ȘEFIA Poliţiei Galaţi, scoasă la CONCURS. Cine sunt candidaţii care vor să fie comandanţi

ȘEFIA Poliţiei Galaţi, scoasă la CONCURS. Cine sunt candidaţii care vor să fie comandanţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef, devenită oficial vacantă în luna mai a acestui an, va avea loc pe 24 noiembrie


Cea mai mare structură de ordine şi siguranţă publică din Galaţi se pregăteşte să iasă de sub zodia conducerii interimare. Aflată din februarie sub o şefie cu delegaţie, Poliţia Galaţi va avea la finele acestei luni un şef plin, cu condiţia ca unul dintre candidaţii care şi-au depus dosarele până pe 2 noiembrie în vederea participării la examen, să ia notă peste 7,00 la evaluare. Spre deosebire de alte concursuri pentru această funcţie, de această dată în competiţie nu s-au mai înscris atât de mulţi doritori, numărul redus de candidaţi putând fi pus şi pe seama ultimelor valuri de pensionări prin care mulţi ofiţeri cu vechime şi funcţii de comandă, care ar fi putut candida, au trecut în rezervă. Astfel, la concursul de pe 24 noiembrie vor participa, se pare, trei candidaţi. Informaţia nu ne-a fost confirmată oficial până ieri, la închiderea ediţiei, de către Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române, deşi am făcut demersuri în certificarea informaţiilor obţinute pe surse.

Actualul interimar vrea să fie „plin”

 

Primul candidat care şi-a exprimat opţiunea de a participa la concurs este cel care şi deţine acum, ca împuternicit, funcţia de inspector-şef. Comisarul-şef Cornel Mototolea are 44 de ani şi din luna februarie este interimar la conducerea Poliţiei Galaţi, după mai bine de şapte ani de activitate ca şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Galaţi.

Un adjunct aspiră la şefie

 

Este vorba despre comisarul-şef Dorin Colidiuc, constănţeanul care din 2012 deţine funcţia de adjunct al inspectorului-şef de la Galaţi. Fost „număr 2” şi la Poliţia Constanţa, Colidiuc (50 ani)  îşi pierduse funcţia prin destituire, dar după ce a dat în judecată Ministerul de Interne, a câştigat, iar cea mai convenabilă variantă de post echivalent care i s-a oferit a fost cea de adjunct la Galaţi. De pe această funcţie, Colidiuc coordonează direct segmentele de Ordine Publică, Circulaţie şi Logistică din cadrul IPJ Galaţi.

Un „fost” trage tare să devină actual

 

Pentru comisarul-şef Felician Vasilescu (53 ani) nu este o noutate încercarea de a reveni pe funcţia maximă a Poliţiei Galaţi. Acesta a mai deţinut comanda inspectoratului în urmă cu un deceniu, după care a fost trimis ca ataşat pentru afaceri interne în cadrul Ambasadei României de la Oslo. Revenit în ţară, în 2010 Felician Vasilescu a fost numit pe funcţia de adjunct al şefului IPJ Bacău, pe care o deţine şi în prezent. La scurt timp însă după ce a ocupat acest scaun, a încercat să se întoarcă la Galaţi, înscriindu-se la concursul pentru inspector şef desfăşurate pe 9 septembrie 2010. Sorţii nu i-au fost atunci favorabili, funcţia fiind adjudecată de, pe atunci subcomisarul, Dănuţ Lefter.

În foto, Cornel Mototolea, Dorin Colidiuc și Felician Vasilescu

Citit 10701 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.