ARTERĂ de acces şi PARCARE cu loc de joacă, în Ţiglina II. INVESTIȚIE de 4,2 milioane de lei, pe masa aleşilor locali
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

ARTERĂ de acces şi PARCARE cu loc de joacă, în Ţiglina II. INVESTIȚIE de 4,2 milioane de lei, pe masa aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)


Proiectul are nevoie de avizul favorabil al consilierilor pentru a fi transpus în realitate


Pe masa aleşilor locali a ajuns primul proiect de hotărâre din acest mandat, privind realizarea unei investiţii pe locul unei baterii de garaje demolate. Concret, aleşilor şi se propune să aprobe studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare parcare şi parc în Ţiglina II, aferent blocului E6”. Documentaţia este realizată de Proiect SA, în timpul mandatului fostului primar, Marius Stan, şi a costat 16.400 de lei fără TVA, de la bugetul local. Iată ce se doreşte.

Nu va fi parcare supraetajată!


Deşi, în mandatul lui Marius Stan, s-a vorbit despre realizarea primei parcări supraetajate în spatele Colegiului Naţional „Costache Negri”, investiţia propusă aleşilor locali nu prevede decât amenajarea unor locuri de parcare la sol.

Conform proiectului, terenul vizat are suprafaţa de 8.700 metri pătraţi, este eliberat de garaje şi se învecinează la est cu blocul E6, la vest cu incinta Colegiului Pedagogic, la nord cu incinta Grădiniţei 9, iar la sud cu zona străzii Brăilei.

Principala lucrare vizează realizarea unei alei carosabile, cu trotuarele aferente, care ar urma să facă legătura între strada Brăilei, zona Grădiniţei nr. 9, Biserica „Sf. Nicolae” şi partea de vest a amplasamentului de locuit, spre strada Constructorilor. Locurile de parcare vor fi amenajate pe ambele părţi ale aleii, perpendicular pe sensul de mers. În total, vor fi 152 de locuri de parcare, câte 76 pe fiecare parte.

În investiţie este inclusă şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii, în partea de nord, în zona grădiniţei. Spaţiul de joacă va cuprinde: patru leagăne, două balansoare, două gropi de nisip, 11 bănci, nouă coşuri de gunoi, dar şi pergole, arbuşti, gazon, lampadare decorative, grup sanitar ecologic, alei pietonale şi două rastele pentru biciclete.

Proiectul prevede şi amenajarea unor spaţii verzi pentru reabilitarea peisagistică a zonei, cişmele pentru băut apa şi trei hidranţi de grădină pentru udarea zonelor de verdeaţă. Alimentarea cu apă şi canalizarea se vor realiza de la reţeaua stradală. Pentru iluminat public se vor monta stâlpi metalici ornamentali prevăzuţi cu becuri cu LED.

Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.285.184 de lei de la bugetul local. Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord.

Citit 8728 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2016 20:11

16 comentarii

 • postat de Eu
  Marți, 16 August 2016 18:28
  95.76.32.***
  Cand se termina de demolat si garajele din fata blocului B4 ,unde s-a mutat Liceul Cuza? Primarul Stan a promis marea cu sarea privind acest spatiu:parcare,loc de joaca etc.si ce este acum? Garaje,beciuri neastupate,care sunt un mare pericol pentru copii,sa nu uitam ca va incepe scoala si copiii de la gradinita,moloz,gunoaie,buruieni, gratarul care duminica isi face datoria etcPoate citeste si d-l Pucheanu. !!!
  2
  2
  Raportează
 • postat de Maria
  Marți, 16 August 2016 15:14
  192.42.116.***
  Au inceput cu zona aceea si nu cu cea din Complexul Ancora fiindca probabil la acea gradinita (Gradinita 9) isi duc odraslele toti "bastanii" din politica locala. Asa ca ce sa-i intereseze pe ei de zona Complexului Ancora. La altii, in alte orase ale tarii se munceste, se lucreaza chiar si la 10 proiecte de modernizare in acelasi timp, iar la noi la Galati deabia se vorbeste ca se va face ceva pentru o zona de langa Pedagogic, din spatele magazinului Orange, deabia se vorbeste de un singur proiect. Probabil ca Gradinita respectiva e privilegiata de unii, iar zona Complexului Ancora reprezinta un maidan pentru politicul local si pentru Pucheanu. Pentru a afla raspunsul intrebati-l pe Pucheanu. Dar asa cum il stie lumea probabil ca Pucheanu va incepe cu eschivele...ca "sa vedem ce posibilitati avem", "sa vedem ce fonduri avem", "sa le luam pe rand", sau "nu sunt bani pentru toate" si tot asa...Iar galateanul tot asteapta sa se faca, fie pe rand, fie in acelasi timp, dar ramane cu asteptatul si cu asteptarile spulberate de sleahta politica.
  0
  16
  Raportează
 • postat de Radu
  Luni, 15 August 2016 21:11
  171.25.193.***
  @ interesat

  Cred ca va mai curge multa apa pe Sena pana vom afla noutati si in cazul modernizarii din Complexul Ancora. Probabil ca zona Complexului Ancora nu merita, nu necesita o atentie sporita din partea celor de la Viata Libera. In zona Complex Ancora se votase un proiect, se facusera exproprierile, se demolasera cocioabele si...a ramas mizerie pana cand se va hotori Puchenita sa acorde interes si sa puna in aplicare proiectul de modernizare votat si sa dea odata aviz pentru inceperea lucrarilor si in acea zona. Probabil ca pentru unii nu se compara Tiglina 1 cu Complex Ancora...
  0
  23
  Raportează
 • postat de V.Tanase
  Luni, 15 August 2016 18:15
  176.126.252.***
  Nu inteleg de ce unele zone sunt mai favorizate decat celelalte? La noi in Complexul Ancora cand se continua modernizarea? Ati demolat o puzderie de "cazemate" oribile si inca nu s-a inceput munca la reamenajarea zonei, plus ca langa Complexul Ancora mai sunt "cazemate" orbile ce asteapta sa fie demolate. Ce? Cumva trebuie sa ajungem sa facem matanii sau sa ne ploconim la picioarele lui Pucheanu ca sa inceapa naibii si modernizarea aici? Da, am inteles cu totii, a fost greu, au fost etape de urmat si probabil ca mai sunt, dar haideti oameni buni odata cu modernizarea ca o sa ni se faca/strige coliva si noi nu o sa apucam sa vedem zonele in care traim modernizate. Ia uite domnule, am ajuns sa fim obligati sa facem plecaciuni, matanii la picioarele alesilor poate poate de s-or trezi si or incepe modernizarea si in cartierul nostru. La cate firme, companii sunt in Galatiul asta si in tarisoara aceasta pai modernizau Galatiul intr-un an de fulgii ieseau din orasul asta, dar am impresia ca viteza melcului e adoptata de alesi cu buna-stiinta si se lucreaza doar la cate un proiect pe an/per mandat. De ce nu incepe lucrul, modernizarea si in Tiglina II si in Complex Ancora, dar si in multe alte zone?
  1
  18
  Raportează
 • postat de Flavia
  Luni, 15 August 2016 18:00
  212.117.180.***
  Speram ca lucrarea sa inceapa cat mai curand.
  1
  19
  Raportează
 • postat de Zona decenta fara cosmelii
  Luni, 15 August 2016 17:17
  89.234.157.***
  Tot in zona aceea, mai exact in spatele blocurilor de langa strada Brailei, in spatele blocurilor dintre Orange Shop si CEC mai sunt si acolo foarte multe astfel de cosmelii mizerabile, infecte...speram ca daca tot modernizati zona, sa le demolati si pe acelea si sa construiti acolo parcari, spatii verzi, locuri de joaca. Desi nu inteleg de ce nu au fost demolate pana acum desi la doi pasi langa au demolat toate maghernitele acelea hidoase dintre Gradinita Nr. 9 si Orange Shop.

  Maghernitele/cotetele hidoase de langa, cele din spatele blocurilor B3 dintre Orange Shop si CEC sper sa nu fie uitate/ocolite ci sa le darame si pe acelea. Toate mizeriile astea infecte trebuie demolate si construite parcari normale, spatii verzi, loc de joaca, parc, alei, trotuare.
  Zona acea ar fi trebuit sa reprezinte un standard de calitate mai ridicat dar a fost umpluta/napadita de astfel de cocini-maghernite. Curatati toata zona de cosmelii oribile, hidoase.
  1
  23
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Luni, 15 August 2016 17:13
  193.230.151.***
  O sa se umple aleea care o vor face cu taranoii care vin sa-si ia lichelele de la Pedagogic :)
  19
  6
  Raportează
 • postat de interesat
  Luni, 15 August 2016 16:30
  5.13.172.***
  Nu as vrea sa fac obiectul discutiilor proiectul care va ajunge pe masa consilierilor locali pt. ca sigur este o necesitate ,cum o necesitate vor fi si urmatoarele de interes civic daca vor fi,insa cele vechi incepute de vechiul edil sigur au prioritate pt. ca in ele sau consumat o serie intreaga de discutii ,dezbateri ,nervi si multi bani deja in care intr-un final sa poata fi realizate.i As consemna proiectul de care este legata existenta oamenilor din zona Ancora pt. care a curs si multa cerneala cat si multe discutii si chiar prezenta prin Tribunal, care parese,nu mai are un sfarsit ,au trecut deja doi ani decand sau demolat mare parte din garaje si inca un an de la ceea ce mai ramasese de demolat si parese ca nimeni nu mai e interesat sa finalizeze acest proiect atat de nacesar pt. o zona in plin centrul orasului intr-un cartier cu prestanta, chipurile,Ne vom civiliza oare in a doua jumatate de secol ,ca in primul sfert, se vede unde am ajuns,va fi noul edil in stare sa finalizeze macar vechile proiecte ?Poate acum in prag de alegeri parlamentare ,pt. ca asa ne-au invatat politrucii,sa termine macar ce au inceput,lasand orgoliile deoparte .
  1
  19
  Raportează
 • postat de ss
  Luni, 15 August 2016 13:03
  82.78.252.***
  Aleea fara rost, nu face legatura cu nicio strada.....am crezut ca e vreo favoare pt. biserica din zona insa nici acolo nu ajunge! Nu pare altceva decat un inceput de proiect, daca pt asta vor 1 mil. euro sa vedem cate milioane se doresc investite pt toata zona si ce rezulta in final, legat de fluidizare trafic, nu intra in discutie, pare o zona de sifonat bani publici pt interese de partid/grup!
  18
  4
  Raportează
 • postat de Fazanul
  Luni, 15 August 2016 11:44
  82.78.125.***
  O strada sau macar alee care sa comunice intre str saturn si regiment 11 siret? De cand au inchis popii aia cu biserica trebuie sa treci prin piata care iti intoarce stomacul pe dos. Sau prin fata la vip unde e plin de fite. Sau daca esti nebun poti sa o iei pe faleza pe la bac.
  16
  10
  Raportează
 • postat de Marcu
  Luni, 15 August 2016 11:21
  198.96.155.***
  Sa nu uite Pucheanu ca pe langa reamenajarea zonei eliberate de cotetele-garaje in Tiglina 2 un pic mai in colo sa demoleze si cotetele-garaje din spatele magazinului Orange daca tot amenajeza zona aceea si sa construiasca si acolo parcari sau poate chiar un mic parc asa cum se amenajase in micro 39 cu acea fantana artezina, cu alei, banci, spatii verzi. Si inca ceva domnule Pucheanu am rude, prieteni care locuiesc in Complexul Ancora si care asteapta si acum implementarea planului de modernizare si reamenajare votat de vechea administratie. Stim ca au tinut cu dintii contre fostii posesori de cotete-garaje si de aceea s-a intarziat foarte mult reamenajarea zonei, dar totusi, poate va miscati mai cu talent sa reamenajati zona mai repede implementand proiectul de reamenajare votat de vechea administratie.
  2
  29
  Raportează
 • postat de Votul
  Luni, 15 August 2016 11:11
  163.172.28.***
  Daca Pucheanu continua si realizeaza/finalizeaza/concretizeaza toate proiectele incepute de vechea administratie are votul meu la urmatoarele alegeri locale. Dar sa vedem ce va reusi sa faca pana la urmatoarele alegeri fiindca interesele unora, chiar si din propriul sau partid sunt foarte mari si s-ar putea ca Pucheanu sa aiba piedici puse chiar si de proprii colegi de partid ce isi apara afacerile. Dar daca Pucheanu va lupta, va munci si va pune interesul orasului mai presus de interesele si afacerile unora atunci Pucheanu va castiga votul meu.
  1
  30
  Raportează
 • postat de Florin
  Luni, 15 August 2016 11:02
  65.19.167.***
  E bun ca se continua proiectele bune care aduc un suflu nou inlocuind zonele mizerabile "innabusite" de mizeriile de cotete-garaje. Dar va rugam doamna autoare a articolului sa-l luati la chestionat pe Pucheanu poate continua si proiectele de modernizare incepute in Complexul Ancora si in Micro 18 langa Penny. Si in acele doua zone erau aprobate planurile de modernizare ale zonei lucrul incepuse, dar din pacate modernizarea in acele zone avanseaza cam greu.

  Multumim anticipat.
  1
  42
  Raportează
 • postat de Mintea de pe urma a alesilor locali
  Luni, 15 August 2016 10:56
  85.248.227.***
  In sfarsit le-a venit mintea la cap astora ca loc de joaca inseamna spatiu la sol, pe pamant, cu spatiu verde, gazon, arbori, arbusti nu mizerii comuniste rusesti de ciment si beton cu copii capiati de arsita soarelui.
  1
  44
  Raportează
 • postat de dan
  Luni, 15 August 2016 08:54
  5.13.226.***
  Normal ca nu vor fi de acord cu tot ce a propus Stan, nu mai spun ca hoarta PSD-ista are propriile interese!
  4
  17
  Raportează
 • postat de Spatiul de joaca...
  Luni, 15 August 2016 01:41
  78.96.255.***
  Ati intrebat pe bosorogii si babetele din zona,daca vor loc de joaca ?
  Poate ei isi doresc un cimitir , nu loc de joaca !
  22
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.