VĂ REAMINTIM: 12 cartiere rămân fără apă rece

VĂ REAMINTIM: 12 cartiere rămân fără apă rece
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

UPDATE, 25 mai, ora 15,00  Comunicat de presă remis redacţiei de către Apă Canal

"Societatea Apă Canal mulţumeşte pentru înţelegere tuturor gălăţenilor care nu au beneficiat de apă potabilă în intervalul 24.05.2017 – 25.05.2017, motivat de executarea lucrărilor de reparaţii în regim de avarie, respectiv înlocuire compensatori Dn1200mm şi Dn800mm (inclusiv vane aferente) amplasaţi în căminul-nod hidraulic din str. Prelungirea Saturn, vis-a-vis de IVAS, lucrări ce au impus oprirea totală a obiectivului - Staţia de tratare şi pompare Uzina de Apă nr. 2.

Lucrările executate s-au încadrat în termenul programat, ceea ce a făcut posibilă reluarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor racordaţi din Staţia Uzina de Apă nr. 2 mai devreme decât ora estimată iniţial.

Suntem convinşi că populaţia municipiului Galaţi a conştientizat importanţa acestor lucrări pentru siguranţa funcţionării sistemului de alimentare cu apă potabilă din sursa de suprafaţă a municipiului Galaţi.

Mulţumim, de asemenea, mass-media locală pentru sprijinul acordat în mediatizarea evenimentului, ceea ce a condus la informarea în timp util a gălăţenilor, aceştia având astfel posibilitatea să-şi ia măsurile necesare pentru suplinirea lipsei apei în intervalul de timp afectat", a transmis Apă Canal.

---------------------------------------------------------------

UPDATE, 24 mai, ora 13,00 | Gălăţenii care locuiesc în Port, la blocul Siret, au avut parte, astăzi, de o surpriză neplăcută din partea Apă Canal, care i-a lăsat fără strop de apă rece. Oamenii nu şi-au făcut provizii de apă, întrucât reprezentanţii societăţii nu au anunţat că sistarea de astăzi va afecta şi anumite zone din cartierul Port. Numai că dimineaţă, în jurul orei 8,00, când alimentarea cu apă rece a fost întreruptă pentru aproximativ jumătate de oraş, au secat şi robinetele blocului amintit mai sus.

Reprezentanţii Apă Canal spun că în lista cartierelor afectate nu s-a regăsit şi Portul, întrucât, pentru această zonă, societatea furnizează, astăzi, apă potabilă printr-o altă conductă alimentată de la Turnul de Apă.

Şi, totuşi, sunt zeci de gălăţeni din Port care, de aproximativ cinci ore, nu beneficiază de apă rece!


VĂ REAMINTIM: 12 cartiere rămân FĂRĂ APĂ RECE, timp de o zi. VEZI HARTA | Nu mai puţin de jumătate de oraş va rămâne fără apă rece, timp de o zi, din cauza unei avarii care s-a produs la Uzina de Apă nr. 2. Cartierele în care alimentarea cu apă rece va fi întreruptă, de miercuri, 24 mai, ora 8,00, şi până joi, 25 mai, la aceeaşi oră, sunt: Ţiglina I, Ţiglina II, Mazepa I (inclusiv blocurile de pe strada Prelungirea Traian - W1, W2, W3, C3, C4, C5, C6, W11, W12, K, 20 apartamente, Pescaruş şi Şcoala Gimnaziala Nr. 26), Mazepa II (inclusiv blocurile BR1, BR2, BR3, BR4, BR5, A1, A2, A3), Micro 19, Micro 20, Micro 21, D. Cantemir, Micro 16, Micro 17, Micro 18, Siderurgiştilor Vest (tronson Inelul de Rocadă - strada Gh. Doja).

Reprezentanţii Apă Canal au anunţat că în intervalul menţionat se vor executa "lucrări de reparaţii în regim de avarie, respectiv înlocuire compensatori Dn1200mm şi Dn800mm (inclusiv vane aferente) amplasaţi în căminul-nod hidraulic din str. Prelungirea Saturn, vizavi de IVAS. Complexitatea lucrărilor ce vor fi executate impune oprirea totală a obiectivului Staţia de tratare şi pompare Uzina de Apă nr. 2, timp de 24 de ore".

Citit 38606 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 14:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.