ÎNOT | Performanţă fără precedent în ultimele două decenii. Ioana Harabagiu, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ

ÎNOT | Performanţă fără precedent în ultimele două decenii. Ioana Harabagiu, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Într-un oraş înconjurat de ape, dar fără un bazin de dimensiuni olimpicie, înotătorii gălăţeni reuşesc totuşi să obţină rezultate bune, aşa cum este cel înregistrat recent, la Târgovişte, la Campionatul Naţional pentru cadeţi (12-14 ani). Competiţia a reunit aproape 500 de sportivi de la 70 de cluburi din ţară, iar Galaţiul a fost reprezentat de sportivi de la Aqua Sport şi CS Şcolar.

De la Aqua Sport (antrenor Mihaela Hodină) au fost prezenţi opt sportivi: Ioana Harabagiu, Elena Sălăvăstru, Elena Bocăneală, Rareş Bălan, Răzvan Hodină, Eduard Forţu, Octavian Elefteriu-Albu şi Matei Tanvuia, ale căror rezultate au situat clubul în prima jumătate a clasamentului.

Ioana Harabagiu (13 ani) a reuşit performanţe excelente, devenind campioană naţională la 100 metri fluture, vicecampioană la 200 m fluture şi o clasare pe locul 6 în proba de 50 m liber. Conform Mihaelei Hodină, ultimul titlu naţional la individual obţinut de vreun gălăţean a fost în 1995, când Gheorghe Manolea devenea campion în proba de 1.500 m liber.

Ioana Harabagiu a fost formată ca sportiv la clubul gălăţean, de către antrenoarea Mihaela Hodină, încă este legitimată la Aqua, dar se antrenează în ultima vreme la Brăila, sub îndrumarea lui Cătălin Nistor şi a campioanei olimpice Diana Mocanu. "Copiii s-au prezentat onorabil, reuşindu-şi recordurile personale. De la Galaţi, de-a lungul timpului, au mai plecat câţiva copii care şi-au continuat performaţa la alte cluburi. De exemplu, Bianca Costea - la Dinamo sau surorile Pascu - la Constanţa", a declarat Mihaela Hodină.

De la CS Şcolar (antrenori Claudia Sava şi Paul Munteanu) au fost prezenţi doi înotători: Sebastian Lungu şi Mircea Lupuşoară. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Sebastian Lungu, care, la categoria 14 ani, s-a clasat în final pe locul 20 în clasamentul general, din 72 concurenţi.

Altfel, la finalul acestei luni, la Mamaia, va avea loc “Aqua Challenge” (copii şi Masters), competiţie organizată de Răzvan Florea.

22 de ani au trecut de la precedentul titlul naţional obţinut de un sportiv gălăţean.

Citit 7667 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.