Pentru a doua oară pe covorul roşu de la CANNES. Fiica unui gălăţean, în ”Bacalaureatul” lui Mungiu

Pentru a doua oară pe covorul roşu de la CANNES. Fiica unui gălăţean, în ”Bacalaureatul” lui Mungiu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Botezată cu numele bunicii sale care a fost educatoare în comuna Pechea, Maria Drăguş, actriţă germană cu origini gălăţene, este protagonista filmului „Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. „Vreau să le mulţumesc actorilor şi echipei mele, nu fac filmele singur”, a declarat cineastul român pe scena de la Cannes. Alături de el, pe covorul roşu, s-a aflat şi Maria Drăguş.

"Mă bucur extraordinar că premiul pentru «cea mai bună regie» la Cannes a fost câștigat de Cristian. Merita şi i-am dorit aceasta din tot sufletul. Pentru mine a fost o onoare să împart această unică experință cu el", ne-a declarat, în exclusivitate, Maria Drăguş.

După cum aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”, pentru regizorul Mungiu a fost cea de-a treia participare la Cannes, după ce a obţinut trofeul Palme d'Or în 2007, cu filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", şi premiile pentru scenariu şi interpretare feminină pentru "După Dealuri" în 2012. Pentru tânăra actriţă Maria Drăguş a fost o revenire la Cannes, după ce filmul care a consacrat-o în lumea cinematografiei, la vârsta de doar 14 ani, „Das Weisse Band” („Banda albă”), a fost premiat cu Palme d’Or în 2009!

Şi de această dată, Maria Drăguş joacă rolul unei fiice. Dacă în „Banda albă” a fost Klara, fiica mare a pastorului, familie în jurul căreia se desfăşoară acţiunea filmului, în „Bacalaureat” o joacă pe Eliza, personajul cheie, fata ai cărei părinţi sunt interpretaţi de Adrian Titieni şi Lia Bugnar.

În viaţa reală, Maria este fiica pecheanului Nicolae-Silviu Drăguş, violoncelist la Filarmonica Saxoniei Mijlocii, şi a nemţoaicei Jana, o fostă balerină, care a renunţat la carieră pentru a se dedica familiei. Născută în 1994, Maria este deja o artistă completă şi complexă: a studiat baletul, dansul contemporan, pianul, violoncelul, cântă jazz şi vorbeşte germana, româna, engleza şi franceza.

Citit 7803 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 23:52

2 comentarii

 • postat de Gabriela
  Marți, 24 Mai 2016 15:57
  37.130.227.***
  Felicitari domnule Mungiu. La cat mai multe afirmari in acest sens, cat mai multe premii pentru Romania.
  Ne putem mandri si cu altceva in afara de cocalari si analfabeti.

  Felicitari regizorului Mungiu si intregii sale echipe care a contribuit la castigarea acestui premiu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nana
  Marți, 24 Mai 2016 09:58
  109.103.162.***
  Bravo, felicitari! Filmul este foarte bun, iesi jenat, cu privirea in pamant, dupa vizionare.
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.