Noi dovezi că PSD-ul şi-a luat deja Galaţiul înapoi

Noi dovezi că PSD-ul şi-a luat deja Galaţiul înapoi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Lipitorii de afişe deja au început să îşi primească răsplata din partea şefilor PSD

Consiliul Local Galaţi a turat deja motoarele la maximum şi dă tun după tun

În tot acest timp, Pucheanu îi primeşte în audienţă pe cei care au vrut să vorbească cu Marius Stan

Dan Nica chiar e un domn! Lipitorii de afişe au primit deja trei şpăgi în avans

Mare om, Dan Nica! O spun toţi membrii PSD care au ajutat într-un fel sau altul partidul să câştige alegerile locale de la Galaţi. Nici bine nu s-au aşezat noua putere în scaunele pufoase, că Dan Nica a şi băgat primele şpăgi pe carduri. Este vorba despre cele trei spăgi în avans promise în campania electorală. „Toţi membrii au fost informaţi că dacă PSD va câştiga alegerile se vor face plăţile pentru trei şpăgi în avans. Este vorba despre sume cuprinse între 2.000 şi 10.000 de euro, în funcţie de importanţa membrului PSD şi de aportul lui în campania electorală. La o lună de la alegeri, oamenii deja au primit bănuţii pe carduri, semn că şefii PSD sunt oameni de cuvânt: îşi ţin promisiunile faţă de oamenii care i-au ajutat să urce în funcţii”, a spus Florin Pâslaru, purtător de cuvânt al lui Dan Nica. Lipitorii de afişe din PSD sunt în culmea fericirii. „Am verificat cardurile şi sunt toţi bănuţii acolo: fix trei şpăgi în avans. Nici nu credeam că există atâta onoare. Şi ce mă bucură cel mai tare e că ne aşteaptă patru ani în care şpăgile vor fi plătite la zi, la oră chiar. E normal, avem tot oraşul pe mână, facem ce vrem cu el”, a comentat un membru PSD de eşalon secund.

Bubuiturile din ultima vreme nu sunt de la furtuni: Noul CL a dat deja primele tunuri

Nu furtunile au fost cele care ne-au asurzit în ultimele zile. Deşi mai toată lumea credea că bubuiturile din ultimele zile au fost determinate de fenomenele meteo specifice perioadei, informaţii recente ne arată că a fost vorba despre cu totul altceva: se pare că tunurile vine de la întrunirile Consiliul Local. „Ni s-a părut iniţial ciudat faptul că se auzeau bubuituri şi în zilele în care nu era deloc înnorat. Totul s-a legat când cineva a sesizat faptul că bubuiturile se auzeau în exact perioada în care era întrunit Consiliul Local. Ar fi fost o coincidenţă prea mare”, a explicat un fost consilier local. Specialiştii susţin că astfel de fenomene sunt fireşti, mai ales în primele zile de mandat. „Le era oamenilor dor. Nu se mai întruniseră de ceva vreme şi când s-au găsit au şi dat câteva tunuri. Nu cine ştie ce... aşa mai subţire, de poftă, că nu mai dăduseră niciun tun în ultimele săptămâni. Plus că acum pesediştii cam fac legea în CL, deci se simt şi mai în siguranţă ca până acum”, a explicat George Păsărilă, comentator politic.

Activitate blocată la Primărie: Pucheanu ţine audienţe cu cei înscrişi în ultimii patru ani

Primăria Galaţi este pur şi simplu blocată în ultimele zile şi, foarte probabil, în următoarele patru, cinci luni. Noul primar, Ionuţ Pucheanu, este hotărât să îi primească în audienţă pe toţi cei care s-au înscris pe listă în ultimii patru ani. „Este o listă destul de amplă, sunt câteva caiete studenţeşti pline pe toate foile, faţă-verso. Oamenii trebuie să vină să îşi spună păsurile, până la urmă ei sunt cei care ne-au pus în funcţii de conducere. Fără ei, noi nu am exista”, a explicat Ionuţ Pucheanu. Deşi audienţele l-ar putea ţine ocupat până pe la sfârşitul anului, noul primar nu îşi face griji. „Ce? Voi chiar credeaţi că urmează să fac ceva în mandatul ăsta? Ha, ha, nu pot să cred că cineva avea asemenea aşteptări. Hai să nu mai fim naivi. Doar nu e prima dată când PSD-ul conduce oraşul... Deci asta e, chiar dacă nu o să fac nimic, măcar o să dau senzaţia că fac ceva, adică o să fac audienţe”, a recunoscut Ionuţ Pucheanu. Oamenii, în schimb, sunt mulţumiţi. „Am fost în audienţă că vecinul de deasupra m-a inundat în timp ce vecinul de dedesubt a dat Iron Maiden la maximum. Pucheanu a fost un domn şi m-a ajutat pe jumătate. De ăla cu inundaţia nu s-a legat, în schimb a dat două telefoane, iar când am ajuns acasă se auzea Florin Salam de la vecinul de dedesubt. Tot e bine”, a povestit un cetăţean venit în audienţă.

S-ar putea să avem noroc: Dacă PSD câştigă alegerile parlamentare, Pucheanu va fi premier

Galaţiul ar putea avea parte de o a doua şansă. După ce au pierdut contactul cu lumea civilizată în urmă cu o lună, când PSD a câştigat pe linie alegerile locale, gălăţenii văd o luminiţă la capătul tunelului. Conducerea centrală a partidului unic se gândeşte să îl pună pe Pucheanu premier în toamnă, după ce PSD va fi câştigat alegerile parlamentare. „Pare un om pe gustul nostru. Îi plac la nebunie audienţele, deci cât timp va fi el ocupat cu oamenii, noi, greii din PSD, ne vom putea face treburile obişnuite. Nu detaliez, că ştie toată lumea ce înseamnă treburi obişnuite la PSD. Deci Pucheanu chiar e o variantă bună de premier şi sunt convins că românii îl vor uita repede pe Dacian Cioloş, care numai de strâns gunoaie prin Delta Văcăreşti se ocupă”, a spus preşedintele PSD Liviu Dragnea. Analiştii politici sunt de părere că o asemenea şansă nu primeşte oricine. „Ar putea fi scăparea Galaţiului. Am putea alege un primar care nu e de la PSD, iar în felul acesta lucrurile s-ar mai putea regla, s-ar putea crea un balans politic care să aducă echitate în societatea gălăţeană”, a explicat George Păsărilă, comentator politic.

Să ne PESE DE oameni!

Ce tot atâta BREXIT? „A fost GALEXIT pe 5 iunie şi nu a intrat nimeni în panică”

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este o falsă dezbatere la nivel internaţional. Specialiştii în politică şi economie cred că situaţia britanicilor nu este una singulară şi că, pe nedrept, se discută doar despre BREXIT în loc să se vorbească şi despre celelalte drame ale UE. „Uite, de exemplu, Galaţiul, oraş din România, aflat la marginea UE şi a NATO, aproape de Moldova şi Ucraina, a votat pe 5 iunie ieşirea din Uniunea Europeană. A venit PSD-ul la putere, deci se poate spune că au votat propria evacuare din lumea civilizată. Deci ei au ieşit din UE cu o lună înaintea britanicilor şi despre ei nu vorbeşte nimeni, nu s-a sesizat nimeni, nu a intrat nimeni în panică. E şi ăsta un fel de BREXIT, i se spune GALEXIT. Mie mi se pare că e lipsă de civilizaţie din partea europenilor să nu se vorbească şi despre ei”, a spus Manuel Barosul, europarlamentar de Portugalia. Autorităţile locale gălăţene au luat imediat atitudine faţă de aceste declaraţii. „Nu înţelegem îngrijorarea domnului Barosul. Da, Galaţiul practic a ieşit din UE pe 5 iunie, dar cum va afecta asta economia Europeană? În niciun fel. Atâta doar că mai puţini gălăţeni vor spăla vase prin cârciumile europene. Deci, ce tot atâta scandal?”, a spus Florin Pâslaru.

 

Euroseptici

 

Cele mai negre scenarii s-au adeverit

Plecat de la CJ, Bacalbaşa s-a întors la cultură

 

De ceea ce ne temeam nu am scăpat. Cele mai sumbre scenarii ale oamenilor de cultură s-au adeverit. Nici bine nu a plecat de la Consiliul Judeţului, că Nicolae Bacalbaşa a şi demonstrat că se întoarce la cultură. Săptămâna aceasta, fostul barosan peste judeţ a participat la o lansare de carte, scrisă de fostul cap al tuturor capetelor din România, Adrian Năstase. „Sigur, poate ne hazardăm acum să spunem că s-a întors la cultură pentru că e vorba, până la urmă despre o carte scrisă de Adrian Năstase. Deci aici s-ar mai putea discuta, s-ar putea face tot felul de nuanţări, însă până la urmă efectul este acelaşi: Bacalbaşa s-a băgat din nou peste oamenii de litere. Şi nu ştiu cât o s-o mai ducem în ritmul acesta”, a spus un scriitor gălăţean, sub protecţia anonimatului. Acesta a subliniat, totuşi, că ar putea exista şi o parte plină a paharului. „Deocamdată nu a lansat nimic el însuşi, doar a participat la lansarea altcuiva. Dacă mai şi scrie ceva... chiar că suntem condamnaţi”, a mai spus scriitorul respectiv.

 

Oameni de CultUră

PSD se gândeşte şi la cetăţeni/ Subvenţii pentru cei care vor să emigreze

Partidul Social Democrat demonstrează încă o dată că are şi faţă umană. Chiar dacă toate acţiunile lor din ultimii 26 de ani au demonstrat contrariul, totuşi PSD-ul arată că se gândeşte intens şi la oameni. La propunerea unui grup de parlamentari din Galaţi, Camera Deputaţilor va dezbate un proiect de lege prin care statul să asigure subvenţii pentru toţi cei care doresc să emigreze din România. Potrivit proiectului, sunt două aspecte care vor fi subvenţionate. Pe de o parte, se vor acorda reduceri la biletele de avion şi, pe de altă parte, statul român va suporta chiria celor care pleacă în primele şase luni de şedere în afara ţării. „Nu e mare lucru, dar trebuie să le oferim şi noi ceva oamenilor care nu s-au prezentat la vot şi care ne-au facilitate nouă câştigarea detaşată a alegerilor. Biletele vor fi subvenţionate în proporţie de 90 la sută, în vreme ce chiria va fi suportată sută la sută de statul român, dar nu mai mult de 200 de euro pe lună”, a explicat senatorul gălăţean Viorel Ştefan.

 

EmiGranturi

 

Aleşii au rezolvat problema apei în Galaţi

CL a semnat un contract cu furnizor de apă minerală

 

Consiliul Local nu doarme. Chiar în primele zile de muncă aleşii locali au rezolvat una dintre cele mai arzătoare probleme ale oraşului: apa. Un contract cu o renumită firmă de apă minerală a fost semnat chiar în prima şedinţă de Consiliu Local, iar în acest fel, consilierii s-au asigurat că nu vor suferi niciodată de sete şi vor putea să lucreze liniştiţi în folosul comunităţii. „Trebuia să facem cumva să rezolvăm această problemă. Nu se mai putea lucra în aceste condiţii. Vă daţi seama, la 40 de grade afară să fim nevoiţi să venim cu apă la noi. De parcă am fi muncitori cu ziua”, ne-a declarat un consilier local care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

 

Capă şi Zăpadă

Prime măsuri de bun-simţ pentru Costel Fotea: A dezinfectat biroul lui Bacalbașa

Noul şef al Consiliului Judeţului nu a avut timp să facă mare lucru. ”Am vrut să mă apuc de treabă, dar nu am putut pentru că a trebuit să dezinfectez totul în birou. Nu vreţi să ştiţi ce am putut găsi acolo”, a spus Costel Fotea la primul său interviu.

 

Hostel Fotea

S-a hotărât rolul lui Picu Roman la Primărie/ Pentru 5 lei, cine vrea poate face o poză cu el

PSD a stabilit care va fi cu exactitate rolul viceprimarului Picu Apostol Roman. El va fi folosit la departamentul turism: cine doreşte să se fotografieze cu el, trebuie să plătească 5 lei. Pentru încă zece lei, Picu Roman sare şi printr-un cerc cu foc.

 

Plicu Apostol Roman

Mucles! (natură moartă cu baragladină-n şlapi) de Submarin Cosorescu

Se suie-n autobuz şi începe să urle

la un telefon, la o pirandă, la un vrăjmaş imaginar...

sparge seminţe şi scuipă cojile pe jos,

poartă şlapi şi pute de-ţi cad literele din ziar!

 

Călătorii sunt indignaţi, însă tac

şi înghit măscările baragladinei dezlănţuite...

am senzaţia netă că sunt într-un loc

în care nici o fereastră/uşă nu se mai deschide!

 

Tuciuriul mă oripilează şi mă înfurie

şi-l rog elegant să-şi înceteze prestaţia murdară...

dinspre toate cerurile aud: „Nu trebuie rugat,

trebuie chemat mareşalul, să-l zvârle afară!”...

 

Adun literele şi le aşez la locul lor,

poate vrea să mai citească cineva!...

Magraonul hlizeşte şi huruie ameninţător:

„mucles, că te tund, gagiule!”...etcetera, etcetera!...

Galaţiul în imagini/ Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 8984 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.