Peste 4.000 de LOCURI la clasa pregătitoare în judeţul Galaţi

Peste 4.000 de LOCURI la clasa pregătitoare în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În prima zi de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018, prima etapa, au fost completate la nivelul  judeţului Galaţi doar 352 de cereri.

În prima etapă, părinţii îşi pot înscrie copiii până în data de 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online şi înscrierile se fac zilnic, în intervalul orar 8,00 - 18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00 - 13,00 (sâmbăta).

Judeţul Galaţi are alocate pentru clasa pregătitoare un număr de 4.296 de locuri, dintre care 25 sunt la învăţământ de artă, 3.938 sunt la şcolile de masă, 138 la clase  step-by-step, 30 la şcoli particulare, 149 la clase simultane şi 16 pentru învăţământul special.

Pe 22 şi 23 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), elevii înmatriculaţi, dar şi informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 - 30 martie. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 6 aprilie. Între 7 - 13 aprilie, ISJ va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Întrucât învăţământul este obligatoriu, chiar şi după finalizarea celor două etape, părinţii pot depune cereri pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare, pe locurile rămase libere, până la începerea anului şcolar. Există situaţii, mai ales în mediul rural, când elevii sunt înscrişi chiar şi după data începerii şcolii, dar important este ca toţi cei care au împlinit vârsta de şase ani să fie daţi la şcoală.  

Cei care nu-şi înscriu copiii nici după data de 1 septembrie intră sub incidenţa prevederilor legii, putând fi amendaţi. La nivelul fiecărei localităţi există o evidenţă a celor născuţi într-o anumită perioadă, şi atunci este uşor de identificat cine nu s-a înscris.

Părinţii care vor să-şi dea copiii la şcoală mai repede pot face acest lucru doar dacă cei mici împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie şi dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Copiii care n-au împlinit vârsta de şase ani trebuie să participe la evaluarea psihosomatică, ce se desfăşoară până pe 14 martie, între orele 10,00 - 18,00. Cererile pentru evaluare se depun la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (la Liceul Tehnologic de Marină) sau la unitatea de învăţământ la care va fi înscris copilul.

Citit 1901 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.