Boicot politic/ Fără Consiliu Local şi fără primar, gălăţenii riscă duşuri reci (FOTO)
Foto: Foto: Marius Negri

Boicot politic/ Fără Consiliu Local şi fără primar, gălăţenii riscă duşuri reci (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Constituirea Consiliului Local s-a terminat înainte de a începe * Mai grav este că gălăţenii ar putea rămâne, după 30 iunie, fără apă caldă, în lipsa unul Consiliu Local legal constituit, care să aprobe, la propunerea primarului ales Ionuţ Pucheanu, o nouă plată către Calorgal

La fel ca şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean, şi întrunirea Consiliului Local a eşuat. Lucrările au început cu 24 de aleşi prezenţi din 27, lipsind consilierii ALDE Cristian Dima şi Robert Râclea şi regretatul Doruleţ Resmeriţă (PNL). Abia se terminase de strigat catalogul aleşilor şi fusese desemnat ca preşedinte de şedinţă decanul de vârstă, Gheorghe Bugeag (ALDE), că Zanfir Ilie (PSD) a strigat: „Haideţi mai repede, domn’ preşedinte, c-o să plece lumea!”. Nici n-a apucat Bugeag să ajungă la scaun, că primarul Marius Stan (UNPR) a dat semnalul de plecare. A părăsind primul sala, urmat de grupul PNL, în frunte cu Nicuşor Ciumacenco şi de consiliera independentă Simona Vreme. Cei doi foşti adversari politici, Stan şi Ciumacenco, discutaseră înainte de a începe şedinţa, sub privirile nemulţumite ale liderilor Dan Nica (PSD), Eugen Durbacă (ALDE) şi Eugen Chebac (UNPR).
După plecarea în masă, în sală mai rămăseseră 16 consilieri, deci nu mai exista cvorumul necesar – minim 18 (două treimi) – pentru ca şedinţa să fie statutară.

De ce-au plecat

Nicuşor Ciumacenco a explicat de ce grupul PNL a părăsit sala: „Considerăm că este o lipsă de respect faţă de gălăţeni şi faţă de noi, colegii consilieri, faptul că partidul care a câştigat alegerile nu are un dialog cu partenerii politici, şi toate hotărârile se iau între câţiva. Iar noi, practic, suntem chemaţi aici să ridicăm mâna. Nu e corect, mai ales pe municipiu, unde ştim foarte bine că alegerile s-au terminat cu semnul întrebării. Suntem aici trimişi de gălăţeni şi ca atare nu credem că aceasta este calea de a constitui un CL. PNL fiind al doilea partid ca importantă în CL trebuie să fie consultat”.
„Împreună, dl Ciumacenco şi cu mine, reprezentăm vreo 42.000 - 43.000 de voturi, deci înseamnă mai mult respect şi mai multă consideraţie. S-a dus vremea când primeşti o palmă peste obraz şi întorci şi obrazul celălalt. Am făcut asta patru ani, n-am de gând s-o fac acum”, a declarat primarul Marius Stan.
Întrebat de colegii de partid Eugen Chebac, Picu Apostol Roman şi Marian Alexandru, care au rămas în sală, Stan a replicat dur: „Trădătorii rămân totdeauna acolo unde zic ei că e pâinea mai dulce!”.

Ce spune primarul ales Ionuţ Pucheanu

În lipsa unui Consiliu Local legal constituit, primarul ales, Ionuţ Pucheanu, nu a putut depune jurământul. Problema este, însă, alta: „Pe 30 iunie se termină perioada în care Calorgal a avut banii necesari pentru a furniza gălăţenilor apa caldă. După această dată, cred că se va suspenda acest serviciu. Gălăţenii să îi mulţumească dlui Stan în mod special, pentru că, la fel cum a avut grijă de dumnealor până acum, la fel îl interesează soarta lor şi acum. Interesează mai mult râca politică, după cum vedeţi. Am ascultat, fără să vreau, declaraţia dlui Ciumacenco, cum că n-au fost consultaţi. E o mare minciună. Au fost prima noastră opţiune. Din păcate, nimeni nu are curajul să spună că, la nivel naţional, nu au voie să facă o astfel de alianţă, dar de dragul unei declaraţii care să liniştească, aşa, activul de partid, a trebuit să iasă cu ceva. Eu sunt ales, mai devreme sau mai târziu voi ajunge în situaţia în care voi depune jurământul, nu mă grăbesc. Dar se pare că dl Stan trage de timp, e disperat să mai câştige măcar trei zile în calitatea de primar”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Citit 12658 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 19:57

16 comentarii

 • postat de saracia noastra
  Duminică, 26 Iunie 2016 15:02
  95.76.32.***
  incetati odata cu plata din bugetul local catre furnizorii de utilitati. ei trebuie sa fie platiti de clienti, trebuie sa devina profitabili. incetati cu subventii din banii tuturor pentru niste societati ce au angajati si manageri cu salarii bune. alungati din minte acest "comunism".....sint alte reguli in lume, e o alta istorie....cit timp vom fi in afara lucrurilor corecte vom saracii din ce in ce mai mult pe seama imbogatirii unora, aia ce "nu mai pot de grija galatenilor". indiferent cine conduce orasul si judetul daca nu o face profesional ci pentru sine , familia si partidul sau, rezultatul e acelasi...saracie pentru galateni si continuarea imbogatirii alesilor. ca-n india acum 20 deani.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Nelu Carbid
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 21:12
  213.233.85.***
  Sa traiasca Tata Durby!
  2
  4
  Raportează
 • postat de MM
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 19:59
  5.13.167.***
  Hmm judetul asta e BOICOTAT din 22 Decembrie 1989!
  Asa ca...la asa POLITICHIENI,asa GROAPA de GUNOI numita pompos judet!
  3
  20
  Raportează
 • postat de PC
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 17:56
  89.136.7.***
  Abia s-au terminat alegerile si PNLul s-a apucat serios de treaba . Mergand pe principiul , neaos romanesc , SA MOARA SI CAPRA VECINULUI , PNLul si-a suflecat manecile si BOICOTEAZA TOTUL . Pentru cei care nu vor sa dea bani de la Primarie pentru achitarea datoriilor cetatenilor catre Calogal am 2 propuneri : 1. sa viram banii de la studiul de fezabilitate de la Tunelul lui Stan sau 2. sa mearga din apartament in apartament cu cersitul , le urez succes !
  15
  10
  Raportează
 • postat de Akbar
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 16:57
  82.78.253.***
  Pentru declaratia lui Marius Stan: nota 10.
  Pentru declaratia lui Pucheanu: nota 3. Asta-i nivelul.
  In sondaje locul 4, dupa numaratoare fruntas. Noroc cu AL(tii)DE au avut grija.
  7
  24
  Raportează
 • postat de dani
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 16:40
  41.184.112.***
  astfel de situatii romanii le numesc teatru dramatic de comedie.cearta politica pe suferinta galatenilor.eficacitate zero.deja fortati mii de galateni sa isi instaleze centrala proprie.in cativa ani sistemul de incalzire al galatiului va fi inutil si falimentar.
  1
  18
  Raportează
 • postat de Galateanul
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 15:23
  79.116.105.***
  Fara Nica si Durbaca in oras sa se repete alegerile
  5
  17
  Raportează
 • postat de corleone
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 15:00
  5.13.240.***
  acum ai aflat JULIEN unde-i doare pe politicieni de galateni ???? Si as completa.... si la cativa metri dar in partea opusa curului:))
  2
  6
  Raportează
 • postat de vali
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 11:36
  5.13.138.***
  aici miroase a dna oare acest serviciu ce mai asteapta sa-si faca datoria
  5
  14
  Raportează
 • postat de Ct
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 10:00
  178.138.35.***
  Asa cevaaa..... Sunt rai rai astia din opozitie..... Hai sa nu uitam de cate ori consilierii PSD l-au boicotat pe Stan si nu s-au putut aloca fonduri pentru caldura si apa calda! Felicitari Marius Stan ca in sfarsit si invatat sa faci politica, jucand cu armele lor!
  9
  35
  Raportează
 • postat de julien
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 09:56
  5.13.240.***
  ii doare exact in cur de galateni.nu-i inereseaza decat ciolanul.
  7
  25
  Raportează
 • postat de votant
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 09:24
  79.116.101.***
  Unde este respectul si consideratia alesilor pentru cei care i-au votat? Rolul votantilor s-a terminat, nu-i asa? Sa va fie rusine!! Ce-ar fi ca toata activitatea desfasurata de votantii orasului sa intre intr-o pauza totala, sa nu ai de unde cumpara alimente, sa nu ai curent electric, benzina, NIMIIIIIC pina cind ve-ti "binevoi" sa va faceti datoria pentru care ati fost alesi! Cum v-ati descurca "dragilor"? Cititi-va atributiile conform legii!
  5
  16
  Raportează
 • postat de puneti osul la munca!
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 08:05
  46.97.152.***
  Politicienii, o "rasa superioara" de altfel, uita ca mai au de trecut un hop la alegerile parlamentare. Prin atitudinea dumnealor nu fac decat sa deschida drumul partidelor extremiste!
  Eu, voi prefera sa votezun partid extremist, decat clovnii astia!
  Unde nu-i cap, vai de picioare!
  7
  19
  Raportează
 • postat de Anakin
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 07:20
  109.166.143.***
  Apreciez gestul liberalilor și al Primarului Stan, psd sa înțeleagă ca nu sunt atotstapanitori. Cat despre motivul lui Pucheanu este cel puțin pueril așa după cum va fi și prestația lui. Fără penalul Nica este în deriva.Mi-as dori sa nu se posta constitui și șase repete alegerile.
  6
  32
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 05:41
  5.13.166.***
  ".........mai grav ,galatenii ar putea ramane fara apa calda ,dupa 30 iunie , in lipsa unui Consiliu Local legal constituit ,care sa aprobe, la propunerea primarului ales Ionut Pucheanu ,o noua nota de plata catre Calorgal " . De ce si din ce bani sa aprobe o noua nota de plata , Calorgal nu incaseaza sumele facturate pentru apa calda furnizata pana acum ? Iar se arunca cu milioanele pe o improvizatie extrem de costisitoare pentru contribuabili ? Consider ca sumele acordate pana acum sunt suficiente ca sistemul sa mearga ,daca sunt incasari de aproape 100% iar daca nu se platesc facturile ,de catre beneficiari ,rezulta ca nu au nevoie de apa calda si ca nu mai trebuie mentinut sistemul in functiune, fiind extrem de pagubos.Apropo ,cand si in ce mod se pun la loc banii deturnati de la bugetul local pentru acest sistem pagubos ?Credeam ca tinerii ,indiferent de partid ,au alata abordare a problemelor orasului , m-am inselat vazand ca in jur misuna aceisi oameni care au dus orasul de rapa ..... unii initiatori de construit cartiere in alte judete....
  0
  17
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 05:37
  99.227.166.***
  Cu plata apei calde e simplu. Cu banii incasati pe ce s-a livrat pana acum sa plateasca viitoarea transa. De ce trebuie sa plateasca primaria(adica noi) in fiecare an pentru rau platnici?
  0
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.