Funcţionarii publici au plantat copaci, alături de gălăţeni
Foto: Foto: Florin Răvdan

Funcţionarii publici au plantat copaci, alături de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Acţiunea "Marea copăceală", organizată de Primărie, s-a bucurat de un real succes printre gălăţeni, care au ieşit din case pentru a le da o mână de ajutor funcţionarilor publici. În total, au fost plantaţi aproximativ 250 de copăcei, în mai multe zone din oraş, însă proiectul este unul de amploare. "Avem ca obiectiv plantarea a 1.700 de puieţi, până la primăvară, din mai multe specii: mesteacăn, frasin, ulm, tei, etc. Astăzi (n.r. - joi), am plantat doar 250, urmând ca restul să fie aşezaţi în diverse puncte din oraş în săptămânile care urmează", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Pe strada Aurel Vlaicu a fost agitaţie mare joi, în jurul dimineţii. Mai mulţi agenţi de la Poliţia Locală dădeau de zor la lopată, pentru plantarea copăceilor. Lor li s-au alăturat şi câţiva oameni care aflaseră de pe internet şi din presă despre acţiune. "Ne bucurăm că am putut participa la această acţiune, este un pas important pentru reînnoirea vegetaţiei din oraş. De asemenea, le mulţumim cetăţenilor care ne-au ajutat, care au pus mâna pe lopată şi au plantat copaci cot la cot cu noi. Asta arată că încă există atitudine şi bun simţ în acest oraş", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

"Am venit să dăm o mână de ajutor pentru că este o acţiune interesantă şi în beneficiul oraşului. Este foarte uşor să vorbeşti pe internet că nu se face nimic, mai greu este să ieşi în stradă şi să pui mâna la muncă, pentru schimbare. Eu, astăzi, am ieşit la plantat copaci. Şi, chiar dacă m-am murdărit, nu îmi pare rău că am făcut-o", ne-a explicat un cetăţean.

Cu lopata în mână l-am surprins şi pe primarul Ionuţ Pucheanu, care a mers în mai multe zone din oraş pentru a da o mână de ajutor. "Nu am fugit niciodată de muncă, indiferent că a fost la birou ori la lopată", a spus, zâmbind, edilul Galaţiului.

"Marea copăceală" a adunat în jur de 100 de funcţionari publici, angajaţi ai Ecosal, Transurb, Gospodărire Urbană, Apă-Canal, Poliţia Locală şi ai Primăriei, în mai multe zone ale Galaţiului.

 

Citit 5092 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2016 17:17

12 comentarii

 • postat de un pensionar
  Joi, 03 Noiembrie 2016 09:57
  5.13.192.***
  Suntem de rasul lumii, pe cand era primar domnul Dumitru N.noi pensionarii am cerut sa amenajam un parc care era facut in zona Selgros ,acum Cozamin,avea alei,avea copaci ,lipseau doar bancile si copacii toaletati,noi o mana de pensionari din cele doua cartiere am cerut doar atat sa ne puna la dispozitie mijloace de transport pentru evacuarea celor rezultate din defrisare a copacilor.Ce raspuns am primit ca nu au combustibil pentru mijloacele de trasport,dar adevarul s-a vazut mai tarziu.Acel parc acum a intrat in custodia Cozamin,la caietul de sarcini pentru a castiga acea licitatie era prevazuta o constructie cu 3 etaje si un anumit numar de angajati,in realitate s-a facut o singura baraca s-au hala care poate fi demontata oricind si terenul sa capete alta destinatie,dar s-a putut cheltui sume mult mai mari sa faca alt parc alaturi nefunctional as putea spune,ca nici un om apt fizic nu s-a plimba prin el,dar unii in varsta ma indoiesc ca ar face-o avand in vedere gradul de dificultate de parcurs.Domnul primar poate verifica acel caiet de sarcini si poate se indreapta unele lucruri.Iar cu plantatul este praf in ochi,ca locatar impreuna cu alti vecini am plantat la timpul respectiv copaci altii i-au taiat cu aprobarea tacita a unor functionari ai primariei si conducerea asociatiei de locatari ca nu era de proprietari atunci.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu din Hunedoara
  Marți, 01 Noiembrie 2016 14:51
  91.208.234.***
  Vino mama sa ma vezi
  Cum lucrez la "Spatii verzi"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de frunza verde
  Vineri, 28 Octombrie 2016 21:04
  5.13.214.***
  eu cred ca mai indicat ar fi fost ca sa planteze acesti copacei marele distrugator ( TOALETARE DUSMANOASA ) a copacilor de pe toate strazile Galatiului....otravitorul de oxigen M. Stan
  0
  2
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 28 Octombrie 2016 20:34
  5.13.184.***
  Va sugerez sa puneti si in zona statiei de autobuz din Tiglina1, unde s-au taiat copacii si s-au acoperit alveolele cu asfalt.
  0
  2
  Raportează
 • postat de penibilul la noi e normalitate
  Vineri, 28 Octombrie 2016 17:51
  89.136.187.***
  eu zic ca-i o poza plina de penibil.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Frumos..
  Vineri, 28 Octombrie 2016 13:03
  89.137.225.***
  asteptam si un reportaj , cu primarul Pucheanu , alergand dupa cainii comunitari ,din oras !
  2
  24
  Raportează
 • postat de Vasile
  Vineri, 28 Octombrie 2016 10:15
  5.13.165.***
  Propaganda ieftina de alegeri! Oare nu se puteau planta copacii si fara functionarii din Primarie?
  0
  22
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Vineri, 28 Octombrie 2016 09:45
  86.127.209.***
  Cand eram la scoala generala, am plantat copaci in tot cartierul .
  Ceea ce vad acum nu mi se pare in regula .
  Un politist local, un functionar de la primarie are un salariu brut peste cel minim pe economie.
  Plantarea copacilor trebuie facuta de oameni platiti cu bani mai putini. Asa este in capitalism.
  Politia trebuie sa patruleze pe strazi si sa faca lucrurile pentru care are competente.
  2
  20
  Raportează
 • postat de Galati Verde
  Vineri, 28 Octombrie 2016 09:31
  78.96.252.***
  Unde sa mai plantezi un copac daca toate portiunile de pamant sunt acoperite cu asfalt??? (Vezi str. Brailei, blv. Galati...)
  1
  13
  Raportează
 • postat de alexvr
  Vineri, 28 Octombrie 2016 08:00
  5.2.205.***
  lasa ca vin cigans din urma si ii iau acasa. cum care cigans? aia care au votat pucheanu normal
  1
  12
  Raportează
 • postat de Valer
  Vineri, 28 Octombrie 2016 07:26
  109.103.134.***
  Ionut, tu esti? Ai grija, mamaie, sa nu te lovesti cu coada de la lopata! :))))
  1
  14
  Raportează
 • Vineri, 28 Octombrie 2016 05:59
  5.13.198.***
  Nu ati fugit de munca ziceti , dar ati vazut se strazi aveti ? treceti cu masina pe traseul Casa Rosie - MIcro 40 tur - retur si o sa va minunati ce veti gasi pe carosabil , dar ca rog frumos sa treceti , stiti ca nu avem centru urbanistic ? dar avem partide ca cipercile dupa ploaie , politie comunitara ioc , ma refer la cei de la rutiera , de cind au disparut cascarabetele au disparut si ei din peisaj , nu mai sint vazuti pe strada , facind planul la amenzi cu dedicatie pentru cascarabete se opresc masinile pe strada alandala ,se urca pe trotuar ,iar ei planteaza copaci si dupa aia nu-i mai vezi pe strada ,
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.