PROGRAMUL spitalelor şi farmaciilor gălăţene de Paşte

PROGRAMUL spitalelor şi farmaciilor gălăţene de Paşte
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)


Echipajele de Ambulanţă şi cele ale SMURD vor funcţiona normal în zilele de Paşte. Serviciile medicale de urgenţă, unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, unele farmacii şi centrele de permanenţă din judeţ vor lucra fără întrerupere în perioada sărbătorilor pascale.

Gălăţenii pe care prima zi de Paşte îi va prinde fără o rezervă de medicamente uzuale în caz de nevoie vor avea la dispoziţie trei farmacii unde programul va fi non-stop. În Galaţi, vizavi de Spitalul Judeţean, farmacia „Hygeia” are, ca de obicei, program fără întrerupere. Deschis puteţi găsi tot timpul şi la farmacia Dona, de pe strada Siderurgiştilor, precum şi la farmacia Dona din Micro 39 (vizavi de piaţă - n.r.). "Mai multe farmacii din Galaţi şi din Tecuci vor avea program prelungit de sărbători. Majoritatea, însă, vor fi închise în prima zi de Paşte", a precizat farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Program normal pentru Ambulanţă şi SMURD


Sărbătorile de Paşte nu aduc nicio modificare în modul de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Galaţi. "Echipajele operative vor fi disponibile fără întrerupere în toată perioada”, a declarat directorul SAJ Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi va avea, de asemenea, asigurate linii de gardă permanente pe toată perioada pascală.

De asemenea, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) vor funcţiona după programul normal.

Cele opt centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona de sărbători ca şi în restul zilelor anului. În zilele nelucrătoare, programul va fi non-stop, iar în zilele lucrătoare programul va fi între orele 15,00 şi 8,00. Centre de permanenţă se găsesc în localităţile Cudalbi, Corod, Băleni, Bălăşeşti, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Bereşti şi Vlădeşti. Unităţile vor funcţiona pentru consultaţii şi pentru urgenţe medicale. Graficul gărzilor de la fiecare centru de permanenţă poate fi consultat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dsp-galati.ro.

Citit 2798 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2017 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.