SCHIMBĂRI în transportul public local de persoane | A apărut un TRASEU NOU, iar alte trei rute au fost MODIFICATE

SCHIMBĂRI în transportul public local de persoane | A apărut un TRASEU NOU, iar alte trei rute au fost MODIFICATE
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Prin votul aleşilor locali, transportul public local de persoane a suferit noi modificări. Acestea au fost iniţiate de autorităţi în urma solicitărilor formulate în scris de cetăţeni, dar şi în urma monitorizării programului de transport de către Compartimentul Transport Urban din cadrul Primăriei şi de către SC Transurb.

Traseul nr. 30

Principala noutate o constituie înfiinţarea unui nou traseu de transport: Traseul nr. 30 – care va circula din Centru până la limita municipiului Galaţi, la fostul punct de control al poliţiei botezat „Borcan”. Noul traseu, cerut de mai multe societăţi comerciale, va fi asigurat de un autobuz care va circula din oră în oră pe ruta: Centru – Agenţia CFR - Ţiglina II – CEC - Ţiglina II – Privilege - Farmacia Higeea - Service Vechi – IATSA – Tirighina – Brăilei - Limita Municipiului Galaţi (Borcan) şi retur pe ruta: Borcan - Brăilei – Tirighina - Grădiniţa Prichindel – Neacşu – Spitalul Judeţean – Privilege - Ţiglina I – Romtelecom – Mazepa – Potcoava – Centru.

Staţii noi

Potrivit deciziei aleşilor, vor fi înfiinţate două staţii pentru traseele 10 şi 24, pe strada Moruzzi spre şi dinspre Damen. De asemenea, s-a propus înfiinţarea unei staţii pentru traseul 15, pe strada Moruzzi (spre spitalul CFR). Pentru acelaşi traseu 15 (Gara CFR – Intfor – Piaţa Centrală), se va opera o modificare de itinerariu cerută de cetăţenii de pe străzile Davila şi Maramureş care au solicitat o oprire sub viaductul din zonă atât la dus, cât şi la întors.

Grafice noi

Nu mai puţin important este faptul că au fost modificate frecvenţa şi graficele de circulaţie la program normal pentru toate traseele. Motivul? Autorităţile au vrut să elimine situaţia actuală în care, într-o staţie, vin în acelaşi timp mai multe autobuze de pe rute diferite, apoi trec minute bune până când în staţia cu pricina mai vine un mijloc de transport. Tocmai pentru a evita suprapunerea autobuzelor, unele vor sosi cu câteva minute mai devreme, altele cu câteva minute mai târziu. De asemenea, conducerea Transurb a alocat timp suplimentar – trei patru minute - pe traseele 18, 24, 25 şi 27, care nu reuşeau să se încadreze până acum în intervalul alocat.

Citit 17108 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.