Bariera Traian, COȘMARUL pietonilor. Oamenii îşi RISCĂ VIAȚA la fiecare traversare
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Bariera Traian, COȘMARUL pietonilor. Oamenii îşi RISCĂ VIAȚA la fiecare traversare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Bucuria şoferilor, coşmarul pietonilor, aşa poate fi descrisă situaţia din zona Barierei Traian, recent cosmetizată, prin amenajarea sensului giratoriu şi asfaltarea străzilor adiacente. Oamenii care trebuie să treacă de pe o parte pe alta a străzilor adiacente nu o pot face decât pe riscul propriei integrităţi, dar şi al celui de a fi amendaţi, pentru că nu există nicio trecere care să permită traversarea regulamentară.

Dacă după dispariţia chioşcurilor inestetice şi amenajarea sensului giratoriu, Bariera Traian a căpătat o înfăţişare primitoare şi oarecum civilizată, o deficienţă a fost lăsată totuşi să perturbe traficul rutier din această zonă extrem de aglomerată.

Nu există nicio trecere de pietoni în nodul rutier de la intrarea în oraş, fluxul mare de maşini făcând ca orice traversare pe străzile adiacente să fie un real pericol. Dar altă soluţie nu există, deoarece după asfaltarea capetelor de străzi care se întâlnesc în sensul giratoriu, maşinile pentru efectuarea marcajelor pietonale nu au ajuns în zonă ca să traseze mai mult decât necesarele zebre, cu toate că acolo se află, printre altele, staţie de autobuze, microbuze care fac curse în judeţ, un spital.

Ce le rămâne de făcut pietonilor? Slalom printre maşinile care îşi aşteaptă rîndul să intre în sensul giratoriu, în condiţiile în care cea mai apropiată trecere de pietoni de pe Traian se află tocmai în dreptul Şcolii Generale Nr. 20. În rest, nici vizavi de spital, nici în zona staţiei, nici dincolo de sens, spre Metro, nu există vreun marcaj. "Ne punem viaţa în pericol, dar ce să facem? Dacă am avea pe unde să traversăm în siguranţă, am face-o! Culmea ar fi să mai vină şi poliţia să ne amendeze!", ne-a spus, supărată, o mămică ce se pregătea să împingă căruciorul cu bebeluşul printre maşinile staţionate.

Cât va mai dura pericolul real care îi pândeşte zilnic pe participanţii la trafic în Bariera Traian e greu de spus. Primăria Galaţi promite că toate marcajele rutiere din oraş vor fi refăcute în următoarele săptămâni, fără a preciza dacă anumite zone vor avea prioritate. "De pe 8 mai vor fi demarate operaţiunile de efectuare a marcajelor rutiere în tot municipiul Galaţi", ne-a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 13852 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.