TOALETELE PUBLICE, minciuna care pute de-ţi mută nasul din loc

TOALETELE PUBLICE, minciuna care pute de-ţi mută nasul din loc
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Mizerabilele toalete publice din Galaţi nu mai sunt o surpriză pentru nimeni. Toţi  gălăţenii ştiu că nici măcar nu te poţi apropia suficient de ele fără să-ţi pice nasul de miros, ce să mai vorbim de intrat în ele. Sunt imposibil de folosit, deşi Primăria susţine că firma care le are în grijă le vidanjează zilnic.

"Nu se poate aşa ceva. În primul rând, că nu avem destule wc-uri publice în oraş, de trebuie să vedem mămici care îşi pun copiii să îşi facă nevoile la umbra primului copac, iar în al doilea rând că cele pe care le avem sunt adevărate focare de infecţie. Eu vreau să îl întreb pe domnul primar dacă s-ar aşeza pe un aşa wc. Poţi să te îmbolnăveşti serios doar respirând aerul dinăuntru pentru mai mult timp", ne-a spus un cetăţean, extrem de indignat.

În unele wc-uri nici nu se poate intra

Cel mai grav caz pare a fi o toaletă ecologică din Micro 19, din parcarea cea nouă a Liceului Economic. Fotografia ataşată acestui material ne-a fost trimisă de un gălăţean, pe numele său George Coşniţa. "Incredibil. Inacceptabil. Acestea sunt servicii publice de toată... jena", ne-a spus gălăţeanul.

În respectiva toaletă nu doar că nu îţi poţi face nevoile, ci e greu de crezut că poate intra cineva în ea, dat fiind că arată groaznic. "Sunt două şcoli generale, o grădiniţă şi un loc de joacă pentru copii, deservite de acest wc ecologic. Am mai zis-o, degeaba se ascunde gunoiul sub preş şi se plasează vina. Dacă s-ar curăţa periodic aceste toalete, nu ar fi probleme. Dacă!", ne-a transmis un alt gălăţean.

Cât de des se curăţă toaletele

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei, aceste toalete sunt vidanjate periodic, iar municipalitatea intenţionează să şi schimbe dintre ele. "Firma care se ocupă de întreţinerea lor le vidanjează în fiecare dimineaţă. E greu de scos mirosul din ele, dat fiind că s-a impregnat deja. Primăria îşi doreşte ca, în viitorul apropiat, să schimbe aceste toalete ecologice cu wc-uri publice modulare, precum cele din Orăşelul Copiilor, conectate la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului. Dacă nu vom reuşi să le schimbăm din prima pe toate, vom monta astfel de toalete în zonele cele mai circulate, respectiv parcuri", ne-a declarat Raluca Ardean.

Pe SEAP există chiar şi o licitaţie pentru întreţinerea a peste 80 de toalete ecologice din oraş, în valoare totală estimată de 172.334 de lei. Ce o fi însemnând întreţinere, nu se ştie. Pentru că realitatea este crudă.

Şi nu putem decât să ne întrebăm cine pe cine minte. Firma care se ocupă de toaletele ecologice minte Primăria privind curăţenia pe care o face, ori Primăria îi minte pe gălăţeni? Că ochii şi nasurile noastre clar nu ne mint.

Citit 9635 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.