POLIȚIST gălăţean CERCETAT pentru avere nejustificată. De la ce a pornit ancheta
Foto: Sursa foto: Facebook - pagina personală

POLIȚIST gălăţean CERCETAT pentru avere nejustificată. De la ce a pornit ancheta
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Un agent din cadrul Biroului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date Galaţi a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), după ce inspectorii au constatat o diferenţă semnificativă între averea declarată şi veniturile înregistrate.

Conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), agentul principal Daniel Tănasă face obiectul unei anchete, după ce s-a constatat că între averea acestuia şi veniturile înregistrate există diferenţe majore. "A fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Galaţi, în vederea începerii acţiunii de control, cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Tănasă Daniel-Dănuţ. Persoana evaluată a fost informată despre evaluare şi a depus la dosar un punct de vedere", se arată în comunicatul ANI.

Deşi documentul oficial nu face referire clară la ce perioadă se raportează analiza din care a reieşit diferenţa de 56.523 de lei, se poate presupune că la baza anchetei stau cele mai recente declaraţii de avere ale poliţistului. Aşa cum reiese din documentul pe 2016, făcut public pe site-ul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Tănasă este un poliţist prosper.

El declară, la Vânători, două terenuri agricole, cumpărate în anul 2008, în diferite cote de proprietate, o reşedinţă de 200 de metri pătraţi, în aceeaşi comună, şi cinci apartamente în Galaţi, obţinute "prin adjudecare", conform declaraţiei de avere. Parcul auto al poliţistului cuprinde un Mercedes din 2009 şi un Seat din 2012. Anul precedent a fost unul foarte bogat în vânzări imobiliare, Daniel Tănasă înstrăinând cinci apartamente şi un teren, a căror valoare totală declarată depăşeşte 650.000 de lei. Agentul declară şi două datorii, una de 70.000 de lei, printr-un împrumut pe un an de la un cunoscut, şi un împrumut de 100.000 de lei, de la ING, contractat în 2014 şi scadent în 2038. Asta în condiţiile în care poliţistul a avut un salariu anual de 36.000 de lei, iar soţia sa, angajată la Ecosal, a câştigat 38.400 de lei.

Cumpărările şi vânzările succesive de terenuri şi apartamente par să fie o preocupare veche a agentului Tănasă, în ultimii opt ani aceasta devenind o afacere. Cât de profitabilă este în realitate, nu ştim, dar cu siguranţă este una care l-a ţinut destul de mult conectat la piaţa imobiliară pe poliţistul gălăţean. Este suficient să menţionăm declaraţia de avere din 2015, unde, în afara terenurilor agricole şi a casei de la Vânători, mai apar două apartamente cumpărate probabil la licitaţie, "doar" autoturismul Mercedes, dar şi nu mai puţin de opt vânzări de imobile, respectiv patru apartamente, trei terenuri şi o casă. Valoarea totală a acestor tranzacţii: 45.075 de euro şi 595.770 de lei.

Ar mai fi de spus că printre cei cu care poliţistul a făcut afaceri se numără şi fraţii Mihail şi George Boldea. Potrivit declaraţiilor de avere ale lui Tănasă şi unor rechizitorii întocmite de DNA, primului i-ar fi vândut terenuri în 2008 şi 2009, valoarea declarată a tranzacţiilor fiind de 142.000 de euro, în timp ce cu George Boldea a perfectat vânzări-cumpărări de terenuri în 2008 şi 2015. În urma acestor afaceri, agentul de la Baza de Date a apărut ca martor în dosarul Aviasan, aşa cum reiese din rechizitoriul formulat de procurorii DNA.

Citit 36054 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 07:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.