Funcţionarii publici au plantat copaci, alături de gălăţeni
Foto: Foto: Florin Răvdan

Funcţionarii publici au plantat copaci, alături de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Acţiunea "Marea copăceală", organizată de Primărie, s-a bucurat de un real succes printre gălăţeni, care au ieşit din case pentru a le da o mână de ajutor funcţionarilor publici. În total, au fost plantaţi aproximativ 250 de copăcei, în mai multe zone din oraş, însă proiectul este unul de amploare. "Avem ca obiectiv plantarea a 1.700 de puieţi, până la primăvară, din mai multe specii: mesteacăn, frasin, ulm, tei, etc. Astăzi (n.r. - joi), am plantat doar 250, urmând ca restul să fie aşezaţi în diverse puncte din oraş în săptămânile care urmează", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Pe strada Aurel Vlaicu a fost agitaţie mare joi, în jurul dimineţii. Mai mulţi agenţi de la Poliţia Locală dădeau de zor la lopată, pentru plantarea copăceilor. Lor li s-au alăturat şi câţiva oameni care aflaseră de pe internet şi din presă despre acţiune. "Ne bucurăm că am putut participa la această acţiune, este un pas important pentru reînnoirea vegetaţiei din oraş. De asemenea, le mulţumim cetăţenilor care ne-au ajutat, care au pus mâna pe lopată şi au plantat copaci cot la cot cu noi. Asta arată că încă există atitudine şi bun simţ în acest oraş", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

"Am venit să dăm o mână de ajutor pentru că este o acţiune interesantă şi în beneficiul oraşului. Este foarte uşor să vorbeşti pe internet că nu se face nimic, mai greu este să ieşi în stradă şi să pui mâna la muncă, pentru schimbare. Eu, astăzi, am ieşit la plantat copaci. Şi, chiar dacă m-am murdărit, nu îmi pare rău că am făcut-o", ne-a explicat un cetăţean.

Cu lopata în mână l-am surprins şi pe primarul Ionuţ Pucheanu, care a mers în mai multe zone din oraş pentru a da o mână de ajutor. "Nu am fugit niciodată de muncă, indiferent că a fost la birou ori la lopată", a spus, zâmbind, edilul Galaţiului.

"Marea copăceală" a adunat în jur de 100 de funcţionari publici, angajaţi ai Ecosal, Transurb, Gospodărire Urbană, Apă-Canal, Poliţia Locală şi ai Primăriei, în mai multe zone ale Galaţiului.

 

Citit 5369 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.