S-a împlinit un an de la ALEGERILE din 5 iunie. Administraţia Ionuţ Pucheanu, la judecata gălăţenilor

S-a împlinit un an de la ALEGERILE din 5 iunie. Administraţia Ionuţ Pucheanu, la judecata gălăţenilor

”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
19 comentarii

Astăzi se împlineşte un an de când Ionuţ Pucheanu a fost ales primarul municipiului Galaţi cu 23.378 de voturi, puţin peste un sfert din voturile valabil exprimate, în condiţiile în care, pe 5 iunie 2016, s-au prezentat la urne 97.877 de gălăţeni, adică 37,66 la sută. Doar 1.105 voturi, adică 1,18 procente au făcut diferenţa între învingătorul alegerilor pentru Primăria municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu (PSD) şi Nicuşor Ciumacenco (PNL), care s-a clasat pe locul secund fiind votat de 22.273 de cetăţeni - 23,92 la sută. PNL a cerut, fără succes, Biroului Electoral Judeţean şi Biroului Electoral Central anularea şi repetarea scrutinului electoral pentru funcţia de primar al Municipiului Galaţi. Fostul primar al Galaţiului, candidatul UNPR Marius Stan, şi-a adjudecat 19.856 dintre opţiunile gălăţenilor, adică 21,32 la sută.

“Trebuie să muncesc şi mai mult, să le arăt celor care au încredere în mine, dar şi celor care nu au încă suficientă încredere în mine, că au ales un primar destoinic, un tânăr extrem de energic, care va demonstra că, după ce a plecat de pe locul patru, poate câştiga o primărie aflată în declin total şi să o aducă pe un loc pe care a fost cândva. Sper ca acesta să fie primul mandat dintr-un lung şir”, declara Ionuţ Pucheanu în noaptea alegerilor. Pe 27 iunie, când a depus jurământul, Pucheanu a devenit cel mai tânăr primar al Galaţiului ales după 1989. 

Iată ce cred gălăţenii despre actuala administraţie locală şi despre cum arată oraşul:

Ionuţ Vasilache: „Nu, nu sunt mulţumit de actuala administraţie, fiindcă nu s-a făcut nimic într-un an de zile! Nu văd nicio schimbare. La alegeri am votat pe cine am crezut eu că schimbă ceva, dar chiar n-a făcut mare lucru!”.
Virginia Stătescu: „În parte, eu sunt mulţumită de primarul nostru care, după părerea mea, se străduieşte să rezolve problemele aşa cum trebuie, chiar dacă uneori mai clachează! Dar e omeneşte, nu se poate totul dintr-odată!”.
Ion şi Georgeta Nistor: „Suntem mulţumiţi într-o oarecare măsură. Dl Pucheanu mai are multe de făcut din ceea ce a promis, dar nu se pot face toate deodată! Nu suntem răuvoitori să spunem că trebuie făcut tot deodată! Să le gândească pe rând şi să le facă! S-au făcut mici îmbunătăţiri pe străzi, s-au mai reparat nişte clădiri. Dar am şi eu o rugăminte mare: noi stăm pe linia de Centură. Pe lângă şoseaua normală, mai sunt două alei, una pe-o parte, cealaltă pe cealaltă parte, cu pietroaie, denivelări, rău tare! Pe şosea nu poţi să mergi, că te omoară maşinile! Bătrânii care se duc la cimitir, merg în picioarele goale prin pietroaiele alea! Să facă o bucăţică de asfalt de 50 de centimetri măcar!”.
Alexandrina Rusu: „Nu-mi place cum arată oraşul! Mă aşteptam la mai multe schimbări, la mai bine. Dar mai am răbdare să aştept. Actualul primar să meargă înainte şi să-i vină idei bune pentru oraş! În primul rând să se ocupe de străzi, că sunt la pământ”.
Ştefana Dogaru: „Oraşul s-a schimbat în bine, se construieşte mult! Pentru noi, care am trăit sub regimul comunist, zicem că e bine!”.
Costel Văsii: „Se putea şi mai bine! S-au făcut câteva schimbări până acum, dar se putea şi mai bine. Străzile lasă încă mult de dorit. Primarul ar trebui să se implice să ia măsuri în privinţa câinilor maidanezi. Poate aici, în centru, nu se văd, dar în jur, în Valea Oraşului, în Micro 19, Micro 21 se văd. Eu plec dimineaţa la 4,30 la serviciu şi, sincer, trebuie să fiu pregătit, că, dacă latră unul, vin zece după el! Mai ales că au crescut buruienile şi dintr-odată sar la tine. N-am nimic cu câinii, sunt fiinţe, dar mă gândesc că eu, ca bărbat, poate mai arunc o piatră, dar un copil sau o femeie?!”.
Ana: „Eu m-am mutat de patru luni în Galaţi, din Braşov, şi mi se pare un oraş destul de curat, frumos. Mie îmi plac mult parcurile pentru copii, comparativ cu alte oraşe. În schimb, în Braşov sunt multe locuri de joacă sau părculeţe între blocuri. Nu trebuie să mă plimb cu copilul cinci-şase staţii de autobuz ca să ajung într-un parc. Am la parterul blocului sau la un bloc distanţă, cel puţin două părculeţe de joacă. Nu sunt atât de frumoase şi de noi cum sunt Parcul Viva sau Orăşelul Copiilor, din Galaţi, dar sunt mai accesibile!”.
Lucian Creangă: „Nu am văzut nicio schimbare într-un an de zile. Primăvara asta cel mai mult m-a deranjat puful de la plopi, şi este o poveste veche! Eu aş prefera să se taie plopii cu puf, nu toţi plopii. Actualul primar ar trebui să se implice în vechea problemă a câinilor vagabonzi. Ar mai trebui un spaţiu de recreere, că vine vara şi lumea vrea plajă, vrea baie, şi nu se recomandă în Dunăre, totuşi”.
Daniela: „Oraşul arată acceptabil, dar sunt prea puţine locuri de joacă pentru copii. Un părculeţ cu două leagăne pentru cei foarte mici, este prea puţin. Trebuie să aştepţi la coadă, că sunt mulţi copii. Eu zic că, dacă pentru noi, oamenii mari, nu face, măcar pentru copii să facă! Trebuie mai multe locuri de joacă şi spaţii verzi”.
Tiberiu Popa: „În linii mari sunt mulţumit de ce s-a făcut! Dar pentru mine, ca taximetrist, canalizările sunt deplorabile pe unele străzi cum e Columb! Sunt toate tip moviliţă! Dacă le-ar putea aduce la nivelul străzii, carosabilului, ar fi excelent. Bariera Traian, strada Traian nu sunt terminate de atâta vreme! De lucru este întotdeauna, în primul rând pe parte de infrastructură. E loc şi de mai bine!”.
Costin Dinu: „Nu pot să spun că s-a schimbat ceva în bine, se menţine, oarecum, situaţia de anul trecut. A crescut, totuşi, calitatea vieţii faţă de anul trecut. Ar fi nevoie de mai multă implicare pe partea de asistenţă socială”.

Citit 11102 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2017 18:30

19 comentarii

 • postat de Teutonul Marți, 06 Iunie 2017 12:59 Link la comentariu
  0
  6

  TRAIASCĂ PRIMARUL ȘI ECHIPA LUI DE AUR!
  Mulțumim pentru:
  -plaja Dunărea
  - serbările de 1 iunie
  - eradicarea căpușelor și îngrijitul spațiului verde
  - campionatul mondial de hochei
  - sfârșitul termoficării obștei
  - parcări
  - deszăpezire
  - terminarea și inaugurarea noului sediu
  - parcarea din Mazepa
  - spectacolul de Revelion
  - stațiile de autobuz
  - pentru dezvoltarea florei și faunei urbane
  - ”Autobuzul lui Moș Crăciun”
  - zilele orașului
  - menținerea lui Picuca vice
  - marea copăceală
  - continuarea și terminarea proiectelor lui Stan
  - ajutoare
  - audiențe
  - nenumăratele întâlniri cu cetățenii
  - festivalul ○scrumbia de florini○
  - să fardăm fața intrării
  -etc

  Raportează
 • postat de DUICY Marți, 06 Iunie 2017 08:33 Link la comentariu
  0
  3

  mergeti pe strazi prin oras si o sa vedeti ce realizari a avut pucheanu. incapabil sa conduca Calorgal, a fost promovat ca primar , asa cum se intampla in politic, si a dormit. cel mai relevant poate fi strada Universitatii, langa primarie, unde se lucreaza de 3 saptamani, nu ai loc decat de o masina, darapanaturi cum au ajuns toate imobilelel inchiriate, haita de maidanezi care ocupa si locul de la primarie . de unde sa stie acest individ ce este daca nu renunta la masina faina cu care se plimba . NESIMTITI.

  Raportează
 • postat de Radu Luni, 05 Iunie 2017 17:46 Link la comentariu
  0
  19

  Sa recapitulam proiectele mari :
  - modernizarea strazii Traian, proiect inceput de vechiul primar si nefinalizat intrun an.
  - sistarea furnizarii livrarii apei calde fara variante alternative pentru cei de la anumite blocuri confort 3.
  - gratuitate la autobuz pentru elevi, studenti si f multi pensionari (cu bani din impozitele tuturor galatenilor)
  - nefinalizarea unui padoc si drept urmare caini vagabonzi.
  - politie locala care nu mai patruleaza pe strazi si care se joaca cu telefoanele in autoturismele noi cumparate de primarie.
  - celebra concesiune de la plaja Dunarea care are consecinta cresterea biletului de intrare de la 2 lei la 15 lei.Primaria nu putea face un proiect european pentru reamenajarea plajei si a bazinelor. Mai bine concesionezi la un SRL fiinca siguri castigi "popularitate"
  - era sa uitde celebrul logo pentru orasul Galati.
  -

  Raportează
 • postat de ro Luni, 05 Iunie 2017 15:55 Link la comentariu
  1
  16

  Oras de peste 200000 de locuitori fara apa calda si caldura (la iarna)? Asta da "realizare". (I)responsabilitatea este a primariei si a primarului in functiune. Sau chiar a partidului care se lauda cu promisiuni si fura de unde se poate.
  Da, aceasta este fata celor care acum sunt alesii nostri.
  Ne ramane speranta ca alte autoritati nu sunt corupte de putere si se vor trezi sa apere interesele cetatenilor. Alesii nostri sunt responsabili de prioritatile declarate dar si de cheltuirea banului public, nu dupa bunul lor plac.
  Din pacate sunt generatii de primari care au distrus bunul mers al lucrurilor din cauza lacomiei lor si a partidului din care fac parte.
  Vrem civilizatie! Apa calda si caldura la preturi rezonabile si nu minciuni. Un oras curat si nu risipa cu banul public. Oamenii acestui oras sa voteze pentru prioritatile orasului pe o lista inteligenta de nevoi.
  Ne-ati inselat asteptarile. Nu meritati "floricele". Lasati pe altii sa gestioneze banul public cu responsabilitate.
  Inca ceva: a percepe impozite pentru cladiri cu "apa si incalzire centralizata" este un abuz care trebuie pedepsit penal, atata timp cat (i)responsabilii acestui oras au cerut oprirea acestor servicii.

  Raportează
 • postat de TOM Luni, 05 Iunie 2017 15:24 Link la comentariu
  3
  18

  Ce face-ti cu animalele fara stapan ?

  Raportează
 • postat de Ce se mai aude... Luni, 05 Iunie 2017 14:11 Link la comentariu
  2
  20

  cu acel misterios investitor ,care vroia sa cumpere malul Dunarii , in dreptul Parcului Industrial ?
  ....A fost o gogoasa , asa-i ?!

  Raportează
 • postat de Alin Luni, 05 Iunie 2017 14:08 Link la comentariu
  4
  15

  Ce facem cu blocurile si locatarii din Bădălan dom' primar?Aia nu apartin de Galati? A ba da doar la alegeri.

  Raportează
 • postat de Je Luni, 05 Iunie 2017 13:45 Link la comentariu
  21
  9

  Se vede ca fata de primarii anteriori, Pucheanu are intentii bune, vrea sa faca ceva, insa e mult impulsiv si categoric in decizii, de multe ori in mod inconstient, specific unui tanar fara prea mare experienta de viata.
  Ar fi bine sa-si ia langa el niste specialisti inainte sa mai vina cu decizii radicale copiate de la altii

  Raportează
 • postat de ioan Luni, 05 Iunie 2017 13:32 Link la comentariu
  12
  34

  Cel mai nepriceput primar , stati sa vedeti cu caldura la iarna , daca se opreste va fi direct responsabil de moartea a sutelor de batrani care vor ingheta in apartamente ... Succes Pucheanu

  Raportează
 • postat de Ionut Z Luni, 05 Iunie 2017 13:01 Link la comentariu
  7
  39

  Cea mai proasta alegere pe care o puteau face galatenii.

  Raportează
 • postat de Cumparator de tigai,dar numai la oferta! Luni, 05 Iunie 2017 11:38 Link la comentariu
  1
  23

  Primarul "jumatatilor de masura" si argumentez : -s-a inceput lucrarile de amenajare a starzilor si trotuarelor in Micro 20,.Pana aici toate bune,dar pe strada Furnalistilor ,exact la jumatatea ei a fost stopata.Sa inteleg ca numai cei ce stau in portiunea reabilitata platesc impozit?...sau... pe cealalta jumatate stau cei care nu v-au votat!?PENIBIL ,

  Raportează
 • postat de Sociolog Luni, 05 Iunie 2017 11:37 Link la comentariu
  15
  33

  Să fie clar: blocurile au fost construite pentru sistem centralizat de încălzire și apă caldă. Asta este singura soluție viabilă pentru blocurile contruite până acum. Ceea ce se face acum sunt improvizații care vor avea consecințe dezastruoase. Cine nu vrea să trăiască în ”sistem comunist” de încălzire să-și construiască vilă proiectată pentru centrală proprie pe gaze, păcură sau motorină. Nu am nimic împotriva centralelor proprii dar să fie instalate în locuințe proprii proiectate pentru așa ceva. Actuala configurație a apartamentelor de bloc nu permite instalarea centralelor proprii fără improvizații prin care să se renunțe la altceva. Soluții viabile sunt și centralele de cartier, de cvartal, de asociație sau chiar de bloc dar nu apartamentul și centrala. Puchianu și Consiliul lui Local trebuie să judece corelativ, sistemic, eficient și protectiv. Ceea ce a decis în privința asta este o greșeală enormă care va afecta mii de familii în iarna care vine; pune în pericol siguranța alimentării cu energie electrică dar și siguranța alimentării cu gaze. Dacă și alții au ales această soluție, asta nu înseamnă că soluția este și viabilă. Gândirea este de maimuțoi (imitativă, fără rațiune). Trezește-te primarule din somnul cel de moarte ....... Să știi un lucru de la un specialist în domeniu: nu tot ce-ți trece prin cap este rezultatul gândirii logice.

  Raportează
 • postat de Mihai Luni, 05 Iunie 2017 10:37 Link la comentariu
  4
  37

  Ce se mai aude cu proiectul acela prin care se desfiinta asa numita curte a politiei de frontiera si se reda strada locuitorilor orasului? Bine ca ati pus plancarda cu termen de executie 4 luni, dar in rest nu ati mai facut nimic. Rusine sa va fie ca va cramponati sa mentineti acea situatie aberanta in care o strada a devenit curtea unei institutii.

  Raportează
 • postat de Patitul Luni, 05 Iunie 2017 10:22 Link la comentariu
  4
  34

  Si-a pus cineva intrebarea cat costa tratamentul celor muscati sau cum poti cuantifica durerea celor care au pierdut un copil, ucis de aceste animale ?

  Raportează
 • postat de julien Luni, 05 Iunie 2017 10:17 Link la comentariu
  2
  36

  la un an de zile de la alegeri constatam ca orasul este bantuit de caini vagabonzi si napadit de balarii,plaja dunarea este cam in aceeasi stare si pe multe strazi si trotuare predomina gropile,inclusiv in plin centru orasului,mai precis in fata hotelului dunarea.

  Raportează
 • postat de Speranţa irosită Luni, 05 Iunie 2017 09:03 Link la comentariu
  4
  45

  Parcuri, nene...locuri de joacă, spaţii verzi, aerite... Asta ne trebuie fiindcă Galaţiul încă e CĂPUŞAT, INFECTAT de foarte multe COŞMELII INFECTE DE AŞA-ZISE "GARAJE" CONSTRUITE ILEGAL PESTE TOT, PE SPAŢIILE VERZI, PE TROTUARE. GARAJE INFECTE CU CURTICICĂ CONSTRUITE DE TOŢI MÂRLANII. DAR DE MIRAT NE TOT MIRĂM DE CE AVEM UN ORAŞ ATÂT DE MIZERABIL, INFECTAT, CĂPUŞAT DE TOT FELUL DE RAHATURI PRECUM AŞA-ZISELE "GARAJE".

  NUMAI CĂ PRIMĂRELUL ĂSTA NU A FĂCUT NIMIC ÎNTR-UN AN, PRIMĂRELUL ĂSTA, JUNELE, NU S-A ATINS DE NICIO COŞMELIE INFECTĂ DE AŞA-ZISELE "GARAJE".

  Raportează
 • postat de marius Luni, 05 Iunie 2017 08:42 Link la comentariu
  2
  46

  Avem primar dupa chipul celor care l-au votat. De ce copii acestor pensionari nu mai stau in Galati. Au cautat alte oportunitati, dar mai ales LOCURI DE MUNCA SI DE DEZVOLTARE PROPRIE. A fost intrerupt acest trend sub pucheanu? Nu si nu vad o preocupare a acestuia in aceasta privinta. Nu vad sa implementeze lucrul noaptea, acolo unde se poate. Orasul este ca dupa bombardament, se lucreaza haotic, in mai multe locuri deodata si nu se finalizeaza nimic. Orasul este plin de boschetari, care dupa 10 noaptea umplu bancile din parcuri. Nu se vede nimic dinspre politia locala. Si in primul rand, pentru a ne dezvolta, avem nevoie de investitori. Din oras cu piscicultura, abator, fabrica de lactate si multe altele, am ajuns sa distrugem tot. Aici trebuie lucrat.

  Raportează
 • postat de Dan Luni, 05 Iunie 2017 06:05 Link la comentariu
  6
  42

  Cel mai tânăr primar al Galaţiului :( si cel mai slab primar. Imi pare rau ca l-am votat.

  Raportează
 • postat de tureltan Luni, 05 Iunie 2017 05:57 Link la comentariu
  2
  25

  Ar fi pacat sa nu marcam cu si mai multa atentie schimbari, daca sunt, in privinta calitatii modului de trai al galatenilor dupa un an de zile in care institutia PRIMAR este in responsabilitatea lui Ionut Pucheanu. Problema trebuie discutata in primul rand din perspectiva imbunatatirii asigurarii comfortului existential urbanistic ptr ca cetateniisa se simta cat de cat bin e nu numai din perspectiva orasului frumos. Multe, multe aspecte functionale fac, din pacate viata galatenilor sub acest primar mult mai grea decat inainte. Iata cateva: semafoarele inebunesc si streseaza pietonii din care unii abia pot sa mearga, dar sa mai traverseze in liniste, puful plopilor fac plimbarea imposibila, iar pe alergici ii condamna la claustrarea in apartamente, haulita haitelor de caini te ingrozesc si ziua nu numai noaptea si mereu se inmultesc in institutiile statului scoli, spitale, casa de pensii, etc. trotuarele sunt in cartiere inpracticabile intesate de autoturisme, sirenele si mijloacele de alarma tiue cu sau fara scop in miez de noapte, la Primarie aceeasi birocratie si mai multe biruri. Traiasca regimul si la multi ani !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.