoane pe la alti smecheri sa intervina pe la vreun cunoscut.
  Inainte primeai amenda, nu o plateai, e transforma in zile de puscarie...ar trebui reluata procedura, altfel astia fac scandal, iau amenda i se sterg cu ea undeva...

  Raportează
 • postat de cristi Vineri, 22 Aprilie 2016 06:46 78.96.254.*** Link la comentariu
  3
  56

  Bine i-au făcut!

  Raportează
 • postat de Nelu Carbid Vineri, 22 Aprilie 2016 06:38 5.13.227.*** Link la comentariu
  1
  63

  N-ar fi rau sa stim si care este obiectul dosarului penal. Ca nu I l-au intocmit pentru muzica data tare.
  Dar se pare ca omul e cunostinta veche a organelor. si la curte, si la PF si la sectie...
  Iar faza cu cutitul pus la gat de mascati... mac mac mac!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.