"Trăim în Absurdistan" | Fără buletinul concesionarului, nu poţi plăti TAXA la CIMITIR

"Trăim în Absurdistan" | Fără buletinul concesionarului, nu poţi plăti TAXA la CIMITIR
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Concesiunea locurilor de veci în cimitirele gălăţene pare că afectează pe toată lumea. Încă din toamna anului trecut, primim sesizări cu privire la interpretarea absurdă a regulamentului de către Administraţia Cimitirelor, iar începutul lui 2017 nu este cu nimic mai diferit. 

Dacă acum câteva luni ne loveam de cazul lui Raicea Nicolae, cetăţeanul care a venit la redacţia noastră pentru a ne povesti despre articolul 12 din regulamentul de funcţionare al cimitirelor gălăţene, conform căruia nu poate fi îngropat pe un loc de veci concesionat nici măcar unul dintre titularii actului de concesiune fără acordul notarial al celorlalţi titulari, de data aceasta ne lovim de o problemă legată de plata taxei de concesiune. 

Plata taxei, doar două zile din şapte

Un cetăţean, pe numele său Costel Gheorghiu, a venit la redacţia "Vieţii libere" pentru a face o sesizare cu privire la încă o metodă prin care angajaţii Administraţiei Cimitirelor îi scot din sărite pe gălăţeni. Concret, omul ne-a spus că a fost să plătească taxa de concesiune pentru locul de veci din cimitirul Eternitatea şi a fost refuzat. "Unde s-a mai auzit aşa ceva în lumea asta? Să vrei să dai bani şi să fii refuzat, pe motiv că nu apari pe actul de concesiune şi că nu ai la tine nici buletinul concesionarului. În trecut nu se întâmpla aşa ceva. Acum, de ce?", ne-a întrebat cetăţeanul. Potrivit fotografiilor realizate de cetăţean, programul de lucru al biroului de plăţi de la Cimitirul Eternitatea este doar miercurea şi joia, între orele 8,00 şi 12,30. 

Buletinul concesionarului, obligatoriu

Deşi Costel Gheorghiu ne-a explicat că în trecut această condiţie nu exista, iar plata se făcea fără probleme, în incinta biroului de plăţi al cimitirului Eternitatea este un afiş pe care sunt stipulate actele necesare la achitarea taxei de concesiune. Pe lângă actul de concesiune şi ultima chitanţă este stipulat şi actul de identitate al concesionarului. Ce se întâmplă, însă, când există mai mulţi concesionari şi sunt plecaţi în diverse colţuri ale lumii, fără posibilitate de a fi contactaţi? 

Nici de această dată, reprezentanţii Gospodărire Urbană, societatea care administrează cimitirele gălăţene, nu ne-au răspuns în timp util, deşi am formulat către ei o cerere în acest sens. 

Citit 8210 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 07:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.