Locurile în CA-urile societăţilor publice, ocupate ilegal? PNL vrea să atace în instanță hotărârea CL

Locurile în CA-urile societăţilor publice, ocupate ilegal? PNL vrea să atace în instanță hotărârea CL
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Liberalii se pregătesc să atace în instanţă hotărârea, de săptămâna trecută, a Consiliului Local, prin care politicienii puterii şi aliaţii lor şi-au împărţit locurile în consiliile de administraţie ale Transurb, Gospodărire Urbană, Administraţia Pieţelor Agroalimentare şi Parcul Industrial.

Reprezentanţii PNL au declarat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare, vor adresa o plângere Consiliului Local şi vor solicita o serie de clarificări, după care, în funcţie de răspunsul primit din partea forului deliberativ, vor formula o acţiune în contencios-administrativ prin care vor solicita anularea hotărârii. „Noi nu am făcut nicio propunere. Am fost anunţaţi cu o zi înainte de şedinţa Consiliului Local şi ni s-a dat termen 30-45 de minute să facem propuneri pentru consiliile de administraţie. Mai mult, nici nu ştiam exact societăţile la care aveam alocate locurile respective. Având în vedere că aceste societăţi gestionează banul public, noi, ca reprezentanţi ai PNL, ne-am luat rolul în serios şi nu am dorit să ne batem joc de banul public făcând nişte nominalizări pe genunchi, neştiind la ce societăţi vor fi repartizate persoanele respective (…) Consider că în PNL nu sunt fripturişti care să facă politică pentru 1.000 de lei. Dacă avem astfel de persoane, le invităm în afara partidului. Consider că avem oameni serioşi, care îşi asumă responsabilităţi”, a declarat senatorul George Stângă, preşedintele PNL Galaţi.

Hotărârea este ilegală?

Parlamentarul a lăsat să se înţeleagă că hotărârea Consiliului Local este ilegală în condiţiile în care coaliţia de la putere nu a parcurs procedura prevăzută de lege pentru selecţia membrilor consiliilor de administraţie. „Conform OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, desemnarea membrilor consiliilor de administraţie (…) va fi făcută în baza unei evaluări, selecţii prealabile efectuate de o comisie formată din specialişti în recrutarea resurselor umane. Dacă noi am fost informaţi cu jumătate de oră înainte să depunem documentele, credeţi că a fost timp destul pentru ca această comisie să analizeze CV-urile persoanelor pe care celelalte formaţiuni politice le-au propus pentru aceste funcţii? (…) Mai mult, tot acelaşi act normativ specifică foarte clar că anunţul privind selecţia membrilor se publică în două ziare economice şi/sau financiare cu largă răspândire şi pe pagina de internet a întreprinderii publice (…) Selecţia se realizează cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal şi transparenţei”, a declarat George Stângă.

Citit 3590 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.