Mobilier de peste 1,6 milioane de lei pentru noua Primărie a orașului Galați| Când se mută administraţia în casă nouă

Mobilier de peste 1,6 milioane de lei pentru noua Primărie a orașului Galați| Când se mută administraţia în casă nouă
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Nu mai puţin de 1.610.164 de lei fără TVA va plăti Primăria municipiului Galaţi pentru mobilierul noului sediu, în care se va putea muta, cel mai probabil, la finele lunii iulie. Asta, desigur, în cazul în care noua clădire, construită pe scheletul fostei Săli a Aplaudacilor, lângă Prefectură, va fi funcţională.

Potrivit graficului de lucrări, pe care, la finele anului trecut, Primăria municipiului Galaţi ni l-a comunicat la cererea noastră, clădirea are ca termen de finalizare 31 mai 2017, după ce a ratat termenul iniţial - decembrie 2016. Pare, însă, greu de crezut că data ar putea fi respectată, dacă vedem stadiul lucrărilor la corpul de clădire de pe strada Cuza!

Potrivit Biroului de presă al Primăriei, construcţia este realizată în proporţie de aproape 95 la sută. Municipalitatea afirmă că, după 31 mai, constructorul, SC Tancrad, ar mai avea de executat finisajele interioare, lucrările la reţelele electrice şi pictura murală din sala de şedinţe de la etajul întâi. Prin urmare, administraţia locală speră să se poată muta în casă nouă la finele lunii iulie. Asta, desigur, dacă la alimentarea cu energie electrică nu se va repeta povestea din cartierul social din Micro 17, care nici acum nu este electrificat.

Cinci oferte

Chiar dacă nu are încă sediul gata, Primăria s-a îngrijit de mobilier. Din cele cinci oferte depuse la licitaţia pentru achiziţia mobilierului, învingătoare a ieşit Asocierea Cricons SRL - Negro SRL, cu o ofertă de 1.610.164 de lei, preţul cel mai scăzut, în condiţiile în care valoarea estimată a contractului fusese de 2.165.454 de lei fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, printre obiectele de mobilier pe care Cricons, liderul asocierii câştigătoare, va trebui să le asigure se află nu doar biroul şi scaunului primarului (cu spătar şi şezut de piele), dulapuri, mese de discuţii, birouri şi scaune manageriale pentru viceprimari, city manager, arhitect şef şi directori, scaune pentru vizitatori, dar şi comodă, canapea extensibilă şi masă de cafea pentru camera de odihnă a primarului. Toate acestea, însă, după semnarea contractului.

Rămâne de văzut în ce măsură noul termen va fi respectat şi mai ales cât timp accesul pe trotuarul din faţa noii Primării va fi restricţionat, pietonii fiind nevoiţi fie să traverseze, mai mult sau mai puţin regulamentar, fie să-şi rişte viaţa, circulând pe carosabil.

Citit 7962 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 19:11

9 comentarii

 • postat de una care stie...
  Duminică, 28 Mai 2017 09:06
  sa traiasca Presedintele Consiliului Judetean Galati care a avut meritul de a fi transferat, gratis, fara nimic la schimb, terenul si cladirea cunoscuta ca "Sala Aplaudacilor" din patrimoniul judetului Galati in cel al municipiului Galati si astfel s-a putut finaliza noua Primarie. Altfel, vorba lui @X......tot in chirie erau.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Munca preacinstita
  Luni, 15 Mai 2017 08:34
  Da. Păi era previzibil ca să se ajungă să se spună că nici termenul de finalizare de 31 mai 2017 nu va fi respectat pt asa cum ati aratat si voi în imaginile voastre şi aşa cum poate observa oricine la faţa locului asocierea Tancrad - Empresario Magenta din Spania sau ctm naiba s-or numi ei şi restul asocierii lucreaza doar cu 2-3 oameni de parca firmele ar fi alcatuite doar din 2-3 oameni, cand defapt ei ar trebui să pună să lucreze toţi oamenii pe care îi au în componenţă. Ei trebuiau să lucreze în acelaşi timp şi în partea din faţă a primăriei şi la corpul 2 al clării, cel dinspre strada Cuza Vodă, dar şi la interior, cu zugravii şi restul componenţilor firmelor respective...dar după cum se vede din imagini schelele din spate sunt goale/părăsite, iar în faţa primăriei lucrează doar 2 oameni (asta dacă lucrează şi aia de nu cumva stau degeaba), iar la interior, înăuntrul primăriei nu lucrează nici unul de la Tancrad sau din acea asociere de firme. ŞI ATUNCI CUM NAIBA SĂ TERMINE AŞTIA LA TIMP DE CONSTRUIT ŞI SĂ RESPECTE TERMENUL DE FINALIZARE?
  Poate că Pucheanu ar trebui să inspecteze (mai des) acel şantier, nu să stea degeaba şi să-i lase pe ăia să doarmă în ghete.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Cernea
  Joi, 11 Mai 2017 08:18
  salariile le-au crescut cu 50 % pentru aceeasi munca , adica deloc ptr. ca la fel de greu sau aproape deloc nu sunt rezolvate problemele de la primarie acum sunt dotati cu mobilier special ca le statea in gat un mobilier modest si necostisitor, asa cum vedem ca este in statele civilizate. mormanele de zapada au stat in piata pana le-a topit soarele iar mizeria este la ea acasa , dar acesti indivizi nu au alta treaba decat confortul . si nu este cazul sa va mai intrebati de ce castiga doar anumite firme licitatiile, atat timp cat pentru orice hotie acesti indivizi raman pe aceleasi locuri calde ce i-ar opri sa nu mai faca coctarii??? DE FAPT ASTA II PROMOVEAZA, DUPA CUM SE POATE USOR OBSERVA, HOTIA, MINCIUNA, INFRACTIUNEA.
  6
  0
  Raportează
 • postat de Strada Mocirliţa, nu strada Cuza
  Miercuri, 10 Mai 2017 18:11
  Noi încă mai avem în Galaţi străzi cu stâlpi din lemn? Se vede că Galaţiul în unele zone a rămas încremenit în timp. Aşa cum se vede în a doua imagine a articolului. La noi chiar că e ca la "ţărănia". Strada Al. I. Cuza are nevoie urgent de modernizare iar după ce termină de construit noul sediu sper să înceapă să modernizeze şi strada din spatele Prefecturii, strada Al. I. Cuza. Sper să nu uite de acea stradă şi să ne lase în mocirlă. Dar primăria cum arată din lateral? Nu vă lasă să fotografiaţi din spatele Prefecturii noua primărie? Omul acela din poză pe unde se strecoară, unde se duce? Firmele locale parcă lucrează ca dra cu, încet şi foarte încet, iar de sperat tot sperăm să progresăm, dar degeaba. Au zidit acolo la etajul 1 în părţi ca să nu-i vadă cei de la blocul de lângă cum dorm? În locul acelor cărămizi puse ultimele parcă trebuia să fie geamuri.
  Cred că şi când mă voi întoarce în ţară tot aşa va arăta strada.Mulţumim autoarei pentru articol, măcar aşa mai aflăm şi noi ce fac trântorii, leneşii. Chinezii înalţă, construiesc o cladire cu 30 de etaje în câteva luni lună iar românii se chinuie să construiască 2-3 etaje în câţiva ani.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Cristina
  Marți, 09 Mai 2017 17:38
  Se face ca Negro Srl castiga mereu pt ca face o mobila de Calitate si un pret bun nu exagerat!! Asta pt toti care au ceva personal cu aceasta firma...dar vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri!!!ps: firma negro anul trecut a castigat locul 1 in gl la mobilier pe galati!
  2
  4
  Raportează
 • postat de REMNBRAND
  Marți, 09 Mai 2017 13:27
  Cum se face ca acelas negro srl a finului castiga ?????
  5
  8
  Raportează
 • postat de Eu
  Marți, 09 Mai 2017 10:53
  Mobilierul de la Dedeman nu le priește??
  4
  17
  Raportează
 • postat de X
  Marți, 09 Mai 2017 08:28
  sa traiasca Marius Stan pentru sediul asta ! daca era dupa .... tot in chirie erau !
  5
  24
  Raportează
 • postat de Veverița
  Marți, 09 Mai 2017 00:28
  Toți funcționarii din Primărie mai bine s-ar muta în Pădurea Gârboavele să nu mai auzim de ei, iar Primarul să se mute la DNA! (...)
  7
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.