CAMPANIE VL/ Trei întrebări pentru CANDIDAȚII la PRIMĂRIA GALAȚIULUI: Cum veţi diminua numărul câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului?

CAMPANIE VL/ Trei întrebări pentru CANDIDAȚII la PRIMĂRIA GALAȚIULUI: Cum veţi diminua numărul câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului?
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Dintre toate problemele cu care se confruntă gălăţenii, numărul mare al câinilor comunitari de pe străzi poate fi considerată cea mai serioasă. Dacă gropile de pe străzi şi trotuare le putem ocoli, spaţiile verzi năpădite de buruieni le putem evita de teama căpuşelor, pe maidanezi chiar nu-i putem ignora! Tocmai de aceea am fost curioşi să aflăm, de la candidaţii la Primăria municipiului Galaţi, ce măsuri au în vedere pentru a diminua numărul câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului?

Precizăm că aceasta este ultima dintre cele "Trei întrebări pentru candidaţii la Primăria Galaţiului". Am decis să iniţiem acest demers jurnalistic pentru că, mai presus de materialele publicitare plătite şi marcate ca atare în cotidianul nostru, cetăţenii oraşului au dreptul să aleagă în cunoştinţă de cauză şi, în consecinţă, trebuie să fie informaţi despre proiectele şi intenţiile tuturor candidaţilor ce vor fi prezenţi pe buletinul de vot.

Şi această pagină, la fel ca primele două, este pusă gratuit la dispoziţia candidaţilor la fotoliul de primar al Galaţiului, în scopul unei informări complete a alegătorilor, în perspectiva scrutinului din data de 5 iunie 2016.

Să revenim, însă, la întrebarea de la care am pornit: La ce măsuri veţi recurge pentru a diminua numărul câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului? Le dăm cuvântul candidaţilor, cu precizarea că răspunsurile sunt în ordinea în care candidaţii vor figura pe buletinul de vot. 

Candidatul ALDE, Eugen Durbacă: Răspunsul e simplu: indolenţa primarului în funcţie, indolenţa directorului pus să gestioneze pe bani mulţi această activitate. Când plăteşti taxă de ecarisaj e obligatoriu să rezolvi rapid problema. Ce s-a făcut cu milioanele de lei adunaţi din această taxă? Soluţia mea e simplă - implicare şi responsabilitate. Adunăm câinii, îi sterilizăm, îi microcipăm, îi vaccinăm, îi băgăm în adăposturi. Implicăm în acest efort comun pe toţi iubitorii de animale, ONG-uri. Facem un compartiment în cadrul Primăriei, angajăm medici şi tehnicieni veterinari, construim şi padocuri şi spital veterinar pe fonduri europene, implicăm organizaţiile internaţionale în procesul de adopţii şi susţinere a activităţilor din padocuri. Oferim servicii sanitar-veterinare contra cost şi altor deţinători de câini din oraş. Controlăm, luăm măsuri pentru stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor, gestionăm situaţia câinilor din apartamente, gospodării şi a câinilor de pază de pe platformele oraşului.

Candidatul UNPR, Marius StanAm avut şi voi avea o preocupare permanentă pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, respectând legile în vigoare şi cele mai bune practici europene. Cred că, în rezolvarea acestei probleme, trebuie să plecăm de la două principii. În primul rând, să nu punem câinii mai presus de oameni. Suntem cu toţii iubitori de animale, dar mai mult iubim oamenii. Iubim câinii, dar mai mult ne iubim copiii. În al doilea rând, locul câinilor nu este pe străzi. Nu te poţi declara iubitor de animale, dacă nu adopţi un câine, dacă nu îl iei acasă, să îl îngrijeşti şi să îl hrăneşti. Nu te poţi declara iubitor de câini, dacă îl laşi pe stradă, să devină flămânzi, agresivi şi să atace oameni. Consider că soluţiile cele mai bune pentru rezolvarea acestei probleme critice pentru Galaţi pot fi identificate prin schimb de experienţă cu alte primării din ţară, care au rezolvat această problemă, şi în parteneriat cu organizaţiile non-guvernamentale specializate pe protecţia animalelor.        

Candidatul PNL, Nicuşor CiumacencoÎn 2008, când am devenit viceprimar, oraşul avea, conform statisticilor, 17.000 de câini comunitari. În urma măsurilor luate, la finalul mandatului meu, în 2012, mai erau 5.000. Din păcate, în prezent sunt peste 20.000. Una din sursele de câini comunitari este dată de cei care stau la curte sau apartamente şi abandonează în spaţiul public puii nou-născuţi. Din această cauză, toţi câinii fără pedigree, indiferent dacă au sau nu stăpân, vor fi sterilizaţi gratuit, cu sprijinul primăriei şi al organizaţiilor de profil. Astfel vom stopa direct principala cale de înmulţire. Mai întâi, trebuie ridicaţi de pe stradă toţi câinii comunitari, lucru fezabil în 6 luni, cu 20 de echipe de câte 3 hingheri lucrând în două schimburi. Apoi, Primăria poate oferi ţarcuri pentru asociaţiile de proprietari care îşi asumă îngrijirea (inclusiv curăţenia spaţiului) câinilor din vecinătate; în sfârşit, se pot ridica adăposturi în afara oraşului, în parteneriat cu primăriile din zonele limitrofe, pentru câinii care nu sunt preluaţi de către asociaţii.        

Candidatul PSD, Ionuţ PucheanuGalaţiul nu este singurul oraş care se confruntă cu problema câinilor fără stăpân. Şi alte oraşe din Europa s-au confruntat cu această problemă şi au rezolvat-o. Din păcate, la Galaţi, Primăria nu a vrut să rezolve această problemă şi a ignorat-o vreme de patru ani. În calitate de primar voi iniţia un dialog cu asociaţii europene din domeniul protecţiei animalelor şi le vom cere sprijinul pentru construirea unei baze canine la standarde europene. Această bază va fi prevăzută cu zonă de vizitare şi de adopţie, astfel încât să constituie un suport de învăţare pentru elevi în vederea descurajării abandonului. Voi iniţia o campanie de conştientizare împreună cu ONG-urile, astfel încât să explicăm tuturor că a fi iubitor de animale înseamnă să le oferi atenţie, îngrijire şi să porţi responsabilitatea lor. Voi propune înăsprirea amenzilor pentru abandonul câinilor pe stradă şi voi iniţia cu prioritate o campanie de adopţie la nivelul municipiului. Din fondurile Consiliului Local vom subvenţiona total sterilizarea câinilor cu stăpân pentru a şti cine sunt stăpânii animalelor.

Candidatul PMP, Cătălin Cristache: Voi recurge la măsurile clare, prevăzute de lege. Trebuie să înţelegem odată că întoarcerea câinilor în stradă este o soluţie nu numai prostească sau ticăloasă, dar care demonstrează lipsă de milă şi consideraţie şi faţă de animale, şi faţă de oameni.

Candidata PND, Daniela Chelaru: În ceea ce priveşte situaţia câinilor comunitari, putem învăţa de la alte state membre ale Uniunii Europene care au demonstrat că această problemă poate fi soluţionată cu succes. În acest sens putem lua exemplul Germaniei, unde există o legislaţie strictă şi bine pusă la punct în această privinţă. Urmând modelul acestora, sunt încrezătoare că putem aduce reglementări astfel încât câinii fără stăpân să fie sterilizaţi gratuit. Vom construi adăposturi pentru animale, atât de stat, cât şi în parteneriat public privat cu ONG-uri în domeniu. De asemenea va fi interzis accesul câinilor în parcurile pentru copii, în incinta spitalelor, şcolilor şi grădiniţelor, iar persoanele care îi lăsa nesupravegheaţi sau îi abandonează pe străzi vor achita amenzi usturătoare.

Candidatul PSRO, Iulian-Nicuşor Aramă: Crearea în cadrul Primăriei a unui serviciu specializat care să aibă în exclusivitate ca activitate gestionarea câinilor fără stăpân. Acest serviciu va avea două atribuţii clare. Prima, cea mai importantă, va ridica de pe străzile oraşului câinii fără stăpân, îi va steriliza (obligatoriu), îi va adăposti şi trata în padocuri de tranzit şi apoi îi va preda asociaţiilor de profil care se ocupă de adăpostirea şi îngrijirea acestora. Predarea către asociaţii se va realiza doar cu îndeplinirea celor două condiţii esenţiale: animale sterilizate şi sănătoase. Cea de-a doua atribuţie se referă la activitatea de control pe care serviciul trebuie să o facă la aceste asociaţii pentru a se respecta reguli clare privind adăpostirea şi eventuala adopţie a acestor animale precum şi evitarea apariţiei de boli în rândul acestora (cu risc de răspândire în oraş). Orice abatere de la aceste reguli trebuie să fie aspru sancţionată (un sistem de hotărâri de consiliu local pentru reglementarea aspectelor respective) şi popularizată în mijloacele media.

Candidatul PML, Constantin Telegan: În maxim şase luni, împreună cu iubitorii de animale din Galaţi, vom cipa, vaccina şi inventaria toţi câinii fără stăpân din Galaţi, voi înfiinţa Poliţia Animalelor şi voi externaliza serviciul de ecarisaj către o Societate privată, specializată în administrarea acestor situaţii.

Candidata PRU, Monica Roman: - Modernizarea şi extinderea padocului actual, cât şi înfiinţarea unei Clinici Veterinare în incinta acestuia, dotată cu sala de operaţii şi încadrare de specialitate (medic veterinar şi asistenţi) - Colaborarea şi implicarea ONG-urilor de specialitate care pot atrage fonduri europene - Poliţia animalelor, care trebuie să aibă un rol activ în vederea sprijinirii, catalogării, încurajării adopţiilor şi asigurarea sterilizării. De asemenea, trebuie respectate prevederile Legii 258/2013 pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.        

Candidat independent, Ionel Goldură: - campanii susţinute şi eficiente de sterilizare şi adopţie; - gestionarea cu responsabilitate a bazelor canine din subordinea Primăriei, fără costuri suplimentare pentru cetăţean; - împiedicarea abandonului câinilor în stradă prin folosirea tuturor mijloacelor legale disponibile; - colaborarea strânsă cu organizaţiile implicate în protecţia animalelor.        

Candidata independentă, Daniela-Simona VremeAceastă problemă a câinilor comunitari este o problemă veche a municipiului Galaţi.Pentru a putea diminua numărul câinilor fără stăpân propun un sistem eficient, transparent, performant, civilizat şi continuu, ce cuprinde următoarele etape: prinderea câinilor, suplimentarea locurilor în padocuri nou construite, sterilizarea câinilor şi nu în ultimul rând adopţia acestora. Important va fi ca în cei patru ani de mandate pe străzile Galaţiului să nu mai găsim câini fără stăpân. Într-un final, cele menţionate pe tot parcursul întrebărilor mă recomandă în faţa gălăţenilor ca începând cu data de 6 iunie să fiu PRIMARUL lor independent de interese politice. Votaţi pe 5 iunie VREME DANIELA-SIMONA primarul independent al gălăţenilor !        

Candidat independent, Dorin Butunoiu: Proiectul meu privind diminuarea numărului câinilor de pe domeniul public vizează acordarea unei reduceri de maxim 30 la sută din impozit fiecărui gălăţean care adoptă un câine comunitar. Cel care depune cererea trebuie să facă dovada că deţine spaţiul şi resursele necesare întreţinerii câinelui respectiv. Fiecare cerere va fi analizată în teren de echipe formate din angajaţi ai Primăriei, medici veterinari şi reprezentanţi ai asociaţiilor pentru protecţia animalelor. În cazul în care un câine adoptat, identificat pe baza unui microcip implantat de Primărie, va fi găsit pe domeniul public, persoana care l-a adoptat va fi obligată să restituie toate sumele acordate ca facilitate din momentul adoptării câinelui. Eu cred că gălăţenii care vor adopta un câine vor fi direct interesaţi ca respectivul patruped să aibă o viaţă cât mai lungă, pentru că acest lucru le va prelungi perioada scutirii de la plata impozitului. Măsura va duce la diminuarea în timp a câinilor de pe domeniul public şi va degreva Primăria de la plata Serviciului de ecarisaj, întreţinerea câinilor şi construirea de padocuri.

Citit 8261 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:35

30 comentarii

 • postat de Mihai
  Joi, 02 Iunie 2016 22:17
  100.99.65.***
  Cei care vor eutanasierea cainilor sunt in minoritate, atat printre candidati cat si in randul galatenilor.
  1
  0
  Raportează
 • postat de abcd
  Luni, 30 Mai 2016 23:59
  80.215.240.***
  Cate nesimitire sa vezi aceleasi personaje care au condus orasul si judetul mandate la rand dandu-si senin si expert cu parerea despre cum s-ar face mai bine. "Dar eu consider", "sigur ca pornim de la principii", "dar, vai, cu determinare se poate orice", "stati ca mai am o idee", "dar mi-a mai venit inca una" :)))) .Fiecare din ei à avut ocazia sa faca. Sa îi vezi pe durbaca, stan, ciumacenco vorbind despre cum se rezolva cu cainii asta mi se pare de rasul plansului. Si se uita in ochii tai si mai cer cu nesimtire un mandat. E teatrul absurdului. Daca le-ar inhata cainii ciolanul s-ar misca foarte repede fiecare din ei. Dar n-ar fi rau sa îi bagam la un fel de padoc in locul cainilor, ar fi mai putin nocivi pentru oras, asta doar daca nu au lasat "pui" pe aici.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Silver Moon
  Luni, 30 Mai 2016 22:35
  100.99.68.***
  Nu mira pe nimeni raspunsul candidatului PMP care ar eutanasia cainii, au experienta de pe vremea cand erau in guvernul Boc si eutanasiau pensionari, bugetari si persoane cu handicap taindu-le veniturile si lasandu-i fara bani de medicamente, rate la banci, facturi, mancare. Daca nu au avut mila de niste oameni, cum s-ar indura de niste caini care nu ar avea nici o sansa cu asa fiare de oameni ca ei in jurul lor.
  6
  2
  Raportează
 • postat de Crampa
  Luni, 30 Mai 2016 20:59
  92.69.218.***
  De ce nu realizati ca nu au interes sa ii starpeasca, pentru ca sunt o alta modalitate de a fura bani de la noi, din taxele alocate. Bani ce se scurg prin ONG-uri de spalat banii.
  2
  3
  Raportează
 • postat de macovei kovesi
  Luni, 30 Mai 2016 18:51
  89.137.139.***
  Problema cainilor fara stapan nu se va rezolva niciodata pentru ca se fura bani multi de la galateni prin aceaqsta taxa de ecarisaj si au interesul sa fie caini cat mai multi si problema sa fie vesnica. Da, se poate in maxim 6 luni adunati toti cainii din oras dar nu se vrea! Astia care va bateti in piept cu pumnul ca iubiti cainii sunteti niste hoti si mincinosi. Atunci cand vi se cere sa ii adoptati fugiti de ei si de raspundere. Ong-urile papa bani multi pe seama cainilor si fura bani! Se stie asta dar toti mananca din banii aia si le convine!
  2
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 30 Mai 2016 18:19
  82.137.14.***
  In loc sa platesc taxa de ecarisaj, aduc un caine ca persoana fizica. Ca srl va aduc 10. Iar primaria cu ong si iubitorii de animale ii cipati sterilizati in maxim 30 de zile. Iar de la 1 august desfiintati taxa de ecarisaj. Asta dorim domnilor.
  0
  1
  Raportează
 • postat de ct
  Luni, 30 Mai 2016 16:45
  5.13.154.***
  Domnule Pucheanu, nu va simtiti un pic jenat de raspuns? La conducerea primariei de 20 ani a fost PSD, iar daca in ultimii 4 ani nu a fost un primar PSD tin sa va reamintesc ca ati avut viceprimar! Sa va aduc aminte ca sunteti director Ecosal? Sa va aduc aminte ca inainte de dvs a fost Ionescu de la PSD director? sa va aduc aminte ca aveti majoritate in Consiliu Local? aaaa si cel mai important ca Bacalbasa si d-na Paraschiva Vintila " mari iubitori de caini" sunt de la PSD? Sa va aduc aminte cati caini sunt in curtea Spitalului Judetean inca de pe vremea cand era manageriat de dl bacalbasa?????
  2
  6
  Raportează
 • postat de Google
  Luni, 30 Mai 2016 16:24
  109.102.62.***
  N-a zis niciunul scurt pe doi, ca eutanasierea e singura solutie. Exista o lege si ea trebuie respectat, restul sunt povesti si niciunul nu a avut curaj pana la capat. Doar Stan a spus ca oamenii trebuie pusi inaintea cainilor, iar daca treaba e adevarata cu cei 500 de caini deja eutanasiati, cred ca e pe drumul cel bun. Cristache spune ca va respecta legea, dar e cam evaziv. Legea spune ca e nevoie ca toti caini care nu sunt adoptati sa fie eutanasiati. Daca o spunea asa cum trebuie il puneam deasupra lui Stan ca nota. Restul, doar povesti fara finalitate.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Vanzatorul
  Luni, 30 Mai 2016 15:01
  89.121.42.***
  Daca a-ti fi fost atenti la candidatul PMP la Primaria Galati, Catalin Cristache, a fost singurul care si-a asumat eliminarea cainilor de pe strada , chiar si prin eutanasiere.
  14
  15
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Luni, 30 Mai 2016 14:58
  79.116.104.***
  Ce solutii moderne are tov.Durbaca,probabil sunt aceleasi pe care le-a aplicat in mandatul lui de primar atunci cand a aparut de fapt aceasta problema...Parca e greu sa dai din gura cand te intreaba unul-altul chestii care nu-i intereseaza? Intrebarea de baza e cat la suta vor percepe comision de la firmele care vor capata contracte pe bani publici? Si daca e adevarat ca unele au dat chiar in avans acesti bani ca sponsorizare pentru campania electorala?
  2
  19
  Raportează
 • postat de Intrebare pentru unul dintre candidati :
  Luni, 30 Mai 2016 14:48
  78.96.255.***
  Cu dosarul Aviasan , ce se mai aude ?
  1
  16
  Raportează
 • postat de termen
  Luni, 30 Mai 2016 14:12
  82.208.137.***
  Haideti sa punem si noi o intrebare, pentru ca o promisiune fara termen de indeplinire este zero:
  Draga domnule candidat, daca la 12 luni de la alegeri mai gasim sute de caini maidanezi pe strazile din Galati, esti de acord sa iti prezinti demisia ?
  2
  25
  Raportează
 • postat de DanO
  Luni, 30 Mai 2016 13:34
  5.13.178.***
  Complicat.
  Facem un recensământ pe țară a câinilor. Din localitățile unde sunt mulți, ducem acolo unde sunt mai puțini.
  Egalizăm populația lor. Dacă la Sibiu, de exemplu, au rezolvat problema lor, ducem câteva mii de la Galați.
  Și tot așa ... democratic ... câte unu, să ajungă la toți!
  0
  12
  Raportează
 • postat de eueu
  Luni, 30 Mai 2016 13:08
  82.137.10.***
  Cu cata usurinta, candidatii la ciolan se arunca poate poate mai prind vreun vot. Cum unii dintre ei au demonstrat cu varf si indesat obrazul gros nici nu e de mirare ca sunt in strare sa o vanda si pe ma-sa promitand ca fac si una si alta, de fapt aruncand ipocrit hrana pentru prosti. La niciunul n-am vazut prezentata o situatie clara Pasul 1, 2,3 etc si pasul 11 sa zicem EUTANASIEREA. Toti vor desigur oportunisti cum sunt si votul asa zisilor iubitori de caini dar si mai degraba de argintii pe care-i manaresc din prezenta patrupedelor pe strazi. Maximizeaza profitul cum s-ar zice aruncand cu bani ca doar nu dau de la ei pe toate aberatiile pe care le-au incercat deja, cel putin unii dintre ei fara efect. Ii sfatuiesc daca tot deschid televizorul ca sa afle ce directive le mai dau sefii de partid sa comute pe programe internationale sa caute daca nu Societatea Hope for Wild Life sa afle si ei ca ceea ce indruga sunt prostii si sa se destepte sa afle cum au rezolvat altii problema. Ca avampremiera stiati ca in Canada de exemplu orice animal care este salvat de pe strazi, de oriunde daca e tratat intr-o clinica veterinara si nu e adoptat sau nu mai poate fi reintegrat in mediu sau natural (pentru animalele salbatice) este eutanasiat? Deocamdata candidati de nota 2... Sa va fie rusine. Oricare ati iesi sunteti niste demagogi....
  3
  13
  Raportează
 • postat de Maria
  Luni, 30 Mai 2016 12:23
  86.35.180.***
  D-le reporter prima intrbare pe care trebuia sa o pui ar fi trebuit sa se refere la VIATA,viata copiilor,bunicilor si de ce nu a tuturor cetatenilor acestui oras,cum se va imbunatati? care va fi solutia de schimbare in bine?.De ce intotdeauna cainii primeaza in detrimentul oamenilor si a nevoilor lor(nu ca nu as iubi animalele ,a nu se intelege acest lucru) , dar nici asa sa ne jucam cu vietile semenilor nostri de dragul cainilor ,pentru da bine in campania electorala. Astia iau bani europeni pentru caini,taxe de ecarisaj incaseaza de la contribuabili si cum sunt cheltuiti ?La padoc urla cainii de foame,afaceri pe bani multi de la stat,ce mai bani usor de sifonat.Banii intra in buzunar si cainii dusi la sate sau omorati.
  3
  13
  Raportează
 • postat de john
  Luni, 30 Mai 2016 12:06
  82.137.13.***
  Niciunul nu ne va scăpa de caini. .Fac pariu că nici răspunsurile nu le aparțin ci pun pe alții să le redacteze.
  4
  11
  Raportează
 • postat de Adi
  Luni, 30 Mai 2016 11:34
  91.120.48.***
  De acord cu CetateanX. Ati picat toti la aceastas intrebare. Nota 2, stati jos!
  2
  15
  Raportează
 • postat de Dan
  Luni, 30 Mai 2016 10:33
  109.166.143.***
  Cat a fost actualul primar in functie ,in acest oras nu s-a investit nimic decat in Transurb. In rest le-a ,, rezolvat" pe toate...........cireasa de pe tort fiind somajul........
  8
  9
  Raportează
 • postat de fara caini
  Luni, 30 Mai 2016 09:44
  5.13.143.***
  Dar cu legea cum ramane? Dece nu se aplica? Cati caini au fost eutanasiati pana acum? E clar singura cale de rezolvare, celelalte sunt praf in ochii alegatorilor. Nu uitati ca la vot nu vor merge doar "iubitorii de animale". Nici unul nu are curaj sa puna punctul pe i, toti sunt demagogi.Noi nu va votam ca sa construiti padocuri, spitale si alte facilitati pentreu caini, ci pentru a face ceva pentru oameni. Nu mai vrem sa platim taxa de ecarisaj!!!
  10
  46
  Raportează
 • postat de CetateanX
  Luni, 30 Mai 2016 09:39
  5.13.234.***
  La aceasta intrebare ati picat cu totii examenul. Aceleasi raspunsuri invariabile. Schimb de experienta cu alte primarii (puteati s-o faceti si pana acum), sterilizare, padocuri, adoptii...Toate aceste "bune intentii" au existat si pana acum in atentia primariei, dar fara niciun rezultat. Cu sterilizarea si lasarea din nou pe strazi, n-am facut nimic. Acelasi pericol pentru oameni si animale nenorocite pe strazi. Cu padocurile, alta idee tampita. Cheltuieli mari, mizerie si foame. Cu adoptiile, lasati-o balta. O minciuna! Si atunci? Si voi stiti ca unica solutie eficienta in aceasta situatie este eutanasierea. Exista lege? Aplicati-o! Altfel niciodata nu vom putea face pasi spre civilizatie!
  8
  45
  Raportează
 • postat de adrian
  Luni, 30 Mai 2016 09:29
  5.2.209.***
  vorbe vorbe si numai vorbe probleme vechi, solutii sunt, se gasesc dar nimeni nu face nimic si nu ma refer doar la problema cainilor ci si la toate problemele din oras. de cate ori vin alegerile toti promit marea cu sarea.
  4
  30
  Raportează
 • postat de leon
  Luni, 30 Mai 2016 09:05
  5.13.139.***
  s-au umplut satele de caini fara stapan. caini luati din padocurile primariei de asa zisele ”oengheuri” iubitoare de animale si apoi eliberati la tara. Sunt zeci de caini cu cercei la urechi in fiecare comuna. Sa ma lase astia cu adoptia pentru ca de fapt ei ii elibereaza la tara. Daca esti ciclist si vrei sa faci o plimbare in natura in afara orasului nu poti din cauza cainilor.
  7
  36
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 30 Mai 2016 09:02
  5.13.156.***
  Nu spune nimeni nimic de eutanasierea cainilor. In rest numai vrajeli electorale. Cele mai mari "vrajeli" la are Pucheanu. El va face campanii de constientizare. Am observat ca aceste campanii de constientizare sunt la moda cam in orice problema. Cand intrebi un decident "Cer-ai facut cu banii pentru domeniul x ?" el va raspunde " Pai am facut mai multe campanii de constientizare si o serie de studii de fezabilitate" Cred ca la domeniul acesta suntem campioni. Ce inseamna in realitate o campanie de constientizare? O firma (sau mai multe) din camarila politica a decidentului, pe bani grei proveniti de la contribuabili, tipareste si imparte cateva flayere pe care nu le citeste nimeni si care in final, in cel mai fericit caz ajung la gunoi, eventual mai face un seminar unde cea mai interesanta parte e pauza de cafea, . Efectul e ZERO. Eu m-am saturat ca din banii mei sa se faca astfel de "campanii de CACAnstentizare". In mod corect, Stan si cu Pucheanu, fiindca au fost direct implicati in problema si responsabili direct pentru tot ce nu s-a facut, din bun simt pentru cetateni trebuia sa mai lase deoparte gargara electorala, si sa vina cu un raport cu ce bani s-au colectat din taxa de ecarisaj si efectiv cum au fost cheltuiti acesti bani.
  P.S. Domnule Pucheanu, cand mai mergeti pe la sedinte de partid pe la capitala, nu uitati sa-l intrebati pe Domnul Ponta ce-a facut cu banii pe care i-am platit pentru autostrazi in taxa de la combustibil. Tot asa pe campanii de constientizare... sau pe desenat autostrazi imaginare pe harta Romaniei ..?
  7
  41
  Raportează
 • postat de adina
  Luni, 30 Mai 2016 08:36
  5.13.140.***
  vorbe,vorbe....
  2
  25
  Raportează
 • postat de Tică
  Luni, 30 Mai 2016 08:31
  82.38.177.***
  Nici unul dintre candidați nu o sa rezolve aceasta problema .Dupa patru ani câinii vor fi tot pe strada .Nici un candidat nu aminteste de eutanasiere lor dupa doua săptămâni in care acesti caini stau in padoc si nu sunt adoptați.ONG urile astea gen "labus " etc .nu fac decit sa încurce lucrurile .Chiar întrebarea din genericul articolului este "diminuarea " nu dispariția câinilor maidanezi .Mai bine decit sa construiți padocuri construiți terenuri de sport pentru copii fara plata ,locuri de munca pentru galateni mai multe si eutanasiati câinii ăstia de pe strada ca plătim degeaba pentru ei
  6
  32
  Raportează
 • postat de pepeman
  Luni, 30 Mai 2016 08:30
  213.177.6.***
  Întrebarea e cretinuţă şi îngrijorarea mea este că niciunul dintre distinşii candidaţi n-a remarcat asta. Să "diminuezi" prezenţa haimanalelor canine înseamnă doar să împingi pedala pe proceduri bugetofage care şi-au demonstrat ineficienţa, nicidecum să rezolvi problema pe fond. Da' ăştia-s oamenii, de ce ne-am aştepta la altceva decât măruţele şi antenisme? Butunoiu pare a avea o idee, cam dezlânată totuşi.
  5
  17
  Raportează
 • postat de Maria
  Luni, 30 Mai 2016 08:19
  86.35.180.***
  Minciunele electorale servite inaintea scrutinului , dupa ce se vad alesi uita ca ne-au sevit cu dragoste de caine.P.S. oare va pune si zahar peste minciunelele astea?
  7
  18
  Raportează
 • postat de Nu deranjati candidatii cu intrebari incomode
  Luni, 30 Mai 2016 07:17
  5.13.250.***
  Eu as adresa celor care au (mai) gestionat urbea,pana acum ce au facut,de ce nu au facut si ce ar trebui facut ,pentru corijarea si recuperarea prejudiciului pentru urmatoarea constatare:"Firmele de maxi-taxi de la Galati,suspectate de o evaziune fiscala intre 2,9 si 3,4 milioane de euro pe an".Mai mult il intreb pe inca actualul edil ce a facut el din 2012 pana in 2015 ,cand se stia ca expira contractul cu cascarabetele ,pentru ca Transurb sa preia intregul transport urban,ba mai mult le-a sugerat proprietarilor de cascarabete cum sa mai ocoleasca legea inca un an.Legat de acest subiect, ar trebui formulate niste intrebari pertinente,pentru cei implicati si cum vad ei problema pe viitor.
  16
  14
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 30 Mai 2016 00:40
  5.13.166.***
  De ce nu REALIZATI INAINTE aceste promisiuni din bugetul personal... sa vad si eu ceva vointa nu iluzii! L-am votat odata pe Constantinescu specificand c-am votat iluzii macar a fost CINSTIT expresia celui mai pervers om in stat in viata care a sters pe jos cu toti contracandidatii lui! el era TARE cinstit cand si-a dat foc la incarcatura ascunsa! HA! Cat priveste Galatiul... eu nu mizez pe NIMENI... toti imi provoaca repulsie pe toate planurile sau nu-mi provoaca nimic... pentru ca sunt impinsi de altii sau pur si simplu vor ciolan! Oricum cei din pozele 1 si 3 si 4 MA DEZGUSTA TOTAL de la senzatiile politice desarte pana la cele stomacale pe dos! Nu le-as incredinta bani nici macar sa-mi fac cumparaturile de 10 lei!
  4
  27
  Raportează
 • postat de buff
  Luni, 30 Mai 2016 00:29
  5.13.132.***
  Domnule Ciumacenco, Nu oamenii care stau la curte sau la bloc abandoneaza nou nascutii pe strazi, noi la casa avem unul maxim doi, va spun eu cateva zone unde cresc: depozitul galgros, sunt intre 50-100 caini fara stapan, BJATM peste 20-30 caini, depozitul farmaceutic la intrarea de lanca Kauflant 10-20 caini, si sunt multe alte locuri in care cresc caini fara ca vreunuia dintre voi sa le pese, asta cu solutia gasita e praf in ochii pt populatie.
  1
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.