UPDATE - Vântul puternic de noaptea trecută a cauzat probleme în Galați | Iată unde a INTERVENIT ADP
Foto: Foto consilier local Daniela Simona Vreme

UPDATE - Vântul puternic de noaptea trecută a cauzat probleme în Galați | Iată unde a INTERVENIT ADP
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)


UPDATE, ora 14,30
: Pe unde a mai făcut rău furtuna de vineri noaptea. ADP a intervenit in mai multe locuri din oraș

Potrivit Danielei Stroia, purtătorul de cuvânt al Administrației Domeniului Public (ADP) Galați, s-a intervenit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă și în cursul dimineții de sâmbătă în mai multe locuri din oraș în care vântul puternic fie răsturnase copacii cu totul, fie rupsese și prăbușise crengi, îngreunând circulația sau avariindu-le gălățenilor diverse bunuri.

Iată principalele locuri în care a intervenit ADP: pe strada Siderurgiștilor (în zona garajelor de la blocul C2), în Mazepa I, pe strada Roșiori (unde un copac se prăbușise de-a curmezișul șoselei) și pe strada Romulus (unde se prăbușiseră crengi peste rețelele de comunicații și cabluri electrice), în Micro 19, pe strada Vâlcovici (la numărul 6, unde un copac căzuse peste o mașină și la blocul J5, unde un copac căzuse peste un balcon), în Micro 39, pe strada Grigore Ventura, în dreptul blocului K10, pe strada Gării (unde s-au curățat crengile căzute) și pe strada Anghel Saligny (unde un copac căzuse peste o mașină).

S-a intervenit pentru rezolvarea problemelor urgente. S-au eliberat căi de circulație și cabluri electrice. Nu s-a transportat încă lemnul căzut de la locul incidentelor, în condițiile în care s-a intervenit în condiții grele, în unele dintre cazuri pet timp de noapte și în condiții meteo nefavorabile”, a precizat Daniela Stroia.


Vântul puternic de noaptea trecută a cauzat probleme în Galați | COPAC PRĂBUȘIT pe stradă

Ca urmare a furtunii ce s-a dezlănțuit noaptea trecută, circulația pe strada Roșiori, între Școala Nr. 28 „Mihai Eminescu” și Piața Ancora, a fost blocată din cauza unui copac prăbușit pe șosea. Incidentul s-a petrecut în zona în care se execută lucrări pentru reabilitarea „bătăturii” lăsate în urma demolării fostului parc de garaje.

La această oră, pe strada Roșiori se circulă normal.

Foto Gabriel Kolbay:

Vremea s-a stricat în Galați încă de aseară, când, în oraș, a început să plouă torențial și să bată vântul puternic. CLICK AICI pentru VIDEO și PROGNOZA METEO pentru acest weekend.

Vântul puternic de noaptea trecută a cauzat probleme și în Micro 13. Așa cum puteți vedea și în fotografia de mai jos, o creangă desprinsă dintr-un copac a căzut peste o mașină.

Din informațiile noastre, Administrația Domeniului Public primise, de dimineață, cel puțin șase solicitări de la gălățeni care avuseseră de suferit de pe urma vântului de noaptea trecută.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 8417 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:16

3 comentarii

 • postat de asociatia ecologista 21 decembrie
  Duminică, 09 Octombrie 2016 11:07
  89.137.139.***
  Toti copacii trebuie verificati si evaluati si numai cei cu probleme sa fie taiati si pusi altii in locul lor! Sustinem ca sa fie plantati cat mai multi copaci in galati. Vrem un oras verde!
  0
  3
  Raportează
 • postat de IC
  Duminică, 09 Octombrie 2016 08:36
  86.124.206.***
  Interesanta si acuzatoare este fotografia cu plopul cazut e masina , sa vada si ADP dar in mod deosebit cei de la mediu ,tovarasi plopul ala era uscat ,se vede de la o posta si ca el mai sunt sute ."Peisagistii ' de la ADP si "luminatii " de la mediu, ar trebui sa stie ca radacinile copacilor din Galati ,datorita rocii numita loess ,lipsita total de substante hranitoare ,aflata la adancimea de la 0,5-1 m la 30-40m , se dezvolta numai pe orizontala ,in stratul superficial si nu pot asigura sustinere copacilor cu inaltimi mai mari de 10-12 m si coroane bogate .Urgenta , inlocuirea tuturor copacilor ,in mod deosebit a plopilor ,cu altii care au talie mai mica si sunt mai rezistenti ,ex salcam .,castan etc . Apropo ,cine suporta pagubele ,nu cumva tot contribuabilii ?
  0
  4
  Raportează
 • postat de Verde
  Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 12:00
  78.96.252.***
  Si pe blv. Galati se taie un copac si se toarna beton....probabil prea mult verde in Galati!
  5
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.