Petiţiile adresate autorităţilor NU sunt luate în serios! Răspunsul primit de un gălăţean care a cerut astuparea unei GROPI

Petiţiile adresate autorităţilor NU sunt luate în serios! Răspunsul primit de un gălăţean care a cerut astuparea unei GROPI
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O groapă care ameninţă siguranţa traficului şi infrastructura subterană de pe strada Ep. Melchisedec Ştefănescu (fostă Vultur) de mai bine de jumătate de an face şi acum obiectul unor corespondenţe inutile între localnici şi autorităţi


În februarie-martie 2017, craterul care se lărgeşte încet, dar sigur, pe marginea carosabilului străzii Vultur, în apropiere de intersecţia cu Războieni, va împlini, cu puţin noroc şi neimplicare, un an. Deloc motiv de sărbătoare, surparea care, la început, avea câţiva centimetri, câştigă, odată cu trecerea timpului, dar şi a apelor pluviale, care se scurg în ea ca într-o cascadă, noi dimensiuni. Nu atât la suprafaţă cât dedesubt, sub carosabil, în pământul măcinat formându-se deja o gaură în care ar putea încăpea un copil. Şi asfaltul a început să se lase, o crăpătură care străbate carosabilul în partea mediană fiind dovada clară că, de dedesubt, apa lucrează şi că, într-un viitor nu prea îndepărtat, o surpare de mari dimensiuni ar putea să ia cu ea o bună parte din stradă. Situaţia, pe care o semnalam şi printr-un articol publicat în ediţia din 16 iulie 2016 a "Vieţii libere", este aceeaşi şi în prezent, în sensul că groapa nu a fost nici astupată, iar scurgerea apelor pluviale nu a fost limitată decât zilele trecute, la mai bine de o lună de termenul limită avansat de autorităţi pentru remedierea problemei.

Minciuni cu semnătură şi ştampilă


Şi asta nu s-a întâmplat din oficiu, ci ca urmare a unor sesizări făcute la mijlocul lunii iulie de gălăţenii vecini cu groapa în cauză. „Eu am transmis o petiţie online pe 13 iulie, la primărie, prin care semnalam din nou situaţia şi ceream să vină să facă ceva cu groapa asta. Pe 3 august mi s-a emis răspunsul în care se spunea că au luat la cunoştinţă de situaţie şi că, până pe data de 15 august 2016, vor executa lucrarea. Nu s-a făcut nimic, groapa e tot acolo. Abia pe 19 septembrie, după ce au început ploile şi veneau apele şuvoaie de sus, direct în groapă, am sunat la Apă Canal, au venit şi au desfundat o canalizare de sus, din Războieni”, ne-a spus Ghiţă Crăciun, un gălăţean care locuieşte la doi paşi de „problemă”.

Conform răspunsului la petiţia gălăţeanului, cei care urmau să execute lucrarea în termen de 12 zile de la emiterea adresei sunt lucrătorii Serviciului Construcţii Dezvoltări Întreţinere Străzi. În mod evident, echipele nu au trecut pe acolo, sau dacă au venit, nu au lăsat nicio urmă. Ori e posibil ca lucrarea să fi fost planificată chiar pe 15 august, în mod evident zi liberă, astfel încât demersurile să fi fost amânate pentru o dată la care nu se prăznuieşte nimic, iar bugetarii au liber să-şi onoreze promisiunile.

Citit 5984 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2016 18:53

9 comentarii

 • postat de Robert
  Miercuri, 21 Septembrie 2016 18:34
  5.254.65.***
  L-ati ales pe Pucheanu sa va spalati cu el pe cap acum .
  0
  4
  Raportează
 • postat de naspa
  Miercuri, 21 Septembrie 2016 16:16
  5.13.253.***
  Nu va mai tociti degetele pe aici de pomana ca nu va ia nimeni in considerare reclamatiile....... Unde ati mai pomenit voi asa ceva in RO?
  0
  2
  Raportează
 • postat de REVOLTATUL
  Miercuri, 21 Septembrie 2016 13:20
  81.12.149.***
  Abia acum poate o să-şi dea seama cetăţenii "turmentaţi" care l-au votat pe actualul Primar că acesta este mult mai slab decât fostul!
  Deşi vine dintr-o societate comercială de profil (Ecosal), habar nu are cum să gestioneze problemele mărunte ale gălăţenilor din cartierele oraşului! Peste tot vezi gropi, buruieni crescute aiurea şi borduri sparte care creează un aspect neplăcut oraşului. Dar Primarul nostru nu are timp pentru aşa ceva: el schimbă borduri acum doar pe arterele principale ale oraşului (cele din Micro 19 - Micro 21, unde acum cu ploile acestea s-au distrus mai tare aceste străzi), iar bordurile ce se vor pune vor fi la fel de proaste ca şi cele de până acum. Dhee.. clientela politică trebuie să câştige nişte bani, nu?
  Dar chiar nu-i ia nimeni la rost pe cei din Primărie cu privire la calitatea lucrărilor? Nu există nişte cerinţe, nişte standarde ale bordurilor (cât trebuie să reziste) şi să fie verificate? O bordură montată dinainte de Revoluţie rezista şi câte 50 ani, astea noi mai mult de 2-3 ani nu rezistă!
  Revenind la problema de faţă, cred că există o SOLUŢIE:
  Noul Primar să trimită numaidecât şi în regim PERMANENT câte o echipă în fiecare CARTIER din oraş şi să alerge cu roabele pline de borduri, beton şi asfalt pe toate aleile şi să remedieze toate problemele reclamate de localnici. Nu trebuie să se întâmple vreo nenorocire ca să comaseze toţi angajaţii Primăriei în ultimul ceas!
  P.S. Domnule Director de la noul Serviciu S.C.D.I.S., nu ştiţi să faceţi şi devize mai mărunţele pentru miile de lucrări ale cartierelor? Vă convine mai mult lucrările mari care vă aduc şi "caşcaval"? Dacă nu vă pricepeţi să soluţionaţi problemele din cartiere, daţi-vă naibii demisia!
  2
  9
  Raportează
 • postat de PRIMARIA SI ADP-ul nu ne lasa nici macar sa murim, fiind batjocoriti de salariatii lor, in viata fiind!
  Miercuri, 21 Septembrie 2016 11:50
  78.96.253.***
  Am sesizat instututia Primar ca salariatii Administratiei Cimitirului Eterniatatea, fiind mana in mana cu prestatorii de servicii, respectiv constructorii de cripte, borduri si cavouri, acestia, cu ocazia lucrarilor la diferite comenzi la morminte, arunca molozul si gunoaiele pe alte morminte, in loc sa le evacueze in afara cimitirului, conform Regulamentului Cimitirelor.

  La Eternitatea este o intreaga mafie plantata in Administratie, cu stirea directorului ADP, unde salariatii vorbesc urat cu cetatenii, nu se urmaresc operatiunile legate de activitatea cimitirului,asa cum am spus, prestatorii de servicii, isi fac propria lege in cimitir, desigur intro colaborare tacita cu salariatii cimitirului, spun unii, in schimbul de foloase.., iar groparii fac cum le taie capul, uneori lasand oase neingropate dupa o deshumare, daca cetatenii nu urmaresc..., bucuria cainilor care stau gata sa te inhate de dupa morminte...

  Se stie ca cimitirul Eternitatea este declarat inchis de mult timp, totusi se vehiculeaza prin oras stirea precum ca totusi..., se poate intra in posesia unui loc de veci in acest cimitir, cu sprijinul salariatilor din Administratia Cimitirului, sarind peste legalitate, binenteles nu degeaba.
  Iar gunoaiele sunt gramezi, gramezi pe toate aleile, salariatii ADP-ului se plimba pe la poarte cimitirului, sau tolaniti de cavouri, unii participand si la slujbele de pomenire, de deshumare sau inmormantare, pentru a primi pomana.

  Domnule Primar, o fi avand ADP-UL Consiliu de Administratie, dar nu poate fi tolerata situatia de stat in stat, fiind in subordinea primariei, care trebuie sa ia masuri la asemenea probleme...

  Desi am facut sesizare la primar, nimeni nu a catadicsit macar sa raspunde, asa in dorul lelii, cum spun si alti comentatori
  0
  14
  Raportează
 • postat de Marius Ionascu
  Miercuri, 21 Septembrie 2016 11:43
  213.218.53.***
  Va dati seama ce sistem de canalizare bun are "orasul" Galati de se creaza gropi chiar pe strazi si mai ales in zonele unde sunt si capacele de canalizari ????!!?!!?!

  O alta groapa demna de a arata INCOMPETENTA CRASA a celor de la Apa Canal / Primaria Galati este si canalizarea ingropata foarte tare pe mijlocul strazii de pe strada Oltului. NIci nu trebuie sa zic unde, TOTI GALATENII care circula prin zona o stiu foarte bine !

  Daca cazi cu o roata acolo cu masina, acolo ramane roata !

  Ea exista de atata timp si in continuare va exista, ca dovada clara a incompetentei Apa Canal si Primariei Galati !  PS: mai enuntam si alte canalizari INFUNDATE DE ANI DE ZILE DE PAMANT la care cresc deja crengi copaci ????
  la care Apa Canal NICI NU LE VEDE ????

  Ce draq domnilor trebuie sa le semnalam noi ????
  In Canada, Australia de exemplu ei singuri au serviciu de evidenta si mentenanta care le cauta si le notifica intern firmei si le rezolva intr-un timp legal declarat, pana sa nu fie dati in judecata de cetateni, firme, civili !!!!

  Dar vorbim de avioane... la noi.. .la orasu Beresti.. pardon Galati... suntem ani lumina de civilizatie si normalitate
  0
  12
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 21 Septembrie 2016 11:37
  82.78.252.***
  Ar trebui sa nu mai platim taxe... pentru ca a plouat cu prea multi inapti, hoti si marlani in parlament si primarii punct. Nu mai platim NIMINI impozitul in GL pe masini si locuinte pana nu asfalteaza strazile si trotoarele cum trebuie si astupa gropile impreuna cu gropziila DUPA AIA PLATIM! Romanul si unirea baba si mitraliera!
  0
  9
  Raportează
 • postat de ana
  Miercuri, 21 Septembrie 2016 09:43
  78.96.59.***
  o astfel de groapa, mai mare, este si in Micro 40 ( la Beverly HIls) exact la fost trecere de pietoni, unde este canalizarea, cred ca dupa inca o ploaie ca cele din zilele trecute acolo se va surpa tot
  0
  8
  Raportează
 • postat de Corect
  Miercuri, 21 Septembrie 2016 09:39
  5.13.163.***
  Ohooo, acum v-ati dat seama! Si eu am sesizat prin aprilie ca pe strada Maramuresului de la Gara CFR sunt prea multe g ropi. Mi s-a raspuns in mai ca lucrarea a fost planificata si V A FI REALIZATA in perioada MAI-IUNIE 2016! A trecut mai, a trecut iunie, vine acus octombrie, NIMIC! Bineinteles, in naivitatea mea am s esizat prin a ugust inc a o data sa le "dau peste nas" ca au mintit, la c are m i-au r aspuns ca lucrarea nu s-a putut realiza ca "a plouat prea mult in iunie". Bataie d e joc adica! Ok, aplouat in iunie, dar in iulie, august, ce au facut?
  Si nu e singurul caz. Tot in zona Garii fabrica PRUTUL dispera locuitorii d in zona cu fumul si putoarea emise. Am reclamat la garda de mediu, la c are am primit doar raspunsuri la misto, ca au autorizatie si pa. Ba chiar s timabilul comisar sef Mocanu Marian m-a sunat personal sa-mi spuna sa nu mai sesizez atat, ca deranjez institutiile statului!
  Multa multa nesimtire la cei platiti din banii nostri.
  0
  18
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 21 Septembrie 2016 08:34
  5.2.205.***
  Eu am facut vreo 4 petitii la primarie in ultimii 2 ani. Nimic. Nu inteleg cum poate lumea vota oameni care nu fac nimic pentru comunitate.
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.