Trafic PERICULOS pe Centură. Ziua şi accidentul din cauza şoferilor care conduc "ca la balamuc" (FOTO)
Foto: Sursa foto: GSDG

Trafic PERICULOS pe Centură. Ziua şi accidentul din cauza şoferilor care conduc "ca la balamuc" (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Neacordarea de prioritate, „băgatul în faţă” sau slalomurile printre celelalte maşini sunt principiile după care se ghidează în trafic mulţi şoferi care tranzitează Centura. Pe principiul care taie faţa primul, şase persoane au fost rănite în ultimele două zile în urma unor evenimente rutiere petrecute pe şoseaua ocolitoare.

Critic şi periculos sunt cuvintele care caracterizează traficul rutier pe Centura Galaţiului, şosea tranzitată zilnic de mii de maşini de toate tipurile, de la autoturisme la vehicule de mare tonaj. Asta deoarece aparenta libertate, fără multe semafoare şi alte semne de circulaţie care să „rupă” traficul le dă ocazia şoferilor inconştienţi să circule după bunul plac, punându-şi în pericol propria siguranţă, dar şi pe a celorlalţi participanţi la trafic. Bonus, în cazul producerii unui accident, traficul şi şoseaua se blochează, iar isprava de o secundă a şoferului iresponsabil solicită mobilizare de forţe, care costă bani publici. Şi nu puţini.

„STOP” ignorat

Aceasta a fost cauza producerii unui eveniment, în după-amiaza zilei de luni, la intersecţia Drumului de Centură cu strada Oltului. Oficial, responsabil a fost un tânăr de numai 23 de ani, din Brăila, care a ieşit de pe artera secundară şi nu s-a oprit să se asigure.

„Conducătorul auto nu a respectat semnificaţia indicatorului „oprire” şi a pătruns în intersecţie, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Galaţi. În urma impactului, şoferul primei maşini precum şi două persoane cu vârste de 20, şi respectiv 43 de ani, pasagere în cel de-al doilea autoturism, au fost rănite”, a precizat subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. La faşa locului au fost mobilizate forţe importante: mai multe maşini SMURD, poliţie şi, desigur, autospecialele de la tractări auto, care au scos maşinile avariate de pe carosabil după finalizarea cercetărilor la faţa locului. Agenţii rutieri vor stabili cauzele certe ale accidentului în urma anchetei în dosarul pentru vătămare corporală din culpă.

Al doilea eveniment soldat cu răniţi şi blocarea circulaţiei a avut loc marţi după-amiază, în apropierea unei benzinării de pe Centură. Implicate oficial, un Volkswagen Golf 5 şi o Dacie Logan. Deocamdată, doar la nivel declarativ, în ecuaţia impactului ar mai fi fost o maşină care ar fi provocat de fapt ambuteiajul, dar care a dispărut aşa cum a apărut: cu viteză. În urma sa, un şofer de 21 de ani, din Galaţi, aflat la volanul maşinii germane, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe o altă bandă de mers, unde a acroşat Loganul. Ambele maşini au ieşit de pe carosabil, din impact fiind răniţi şoferul Daciei şi doi pasageri din Volkswagen, care au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital pentru îngrijiri medicale. Concluzia oficială a poliţiei este că şoferul primei maşini, tânărul de 21 de ani, ar fi pierdut controlul volanului la schimbarea direcţiei de mers. Acesta, vizat acum de un dosar penal de vătămare corporală din culpă, susţine că nu ar fi scăpat maşina de sub control, dacă nu i-ar fi apărut brusc, în cale, un bolid de culoare albă care mai apoi a dispărut în trombă. Rămâne ca ancheta poliţiei să stabilească cui aparţine cu adevărat vina în acest caz.

Citit 20767 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.