Cum vă actualizaţi cererile pentru BANII DE ÎNCĂLZIRE. Ce documente trebuie să schimbaţi

Cum vă actualizaţi cererile pentru BANII DE ÎNCĂLZIRE. Ce documente trebuie să schimbaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gălăţenii care au solicitat ajutorul financiar de 3.000 de lei de la Primărie pentru a-şi achiziţiona sisteme individuale de încălzire şi apă caldă trebuie să ştie că actualizarea cererii nu presupune doar înlocuirea acesteia, ci şi a altor două documente din dosar.

Luni, Primăria a anunţat că cei peste 3.400 de gălăţeni care au solicitat ajutorul financiar de 3.000 de lei trebuie să-şi actualizeze cererile. Reprezentanţii municipalităţii nu au precizat în ce constă efectiv această operaţiune şi ce documente este necesar să fie actualizate, motiv pentru care am făcut verificări pentru a vă oferi o serie de lămuriri.

Aşa am aflat că, pe lângă actualizarea cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere (un document de 11 pagini care trebuie completat din nou şi datat), este nevoie ca solicitanţii să prezinte o nouă adeverinţă privind veniturile realizate, însă raportate la luna mai. Asta înseamnă că cei care sunt angajaţi trebuie să solicite la locul de muncă eliberarea unei noi adeverinţe privind salariul pe care îl încasează, iar pensionarii trebuie să prezinte cuponul de pensie aferent lunii mai.

Totodată, oamenii sunt obligaţi să completeze noul Angajament, aprobat pe data de 9 iunie de Consiliul Local, prin care se obligă ca, în termen de 30 de zile de la data acordării ajutorului financiar să prezinte acte care dovedesc că suma încasată a fost folosită în scopul pentru care a fost acordată, iar în termen de 90 de zile să prezinte procesul-verbal de punere în funcţiune a echipamentelor achiziţionate. Totodată, prin semnarea acestui act, gălăţenii exonerează autoritatea locală de obligaţia asigurării furnizării de agent termic în sistem centralizat.

Unde se depun dosarele

Vă reamintim că cele şase centre unde se depun dosarele pentru ajutorul financiar sunt deschise de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,30, iar în zilele de vineri - între 8,00 şi 14,00. Acestea se află pe strada Brăilei - la sediul Ecosal, pe Crizantemelor - la Calorgal, pe Fraternităţii - la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, pe strada Henri Coandă la blocul J5 (Micro 39), pe Brăilei, nr. 232 , la blocul E4 (Micro 18) şi pe Traian - la Comisia de Căldură.

Citit 9989 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2017 21:00

6 comentarii

 • postat de geo
  Luni, 19 Iunie 2017 20:13
  Nici ei nu stiu ce vor sa faca. De fiecare data cand te duci la ei iti cer alte acte ,ba ca unele au expirat ,ba ca trebuie altele noi. Numai sa te puna pe drumuri degeaba.O sleahta de incopetenti care prostesc populatia pentru cateva voturi.Pana la urma nu o sa vada nimeni nici un ban.PROSTEALA ELECTORALA!
  0
  1
  Raportează
 • Luni, 19 Iunie 2017 08:10
  Pe Crizantemelor e APATERM,nu Calorgal.Adica tot Mărioara aia dar e rebotezată.Are logo-ul mare la intrare.APATERM.Si o hartiuta mica in geam la intrare pe care scrie Calorgal.Nu au avut lovele sa schimbe Logo-ul?Sau putea sa o dea la pachet cu Logo-ul orașului Nu?Dădea bine la promovare,nu de alta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion mihail
  Vineri, 16 Iunie 2017 20:40
  UN CONSILIU LOCAL IRESPONSABIL PRESUL UNUI PRIMAR CARE A FOST INTORS PE DOS DUPA ALEGERI. BRAVO LIBERALI,PDL isti etc ca pe pesedisti ii vedem azi cum se devoreza intre ei, Traiasca coperativa vinzatorilor de centrale in frunte cu edilul sef.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Vlaciu
  Vineri, 16 Iunie 2017 13:16
  Stati sa vedeti cand vor intra unele centrale in eroare si nu va sti lumea cum sa rezolve.
  Se pare ca autoritatile nu vor sa-si atraga responsabilitatea pentru centrale de bloc, ci sa gandeasca in stilul "sa se descurce singuri. Orice deflagratie e pur intamplatoare."
  5
  15
  Raportează
 • postat de Dan
  Vineri, 16 Iunie 2017 13:08
  Oameni buni nu va agitati prea mult , ca prefectul o sa faca la tribunal o contestatie a hotararii consiliului local ! Exact cum a facut cu prima hotarare ! Veti cheltui bani , nervi si timp aiurea ! Sfatul e sa asteptati verdictul tribunalului !
  5
  14
  Raportează
 • postat de julien
  Vineri, 16 Iunie 2017 09:47
  o bulibaseala tipic romaneasca.
  2
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.