Optimism la MATERNITATEA ”Buna Vestire”, după cumpărarea de către Primăria Galați
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Optimism la MATERNITATEA ”Buna Vestire”, după cumpărarea de către Primăria Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primăria municipiului Galaţi este proprietara terenului şi a imobilelor în care funcţionează Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”. Tranzacţia între Primărie şi Fundaţia "Caritatea", fostul proprietar, a fost făcută pe data de 3 mai a.c. După achiziţia de peste un milion de euro, conducerea Maternităţii "Buna Vestire" este optimistă în privinţa viitorului.

"Noi, angajaţii unităţii, suntem fericiţi că maternitatea nu mai este chiriaşă în aceste clădiri. Au fost perioade de iarnă când am fost ameninţaţi că vom fi daţi afară, din cauza unor întârzieri la plata chiriei. Vă imaginaţi cum ar fi fost să trebuiască să muţi un întreg spital pe timp de iarnă. A fost un stres permanent. Primăria fiind acum proprietară, ne putem gândi şi la proiecte de investiţii, de ce nu cu fonduri europene, pe care nu le puteam pune în practică din postura de chiriaşi", a precizat dr. Anamaria Hărăbor, managerul Maternităţii.

Primăria Galaţi a plătit pentru teren şi imobile suma de aproximativ 1.100.000 de euro, deşi negocierile au început de la suma de 1.600.000 de euro. "Din suma iniţială, s-a ajuns la scăderea contravalorii chiriei pentru perioada anilor 2013-2015, în total, 300.000 de euro. Înainte de cumpărare, chiria lunară era de 8.500 de euro pe lună", a explicat Paula Damian, directorul economic al unităţii.

Spre exemplu, Maternitatea şi-a atras unele critici, de-a lungul timpului, din cauza aspectului exterior al clădirilor. "Fiind chiriaşi, nu am putut face nicio lucrare de anvergură, cu atât mai puţin la exterior, ci doar mici cârpeli. Acum, întrezărim luminiţa de la capătul tunelului. Spre exemplu, deşi centrala termică este nouă, instalaţia termică este veche de patru decenii", a afirmat şi Cristian Săvăstre, şeful echipei de muncitori de la "Buna Vestire".

Dacă aspectul exterior al clădirilor nu este tocmai de invidiat, lucrurile stau cu totul altfel în interior. Multe dintre saloanele unităţii sanitare au fost renovate, în ultimii ani, căpătând un aspect modern şi primitor. De asemenea, tot cu bani de la Consiliul Local sau din fonduri proprii, a fost cumpărată şi o parte din aparatura medicală necesară. Maternitatea "de pe Chicuş" dispune de 105 paturi. Anual, în jur de 1.200 de copii se nasc aici.

Citit 6479 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.