Veselie de Florii, la Galați: Muzică, dans şi borş de peşte la FESTIVALUL SCRUMBIEI (Foto)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Veselie de Florii, la Galați: Muzică, dans şi borş de peşte la FESTIVALUL SCRUMBIEI (Foto)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vremea neaşteptat de frumoasă, în ciuda prognozelor pentru duminica de dinaintea Paştelui, a scos din casă sute de gălăţeni care au ales drept destinaţie punctul „zero” al distracţiei de Florii. Tradiţionala Sărbătoare a Scrumbiei a fost centrul atenţiei pentru gălăţenii care au ales să îşi petreacă duminica în oraş, la soare şi aer liber, în speranţa că vor gusta câte ceva din preparatul tradiţional, specific marii sărbători. Concursul de îndemânare pescărească, respectiv aruncatul undiţei la ţintă care a înlocuit tradiţionala competiţie de pescuit, a deschis oficial petrecea.

Fanfară şi un grătar de scrumbie

Concursul gastronomic, început cu vreo două ore înainte de ora prînzului a mobilizat mare parte din asistenţa care a aşteptat cuminte în jurul Foişorului de pe Faleza Inferioară pentru ca bucătarii echipelor de la Poliţia locală şi AJVPS, constituiţi în două veritabile „armate” culinare, să-şi arate îndemânarea în prepararea borşului de peşte, în ceaune pe pirostrii, şi a delicioasei plachii de peşte ce urma să fie împărţită asistenţei.

Cei care nu au mai avut răbdare şi pe care pofta i-a biruit au avut ca alternativă, până spre orele prânzului, doar un singur grătar încins de pe care sfârâiau scrumbiile, care, alături de mămăliguţă, puteau delecta papilele în schimbul sumei de 15 lei bucata.

Totul, pe acordurile muzicii de fanfară şi, mai apoi, a ritmurilor populare întreţinute, prin dans, de ansamblurile de copii participante la cea de-a patra ediţie a Festivalului „Ca la noi în Covurlui”. Copii de la corul „Allegria” şi de la CrissMusic anto School au făcut de asemenea parte din programul artistic al Festivalului ajuns ieri la cea de-a XV-a ediţie.

Tricicluri pentru patrulare

Sărbătoarea din duminica Floriilor a avut, la Galaţi, şi conotaţii de premieră. Poliţia Locală şi-a prezentat patru noi vehicule, tricicluri electrice, cu care va patrula pe Faleză şi în Grădina Publică. Deocamdată, la Festival noile achiziţii au fost puncte de atracţie, şi chiar de distracţie pentru VIP-urile prezente la eveniment, primarul Marius Stan şi preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, făcând o plimbare în tandem spre distracţia asistenţei care s-a grăbit să îi imortalizeze cu telefoanele mobile.

Citit 7892 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.