Cad GARAJE şi în 2017? Ce zone din oraş se restructurează urban
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cad GARAJE şi în 2017? Ce zone din oraş se restructurează urban
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)


În 2017, Galaţiul se va alege cel puţin cu o zonă reabilitată urban - Ancora. Şi, dacă avem puţin noroc, ar putea începe amenajarea parcării cu loc de joacă în Ţiglina II, dar şi resistematizarea zonei din vecinătatea Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu".

În zona Ancora, nişte coşmelii rămase încă în picioare strică total amenajările în valoare de un milion de lei, care au schimbat radical aspectul zonei. "Nu sunt garaje, ci punctul termic. Noul punct termic este reconstruit în imediata apropiere a gardului Şcolii Nr. 28 şi este unul upgradat la nevoile şi la tehnologia actuale. Pentru că au început atât de târziu lucrările acolo, dacă am fi făcut transferul în momentul de faţă, mai mult de o lună am fi lăsat în frig toată zona Mazepa. Nu ne-am permis lucrul acesta! Va fi dărâmată în primăvară construcţia rămasă. Precizez că nu a oprit niciun proiect de modernizare început de vechea administraţie, pur şi simplu l-am introdus în legalitate", a declarat, la finele anului trecut, primarul Ionuţ Pucheanu.

Planuri pentru Ţigline


Anul trecut, aleşii locali au dat undă verde unei investiţii în valoare de 4,2 milioane de lei, pe locul unei baterii de garaje demolate: "Amenajare parcare şi parc în Ţiglina II, aferent blocului E6", documentaţie realizată în mandatul fostului primar, Marius Stan. Conform proiectului, pe terenul vizat se vrea realizarea unei alei carosabile, cu trotuarele aferente şi locuri de parcare, alee care să facă legătura între strada Brăilei, zona Grădiniţei Nr. 9, cu legătură spre Biserica "Sf. Nicolae" şi partea de vest a amplasamentului de locuit spre strada Constructorilor. În investiţie este inclusă şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii, în zona grădiniţei, dar şi a unor spaţii verzi.

Anul acesta vor fi realizate planurile de restructurare urbană a zonei Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu”, pentru care Primăria va plăti 85.000 de lei fără TVA. Aşa cum v-am informat, actualul primar doreşte ca strada care face legătura între zona Tribunalului şi zona Poştei din Ţiglina I să fie lărgită şi, în plus, să fie amenajat un parc sau un loc de joacă, refăcute trotuarele şi aleile pietonale, modernizat iluminatul public şi amenajarea a 150 de locuri de parcare.

Citit 13980 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2017 18:01

8 comentarii

 • postat de NU PROSTIEI !
  Miercuri, 04 Ianuarie 2017 02:37
  185.137.18.***
  Banii proveniti de pe urma impozitarii garajelor din Galati, acopera mai mult de 15% din bugetul anual pentru sanatate a municipiului.
  Atat timp cat cineva plateste taxe, poate sa dispuna de spatiul respectiv dupa bunul sau plac , asa cum cineva care achita taxele aferente unui apartament, nu poate fi obligat sa si locuiasca in el. Mergand pe ideea demolarii unui imobil pe baza presupunerii ca acolo s-ar putea intampla o infractiune, ar insemna sa demolam totul in jurul nostru. Nimeni, niciodata, nu va putea asigura spatii de parcare sub/supraterane gratuite si, reciproc, nimeni nu va plati pentru ele.
  4
  6
  Raportează
 • postat de RELU
  Marți, 03 Ianuarie 2017 19:53
  5.13.143.***
  in micro20 langa scoala DAN BARBILIAN NR 43 CAND SE DARAMA SA AVEM SI NOI UN PARC ADEVARAT PENTRU COPII NU CA CEL DE LA 2COCOSI FARA GARDURI IMPREJMUITOARE DE SE DUCE MINGEA IN STRADA CAND ARUNCI LA COS SI COPACI SI VERDEATA LIPSA. LANGA SCOALA LOCUL E MARE SI SE POATE FACE SI PARCARE SI PARC PENTRU COPII CU COPACI SI VERDEATA SI O FANTANA ARTEZIANA CU BANCUTE SA STAI LA UMBRA VARA SI SA TE RACORESTI ,CU BANI EUROPENI DACA NU SUNT LA BUGET CACI PENTRU PARCURI SE DAU NE RANBURSABILI, PUNETI UN PROIECTANT BUN SA FACA PROIECTUL SI DATI DRUMUL LA TREABA
  3
  1
  Raportează
 • postat de v
  Marți, 03 Ianuarie 2017 19:22
  5.13.167.***
  Pentru comentatorul cu prostia:
  bani se pot obtine, din taxa de parcare anuala de ex :) - in plus, in majoritatea cazurilor 3 garaje ocupa locul a 4-5 masini
  In Brasov nu exista garaje (ca la noi) iar TOATE locurile de parcare din oras sint numerotate si acestea se liciteaza in fiecare an.
  5
  7
  Raportează
 • postat de pachela
  Marți, 03 Ianuarie 2017 17:43
  5.13.170.***
  @nuprostiei sume importante incasate de Primarie din impozite si chirii pe teren ? Care sume, cei 0.8 lei/mp/luna chirie ? Cateva zeci de lei pe an impozit ? Aveti dreptate,mai bine le lasam la locul lor si nu mai investim intrun oras mai curat,cu o viziune catre dezvoltare,cu spatii deschise,parcuri. Ce nevoie avem de asta ? Aveti dreptate,banii aia din investitii mai bine ii punem in ajutoarele sociale, platim intretinerea puturosilor, infuzam societatile de stat falimentare si ce ne mai ramane,punemde o parada cu steaguri rosii pe Brailei si Domneasca .

  Aveti dreptate,trebuie sanctionati toti cei care gandesc impotriva poporului si a sfintei muraturi. Restructurarea urbana trebuie spanzurata,
  5
  14
  Raportează
 • postat de sebi
  Marți, 03 Ianuarie 2017 16:36
  82.76.8.***
  Dupa cum se vede ai si tu un garaj ?
  3
  5
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 03 Ianuarie 2017 16:22
  89.137.139.***
  Problema e ca in aceste garaje se petreceu multe infractiuni, betii, violuri, depozite de marfa furata, depozite de bauturi si tigari de contrabanda si contrafacute si de asta s-au demolat. Nimeni s anu faca greseala sa puna vreo taxa pe aceste locuri de parcare nou facute ca se lasa cu macel si primar suspendat sau inlaturat la urmatoarele alegeri.
  5
  2
  Raportează
 • postat de IonV
  Marți, 03 Ianuarie 2017 16:20
  5.13.255.***
  Ai, nu ma-nebuni ! Ca si cum pana acum nu tot afara stateau marea majoritate a masinilor celor cu garaje ! Iar in garaje, muraturi, cartofi, depozite de tot ce vrei ! Nu prietene, nu pentru garaje a fost sanctionat prin vot Stan, el a fost sanctionat de prostimea care voteaza de 27 de ani la Galati tot ciuma rosie ! Si de comoditatea celor de alte optiuni politice, care-au stat acasa in ziua votului !
  5
  12
  Raportează
 • postat de NU PROSTIEI !
  Marți, 03 Ianuarie 2017 14:54
  185.137.17.***
  Daramarea garajelor nu face altceva decat sa pagubeasca primaria de sume de bani importante, provenite din impozitul pe teren si pe constructie, pe care le incaseaza de la detinatorii de garaje, ca sa nu mai vorbim de sumele consistente alocate pentru refacerea zonelor respective si, in plus, nu rezolva absolut deloc problema locurilor de parcare, toate masinile care se aflau in garaje, se vor afla acum ...pe trotuare! Mai mult decat atat, toate zonele pe care s-au aflat garaje, au capatat acum o destinatie absolut inutila, neaducand niciun fel de avantaj pentru nimeni ... Toata aventura asta cu garajele si cu toate celelalte demolari si devastari de care a avut parte Galatiul, nu a fost decat rodul unei minti putine, a carui proprietar a fost sanctionat dur de alegatorii galateni la alegerile locale.
  34
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.