ACUZAȚII GRAVE: Un gălăţean susţine că a fost BĂTUT de POLIȚIȘTI
Foto: Foto ”Viața liberă”

ACUZAȚII GRAVE: Un gălăţean susţine că a fost BĂTUT de POLIȚIȘTI
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, Costinel Anton, susţine că a fost bătut de poliţişti pentru că nu s-a prezentat la o audiere la Secţia 4. Totul a început în urmă cu câteva zile, când vecinii tânărului au sunat la poliţie, deranjaţi de faptul că acesta asculta muzică foarte tare, la ore nepotrivite. La uşa apartamentului s-au prezentat mai multe echipaje de poliţie, bărbatul alegându-se cu două amenzi, în valoare totală de 1.300 de lei. Pe lângă amenzi, poliţiştii i-au întocmit bărbatului şi un dosar penal, în care a fost citat, la audieri, pentru ziua de 18 martie.

Costinel Anton a luat legătura cu un avocat, care a anunţat la Secţia 4 de Poliţie, telefonic, că clientul său este citat pentru ziua respectivă atât la Curtea de Apel, unde este inculpat într-un dosar, cât şi la Poliţia de Frontieră, unde era martor într-o altă cauză.

„Eu am luat legătura cu Secţia 4 Poliţie spunîndu-le că nu poate să vină. Cu toate că am luat legătura cu ei şi că se ştia unde se află, era în incinta Tribunalului, respectiv la Poliţia de frontieră, poliţiştii de la Secţia 4, cu rea credinţă, au întocmit documente din care rezultă că el nu era de găsit. De aceea, au solicitat instanţei permisiunea de a pătrunde cu forţa în locuinţa lui”, ne-a explicat Gigel Potrivitu, avocatul bărbatului.

S-a pus în executare un mandat de aducere

Astfel, cu un mandat de aducere în mână, poliţiştii au mers la uşa bărbatului pentru a-l duce la Secţie. De aici, susţine Costinel Anton, au început problemele.

„Domnul avocat a stabilit cu poliţiştii o întâlnire pentru miercuri (n.r. 20 aprilie) la ora 10,00, dar la ora şase dimineaţa, au intrat mascaţii peste mine. Eram cu fetiţa de doi ani în casă, care s-a speriat îngrozitor. Au intrat într-un stil barbar, mi-au spart uşa. Au intrat patru mascaţi, m-au tras de picioare din pat şi au început să mă calce cu picioarele pe cap şi îmi dădeau peste tot picioare şi mă întrebau dacă acum mai sunt şmecher, mai sunt tare. Apoi m-au legat cu cătuşe şi dădeau în continuare în mine, iar fata striga «Tata! Tata!». M-au dus în hol, cu faţa la perete, unul dintre mascaţi a scos un cuţit, mi l-a pus la gât şi a spus că, dacă mai scot un cuvânt, ori îmi taie gâtul, ori mă omoară, nu mai ţin minte exact”, ne-a povestit Costinel Anton.

Bărbatul susţine că a fost lovit chiar şi în secţia de poliţie, unde l-au ţinut mai bine de o oră încătuşat.

În ciuda acuzaţiilor, poliţiştii gălăţeni spun că în cazul gălăţeanului nu s-a făcut niciun abuz, ci s-a acţionat în baza unui mandat de aducere. “În data de 20 aprilie, a fost pus în executare, cu sprijinul unei unei grupe din cadrul serviciului de operaţiuni speciale, mandatul de aducere cu pătrundere fără consimţământ la adresa de domiciliu a persoanei în cauză, emis de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi. Deoarece proprietarul nu a deschis uşa la solicitarea poliţiştilor, s-a procedat la folosirea forţei pentru a pătrunde în imobil, unde a fost găsită persoana în cauză. Întrucât a opus rezistenţă şi a refuzat să se supună somaţiei poliţiei de a coopera, s-a procedat la imobilizarea, încătuşarea şi conducerea acestuia la sediul secţiei de poliţie. Ulterior suspectul a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, unde procurorul care instrumentează cazul penal a dispus cercetarea în libertate sub control judiciar pentru 60 de zile”, ne-a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Avocatul gălăţeanului este decis să depună o plângere la organele de cercetare penală pentru a se face o anchetă cu privire la cele întâmplate, mai ales că presupusa victimă are şi un certificat medico-legal care atestă că aceasta are 29 de leziuni.

Organele de anchetă vor face lumină în acest caz şi vor stabili ce s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 20 aprilie în locuinţa gălăţeanului.

Citit 6114 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.