Bebeluş de şase luni, bolnav de rujeolă, transportat de urgenţă cu elicopterul de la Galaţi la Iaşi

Bebeluş de şase luni, bolnav de rujeolă, transportat de urgenţă cu elicopterul de la Galaţi la Iaşi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Încă un bebeluş din judeţul Galaţi, diagnosticat cu rujeolă, a fost transferat de urgenţă cu elicopterul la un spital din Iaşi, în această dimineaţă. Medicii gălăţeni au cerut transferul, din cauza stării grave a pacientului. Copilul, în vârstă de zece luni, este din comuna Băneasa. Alte 22 de cazuri de rujeolă au fost confirmate de către medici, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Niciunul dintre bolnavi nu era vaccinat.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Galaţi sunt internaţi 12 dintre aceşti pacienţi. „Este vorba despre zece copii, un adolescent şi un adult”, a precizat dr. Mihaela Ganea, directorul medical al unităţii sanitare.

Bebeluşul transportat cu elicopterul la Iaşi este internat în compartimentul Anestezie, Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, unde medicii îl ţin intubat şi ventilat mecanic, potrivit Ziarul de Iaşi.

Săptămâna trecută, epidemia de rujeolă care devastează România a făcut prima victimă şi la Galaţi. Atunci, un bebeluş de şase luni, din Tecuci, a fost transportat de urgenţă la acelaşi spital din Iaşi, după ce starea sa de sănătate devenise critică. Copilul, care nu era vaccinat, fusese diagnosticat cu rujeolă. La scurtă vreme, medicii ieşeni i-au anunţat însă decesul.

Numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul epidemiei, a ajuns la 6.616 şi s-a extins în toate judeţele, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Citit 12711 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2017 22:22

3 comentarii

 • postat de Eu
  Vineri, 09 Iunie 2017 15:21
  G-man, mai intereseaza-te și întreabă orice doctor vrei tu: tocmai cel vaccinat este contagios și răspândește boala împotriva căreia a fost "imunizat" vreo 2-3 săptămâni de la vaccinare! ;)
  1
  1
  Raportează
 • postat de Ea
  Vineri, 09 Iunie 2017 15:03
  Vinovat este primarul Pucheanu ca a sistat furnizarea apei calde si a caldurii centralizate in oras!
  2
  1
  Raportează
 • postat de G-Man
  Joi, 08 Iunie 2017 19:45
  e stiut faptul ca vaccinul ROR se face la 9 luni asa ca bebelusul la 6 luni nici nu avea cum sa fie vaccinat. Ceea ce ar trebui sa stim e cui tre sa multumeasca familia bebelusului pentru starea in care se afla copilul? Cine e incostientul care a ales sa nu se vaccineze inbolnavind astfel pe cei din jurul lui care din diverse motive nu se pot vaccina sau nu au varsta necesara pentru a primi vaccineu?
  Un interviu cu astfel de persoana as vrea sa vad si eu!
  4
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.