POVESTEA familiei care a lăsat Elveţia pentru Gohor | "România are mult potenţial neexploatat"

POVESTEA familiei care a lăsat Elveţia pentru Gohor | "România are mult potenţial neexploatat"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sandra Cretenoud şi Vasile Lăbuş sunt un cuplu inedit, care locuieşte la o aruncătură de băţ de primăria din Gohor. El, pensionar, fost şofer de camion la un circ, fost muncitor în Franţa şi Elveţia. Ea, fost jandarm, prietenă bună cu fostul patron al actualului soţ. "Ne-am întâlnit şi ne-am dat seama că între noi poate fi dragoste. Asta se întâmpla acum 14 ani. De atunci suntem nedespărţiţi", ne-a spus, cu zâmbetul pe buze, Vasile Lăbuş.

Cei doi au împreună o fetiţă, dar şi mai multe animale, de curte şi de casă. "Suntem mari iubitori de animale şi fiecare vietate care intră vie pe poarta noastră nu mai pleacă. Avem patru câini, câteva pisici, un şoarece de deşert, un ponei şi un berbec. De altfel, povestea berbecului este una foarte interesantă. Am vrut să facem pastramă, aşa că am cumpărat un berbec. Însă, când l-am adus acasă, viu fiind, ne-am decis să îl păstrăm. Aşa că astăzi el este foarte fericit în familia noastră. Toată carnea pe care o mâncăm vine deja tranşată la noi acasă, pentru că altfel şi-ar găsi loc în curte", ne-a mai explicat domnul Lăbuş.

Traiul în Elveţia este de patru ori mai scump

Curios să aflu de ce a lăsat Geneva pentru Gohor, am stat de vorbă cu Sandra Cretenoud, soţia lui Vasile Lăbuş. "Cred că din masochism. De fapt, cu siguranţă acesta este motivul", a început, râzând cu poftă, Sandra. "Mie îmi place România. Sunt peisaje frumoase, oameni calzi, însă cred că ţara are mult potenţial neexploatat. Ne-am decis să ne mutăm în România când fata noastră a trebuit să înceapă şcoala, aşa că iată-ne aici. De altfel, am procedat bine, pentru că traiul în Elveţia este de patru ori mai scump decât aici", ne-a mai spus femeia.

Cei doi soţi au acum o casă minunată, o fată care creşte văzând cu ochii şi o dragoste nemărginită pentru familia lor şi pentru animalele care le calcă pragul. "Am prieteni care vor veni cu circul în România şi vor avea nevoie de găzduire pentru tigrii lor, ceva timp. Mă gândeam să cer autorizaţie de la primărie pentru aşa ceva. Mi s-ar părea interesant", ne-a spus Vasile Lăbuş. Ce e drept, câţiva tigri într-o comună gălăţeană chiar ar fi o privelişte interesantă.

 

Citit 4137 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.