TOALETELE PUBLICE, minciuna care pute de-ţi mută nasul din loc

TOALETELE PUBLICE, minciuna care pute de-ţi mută nasul din loc
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)


Mizerabilele toalete publice din Galaţi nu mai sunt o surpriză pentru nimeni. Toţi  gălăţenii ştiu că nici măcar nu te poţi apropia suficient de ele fără să-ţi pice nasul de miros, ce să mai vorbim de intrat în ele. Sunt imposibil de folosit, deşi Primăria susţine că firma care le are în grijă le vidanjează zilnic.

"Nu se poate aşa ceva. În primul rând, că nu avem destule wc-uri publice în oraş, de trebuie să vedem mămici care îşi pun copiii să îşi facă nevoile la umbra primului copac, iar în al doilea rând că cele pe care le avem sunt adevărate focare de infecţie. Eu vreau să îl întreb pe domnul primar dacă s-ar aşeza pe un aşa wc. Poţi să te îmbolnăveşti serios doar respirând aerul dinăuntru pentru mai mult timp", ne-a spus un cetăţean, extrem de indignat.

În unele wc-uri nici nu se poate intra


Cel mai grav caz pare a fi o toaletă ecologică din Micro 19, din parcarea cea nouă a Liceului Economic. Fotografia ataşată acestui material ne-a fost trimisă de un gălăţean, pe numele său George Coşniţa. "Incredibil. Inacceptabil. Acestea sunt servicii publice de toată... jena", ne-a spus gălăţeanul.

În respectiva toaletă nu doar că nu îţi poţi face nevoile, ci e greu de crezut că poate intra cineva în ea, dat fiind că arată groaznic. "Sunt două şcoli generale, o grădiniţă şi un loc de joacă pentru copii, deservite de acest wc ecologic. Am mai zis-o, degeaba se ascunde gunoiul sub preş şi se plasează vina. Dacă s-ar curăţa periodic aceste toalete, nu ar fi probleme. Dacă!", ne-a transmis un alt gălăţean.

Cât de des se curăţă toaletele


Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei, aceste toalete sunt vidanjate periodic, iar municipalitatea intenţionează să şi schimbe dintre ele. "Firma care se ocupă de întreţinerea lor le vidanjează în fiecare dimineaţă. E greu de scos mirosul din ele, dat fiind că s-a impregnat deja. Primăria îşi doreşte ca, în viitorul apropiat, să schimbe aceste toalete ecologice cu wc-uri publice modulare, precum cele din Orăşelul Copiilor, conectate la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului. Dacă nu vom reuşi să le schimbăm din prima pe toate, vom monta astfel de toalete în zonele cele mai circulate, respectiv parcuri", ne-a declarat Raluca Ardean.

Pe SEAP există chiar şi o licitaţie pentru întreţinerea a peste 80 de toalete ecologice din oraş, în valoare totală estimată de 172.334 de lei. Ce o fi însemnând întreţinere, nu se ştie. Pentru că realitatea este crudă.

Şi nu putem decât să ne întrebăm cine pe cine minte. Firma care se ocupă de toaletele ecologice minte Primăria privind curăţenia pe care o face, ori Primăria îi minte pe gălăţeni? Că ochii şi nasurile noastre clar nu ne mint.

Citit 9307 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2017 18:45

8 comentarii

 • postat de ELLA
  Vineri, 07 Aprilie 2017 23:46
  89.137.137.***
  Sint dati un porcoi de bani pentru firma care se ocupa de curatarea acestor ,,focare de infectie''.Ma mir ca nu va este rusine sa spuneti ca avem in oras toalete ecologice.Bani aruncati in buzunarele unor smecheri,iar cetatenii sint nevoiti sa suporte consecintele.Poate auziti domnule primar.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Maxim I
  Vineri, 07 Aprilie 2017 22:19
  5.13.248.***
  Eu cred ca daca organele de control si-ar face datoria si ar amenda firmele care detin aceste "custi" cu bacterii s-ar rezolva repede problema. Toata vina o poarta DSV-ul, Sanepidul etc
  0
  2
  Raportează
 • postat de ardeti focarele de infectie
  Vineri, 07 Aprilie 2017 17:18
  89.136.187.***
  am incercat si eu sa intru odata, presat de citeva beri. e crima, ce-i acolo. numai daca te apropii mori de boala de ficat. vara trec pe la 20-30 m de focarele astea de infectie. trebuie aruncate si arse si facute wc-uri publice cum erau pe timpul lui ceausescu. la subsol, faiantate, cu apa si scurgere si femei de serviciu care sa mentina curatenia. si cu PLATA. 1-2 LEI. va spun eu ca sanatatea noastra merita banii astia.
  0
  10
  Raportează
 • postat de furculision
  Vineri, 07 Aprilie 2017 13:24
  86.127.75.***
  PT@"CETATEAN":
  Cand mormanu-i mare si nu-i luat la timp, nu prea te mai ajuta civilizatia...

  Aceste cutii sunt TOTAL din PLASTIC, in alte tari, inclusiv scaunul, chiuveta, robinetul, etc.
  De ce?

  Pt. ca ele sunt INLOCUITE cu altele curatate!!!
  Cele "pline" sunt duse la firma respectiva unde SE GOLESC, SE SPALA SI SE INTODUC IN INTREGIME INTR - UN BAZIN SPECIAL CU SUBSTANTE DEZINFECTANTE!!!

  Apoi cand le vine randul, sunt repuse in locul celorlalte, si tot asa...
  Actiunea se petrece noaptea, la intervale regulate, fara sa astepte sa dea pe-afara...
  Imaginea din bazin nu-i placuta, dar in interiorul toaletei ai impresia ca te afli int-o parfumerie!!!
  ...Mai greu de inteles pt. cei cu "toaleta"in fundul curtii...........

  La Galati, tovarasii au preluat o idee "capitalista" si au trecut-o prin filtrul gandirii cu "origini sanatoase"...
  0
  9
  Raportează
 • postat de furculision
  Vineri, 07 Aprilie 2017 08:24
  5.13.132.***
  Aceste cutii numite toalete publice sunt adevarate focare de infectie. "Bombe biologice"!

  Reprezentantii municipalitatii, sigur au vazut pe undeva pe afara, asa ceva, dar n-au respectat nimic din ceea ce ar asigura buna functionalitate a acestora. Vezi DEZIFECTANTII, CU ROL SI DE DEODORANT, modul de curatare, la ce perioada etc.

  Adaptate la prostia autohtona de Galati...
  1
  22
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 07 Aprilie 2017 07:40
  78.96.253.***
  Lasand la o parte ca aici, incontestabil, este vorba de civilizatie, or fi si autoritatile vinovate, dar cetateanul este marlanul needucat, traind in mizerie morala si sufleteasca, ca nu-i asa, ambele merg la brat in comunitatea galateana cand decid sa nu folosesca civilizat aceste mijloace, sa nu duca punga cu gunoi la container si s-o lase vecinului la usa, sau la iesirea din bloc!

  Politia locala sa-si faca treaba si pentru gunoaiele aruncate aiurea, si pentru pubelele de pe faleza si de pe strazi gasite sfaramate in fiecare domineata, de tineret intrat sub educatia formatorilor de opinii si atitudini civilizate din administratia orasului, fosti si actuali primari, consilieri care sunt propusi sa fie zugraviti, SIC!, pe intetiorul noii primarii, cica pentru posteritate, dupa ce nu le iesise pasenta sa li se faca statui.

  Multi "sfinti" vor fi pe peretii primariei, mai ales cei de dupa 90, care le vor rinji galatenilor, na ca v-am tras-o!
  0
  24
  Raportează
 • postat de Sanitarul
  Vineri, 07 Aprilie 2017 07:29
  89.121.206.***
  Daca DSV ar fi facut controale, erau eliminate demult toate aceste "toilete ecologice". Fara controale si amenzi, firma care le intretine (sau nu!) face doar la suprafata. Nu este normal ca apa cu care se spala sa curga pe trotuare. Ar trebui ca rezervoarele in care se aduna mizeria sa fie schimbate cu altele spalate si dezinfectate, nu sa se spele la fata locului.
  1
  18
  Raportează
 • postat de Eu
  Vineri, 07 Aprilie 2017 06:49
  78.96.252.***
  Pe Faleza de la Libertatea pina la bac daca D ne fereste vrei sati faci nevoie noroc cu tufisurile inverzite si copacii mari asfel faci pe tine ..acum cu comerciantii au aparut toaletele Dar in rest te rogi...nu ai alta solutie...Ori iti faci nevoie in spatele unui copac ori faci pe tine si nu e simplu daca mai esti si operat pe stomac..
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.