Nicuşor Ciumacenco a DEMISIONAT din funcţia de preşedinte al municipalei PNL: „Îmi ASUM bărbătește rezultatul prost din urmă cu câteva zile”

Nicuşor Ciumacenco a DEMISIONAT din funcţia de preşedinte al municipalei PNL: „Îmi ASUM bărbătește rezultatul prost din urmă cu câteva zile”
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Nicuşor Ciumacenco anunţă că demisionează de la cârma organizaţiei municipale a PNL Galaţi şi dă de înţeles că preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Victor Paul Dobre, că ar trebui să facă la fel. Gestul lui Ciumacenco vine la doar o zi de la aflarea veştii că a pierdut la „ruleta redistribuirii” mandatul de deputat, deşi avea mai multe voturi decât unii dintre cei care vor merge în Parlament.

„Caracterul unui om se vede în momentele de cumpănă, iar acesta este, pentru PNL, un moment de grea cumpănă. Cred că doar reforma radicală mai poate salva lucrurile.

Îmi asum bărbătește rezultatul prost din urmă cu câteva zile și-mi prezint demisia din funcția de Președinte al Organizației Municipale a PNL Galați. Consider că, dacă iubesc acest partid, la fel ar trebui să procedeze toți cei care au condus aceste alegeri, în frunte cu Victor Paul Dobre”, scrie Nicuşor Ciumacenco.

Mai mult, politicianul dezvăluie lucruri nespuse din culisele candidaturii sale la aceste alegeri: „La alegerile parlamentare am fost obligat să girez o listă în fruntea căreia se afla un om care nu vrea să înțeleagă că nu mai este demult apreciat de gălățeni.

Cum s-au format listele: prima poziție a revenit, conform algoritmului, vechilor liberali și, cum nimeni altcineva dintre ei nu a îndrăznit să se înscrie, Dobre a ocupat nestingherit locul. A doua poziție revenea vechiului PDL iar confruntarea în interiorul partidului a fost între mine și Mircea Nicu Toader. Am obținut fără probleme a doua poziție.

Doar că, alături de Victor Paul Dobre, o persoană care nu a fost niciodată în grațiile electoratului, a urmat dezastrul previzibil: am pierdut jumătate din voturile pe care le-am obținut în urmă cu câteva luni, când candidam la primărie. Reproșurile primite din partea alegătorilor: prezența alături de Dobre! De ce nu m-am revoltat înainte? Pentru că eram în precampanie și ar fi dăunat, cu siguranță, partidului!”, mărturiseşte Ciumacenco.

Soluţia

În mesajul postat, fostul lider al organizaţiei municipale a PNL Galaţi dă o replică atacurilor lansate în ultimele zile de către fostul senator PNL Paul Ichim, colegul său de partid: „Este nevoie de o echipă nouă, dacă vrem să mai salvăm ceva. Echipă din care să facă parte cei care iubesc cu adevărat partidul și care se implică efectiv, și nu chibiți de tipul dr. Paul Ichim, care a pierdut la alegerile interne fără drept de apel în favoarea lui George Stângă, locul I pe lista pentru Senat.

Doar o nouă conducere plus deschiderea partidului către societatea civilă și problemele reale ale oamenilor mai pot salva lucrurile”, mărturiseşte Nicuşor Ciumacenco pe Facebook.

Rămâne de văzut dacă acesta îşi va păstra mandatul de consilier local câştigat la alegerile din vară.

IATĂ ce decizie a luat Victor Paul Dobre, cu privire la solicitarea, mai multor membri cu state vechi ai PNL Galați, de a demisiona din funcția de președinte al partidului - CLICK AICI

Citit 11840 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2016 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.