Pentru a doua oară pe covorul roşu de la CANNES. Fiica unui gălăţean, în ”Bacalaureatul” lui Mungiu

Pentru a doua oară pe covorul roşu de la CANNES. Fiica unui gălăţean, în ”Bacalaureatul” lui Mungiu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Botezată cu numele bunicii sale care a fost educatoare în comuna Pechea, Maria Drăguş, actriţă germană cu origini gălăţene, este protagonista filmului „Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. „Vreau să le mulţumesc actorilor şi echipei mele, nu fac filmele singur”, a declarat cineastul român pe scena de la Cannes. Alături de el, pe covorul roşu, s-a aflat şi Maria Drăguş.

"Mă bucur extraordinar că premiul pentru «cea mai bună regie» la Cannes a fost câștigat de Cristian. Merita şi i-am dorit aceasta din tot sufletul. Pentru mine a fost o onoare să împart această unică experință cu el", ne-a declarat, în exclusivitate, Maria Drăguş.

După cum aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”, pentru regizorul Mungiu a fost cea de-a treia participare la Cannes, după ce a obţinut trofeul Palme d'Or în 2007, cu filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", şi premiile pentru scenariu şi interpretare feminină pentru "După Dealuri" în 2012. Pentru tânăra actriţă Maria Drăguş a fost o revenire la Cannes, după ce filmul care a consacrat-o în lumea cinematografiei, la vârsta de doar 14 ani, „Das Weisse Band” („Banda albă”), a fost premiat cu Palme d’Or în 2009!

Şi de această dată, Maria Drăguş joacă rolul unei fiice. Dacă în „Banda albă” a fost Klara, fiica mare a pastorului, familie în jurul căreia se desfăşoară acţiunea filmului, în „Bacalaureat” o joacă pe Eliza, personajul cheie, fata ai cărei părinţi sunt interpretaţi de Adrian Titieni şi Lia Bugnar.

În viaţa reală, Maria este fiica pecheanului Nicolae-Silviu Drăguş, violoncelist la Filarmonica Saxoniei Mijlocii, şi a nemţoaicei Jana, o fostă balerină, care a renunţat la carieră pentru a se dedica familiei. Născută în 1994, Maria este deja o artistă completă şi complexă: a studiat baletul, dansul contemporan, pianul, violoncelul, cântă jazz şi vorbeşte germana, româna, engleza şi franceza.

Citit 8055 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.