Proiect de dezvoltare a resurselor umane la „Dunărea de Jos”

Proiect de dezvoltare a resurselor umane la „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” face parte dintr-un grup de şase instituţii de învăţământ superior tehnic din ţară în care a fost lansat proiectul PLM – Adaptor, care susţine dezvoltarea resurselor umane printr-o investiţie de 2,4 milioane euro.

Proiectul se desfăşoară pe durata a 31 de luni, din 2009 până în 2012, şi are ca scop principal creşterea aptitudinilor de muncă pentru 700 de studenţi aflaţi în situaţia de tranziţie de la universitate la viaţa activă, printr-o adaptare a cunoştinţelor la necesităţile mediului de afaceri, care va duce la îmbunătăţirea inserţiei acestora pe piaţa muncii în regiunile Nord-Est, Sud-Est, Nord-Vest şi Vest.

Acest proiect promovează parteneriatul între instituţiile de învăţământ superior şi firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educaţie şi formare profesională cu dinamica pieţei muncii.

Prin intermediul cursurilor ţinute de experţii din cadrul fiecărei universităţi, studenţii vor avea posibilitatea să simuleze într-o întreprindere virtuală conceptele de dezvoltare digitală a produselor şi proceselor.

Cursurile sunt împărţite în 4 module care acoperă toate etapele din ciclul de viaţă al produsului: concepţia şi proiectarea produselor, simularea şi analiza folosind prototipul virtual, realizarea fabricaţiei digitale a produselor folosind prototipul virtual şi integrarea etapelor de dezvoltare, colaborarea în întreprinderea virtuală şi managementul documentaţiei tehnice despre produs.

Pe parcursul celor 31 de luni vor fi organizate 14 evenimente locale „Bursa locurilor de muncă”,unde vor fi invitate atât firmele din industrie cât şi studenţii implicaţi în proiectul PLM-Adaptor.

Citit 1704 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.