Şase CLUBURI din Galaţi au fost AMENDATE, în urma unor verificări făcute de ISU

Şase CLUBURI din Galaţi au fost AMENDATE, în urma unor verificări făcute de ISU
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În ultima săptămână, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate. “Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi asigurarea protecţiei comunităţii rămân obiectivele prioritare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Astfel, în perioada 21-25 ianuarie 2017, pompierii militari alături de reprezentanţi ai celorlalte structuri MAI, constituiţi în echipe mixte, au continuat verificările imobilelor în care se desfășoară activităţi cu public numeros.

În acest context, au fost efectuate nouă controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate şase amenzi, în cuantum de 6.000 de lei, pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

“Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu”, a adăugat Eugen Chiriţă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii ISU Galaţi au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor la locul de muncă.

ISU Galaţi anunţă că, din ordinul ministrului afacerilor interne, în perioada următoare activităţile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranţa celor care frecventează astfel de locaţii să fie asigurată, iar obligaţiile legale ale beneficiarilor să fie respectate.

Citit 8148 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2017 20:10

4 comentarii

 • postat de Dorel
  Vineri, 27 Ianuarie 2017 18:47
  5.13.210.***
  Care sunt cluburile?
  0
  5
  Raportează
 • postat de Pandele
  Vineri, 27 Ianuarie 2017 11:25
  81.12.149.***
  Dacă ISU ar simplifica legislatia mai mult şi ar pune accentul pe lucrurile cele mai importante, cele mai utile, ar încerca să-şi păteze mai puţin imaginea.
  Atât timp cât ei trăiesc în altă lume, când habar n-au cum e să fii privat şi să gestionezi o afacere, când un angajator nu are timp să piardă cu sute de documente prevăzute în legislaţia penstru Siutuaţii de Urgenţă, când inspectorii ISU fac abuzuri, interpretând după bunul plac legislaţia care şi pentru ei este uneori neclară, lucrurile se vor complica în continuare!
  Concluzia este că angajaţilor din MAI, ca de altfel şi celor de la SRI, le este greu să-şi schimbe năravurile. Pentru ei ordinele se execută nu se discută!
  1
  2
  Raportează
 • postat de Tradius tunel sman
  Vineri, 27 Ianuarie 2017 11:03
  5.102.2.***
  Păi și noi ce să înțelegem din asta? Că isu își face treaba permanent , tine sub control activitatea cluburilor dpdv al normelor antiincendiu sau că după fiecare club ars din temelii vine un val de controale cu inspectori zeloși? Treaba e că inspectorii ăștia zeloși ies la controale numai după ce se întâmplă un dezastru. În rest, stau și lancezesc in birouri degeaba . Proprietarii cluburilor pentru a mai adauga ceva la profituri, , nefiind controlați, se mai abat de la normele isu.
  0
  2
  Raportează
 • postat de JR
  Vineri, 27 Ianuarie 2017 04:48
  5.13.214.***
  Ciudata actiunea...Cei de la ISU dau senzatia ca ei hibernau si, dintr-o data "ceva" sau "cineva" i-a trezit si acum umbla nauci sa dea amenzi si sa identifice cai de acces pentru interventie.... Oare chiar nu au deloc rusine, mandrie profesionala, verticalitate, ceva.... Cum isi justifica oare ei, salariul, sporurile pentru hrana, haine, la sfarsitul lunii? Cum se pot uita in oglinda la sfarsitul unei "zile de munca"? In ce consta o zi obisnuita de munca la ISU?
  Trist...
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.