UPDATE. Ce au decis judecătorii în cazul bărbatului care a sechestrat-o pe fata din Scânteieşti

UPDATE. Ce au decis judecătorii în cazul bărbatului care a sechestrat-o pe fata din Scânteieşti
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

UPDATE - Magistraţii Judecătoriei Galaţi au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pe bărbatul de 42 de ani, din Scânteieşti, acuzat că a sechestrat-o în locuinţa sa pe o fată de nouă ani, din acelaşi sat, timp de două zile. Măsura a fost cerută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Potrivit anchetatorilor, individul nu şi-a recunoscut vina.


UPDATE - Anchetatorii l-au reținut, pentru 24 de ore, pe bărbatul de 42 de ani, din comuna Scânteiești, bănuit că a sechestrat-o pe fata de nouă ani din aceeași localitate. Bărbatul este cercetat pentru infracțiunea de lipsire de libertate. Din fericire, medicii legiști au stabilit faptul că fata nu a fost abuzată în alt fel.

”Din declarațiile minorei, s-a stabilit că, în seara zilei de 27 iulie a.c., în jurul orei 20,30, în timp ce se afla în centrul comunei Scânteiești, a fost abordată de un bărbat de 42 ani, din aceeași localitate, care a condus-o la locuința sa, sub pretextul că îi va da haine uscate, în condițiile în care afară ploua torențial.

Ulterior, bărbatul ar fi reținut-o pe minoră în locuință, împotriva voinței ei, până la data de 29 iulie a.c., în jurul orei 17,00, când, profitând de faptul că acesta era plecat, a forțat sistemul de închidere a ușii de acces și a părăsit curtea, prin escaladarea gardului”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

Până la expirarea celor 24 de ore din ordonanța de reținere, suspectul urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. 


UPDATE - La doar câteva ore după ce fata dispărută în urmă cu două zile din satul Scânteiești a fost găsită, au apărut și primele ipoteze în legătură cu acest caz. Mai exact, oamenii legii l-au reținut pe un bărbat din sat, deoarece îl suspectează că ar fi sechestrat-o pe copilă.

”Sâmbătă, în urma activităților desfășurate de lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Galați, împreună cu sprijinul celor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați și ISU Galați, am reușit identificarea minorei, pe raza comunei Scânteiești. În momentul de față, putem spune doar că starea de sănătate a copilei este bună. În continuare, se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete de dispariție”, a declarat comisarul șef Ionuț Surugiu, din partea IPJ Galați.

Tatăl fetei poate răsufla acum ușurat, pentru că și-a văzut fiica teafără. Totuși, bărbatul este revoltat de faptul că un consătean a fost capabil de un astfel de gest. ”A găsit-o la un băietan de ăsta. Este băiat din sat, o cunoștea și cine nu-mi cunoaște mie copiii? A găsit-o altcineva, ea a fugit de acolo. El a ținut-o închisă și i-a pus chiar și cuțitul la gât. A dat fata mea declarații, pe mine de aia m-au chemat să asist, nu am voie să vorbesc mai mult. Fata a zis cum i-a pus cuțitul la gât. Nu voia să o lase să plece acasă, că nu voia el. A luat-o de pe stradă, din față de la magazin de la Diana. Nu știu ce a vrut să-i facă. Am apucat să o strâng în brațe, în timp ce ea plângea”, a povestit Nicu Constandache, tatăl fetei.

În timp ce anchetatorii continuă investigația, în sat circulă deja mai multe variante în legătură cu felul în care fata ar fi fost găsită. Cert este faptul că minora a fost consiliată de un psiholog, după care a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală Galați, pentru a se stabili cu exactitate dacă a mai fost supusă și unui alt abuz.

Concomitent, suspectul, în vârstă de 42 de ani, a fost transferat de la Scânteiești la sediul IPJ Galați, unde este audiat. În cazul în care acuzațiile care îi sunt aduse se vor confirma, bărbatul va primi o ordonanță de reținere pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate.


UPDATE - Copila de nouă ani dată dispărută, în urmă cu două zile, din comuna Scânteiești, a fost găsită. Informația a fost confirmată de polițiștii gălățeni. Fata se află acum în custodia oamenilor legii.

Vom reveni cu amănunte despre acest caz.


UPDATE - Satul Scânteiești, precum și pădurile, râpile și terenurile din jurul localității au fost cercetate cu de-amănuntul de peste 100 de jandarmi, pompieri, voluntari și pădurari aflați în căutarea Anei Maria Constandache, copila de nouă ani dispărută de acasă, în urmă cu două zile. Până acum, din păcate, căutările nu au dus la niciun rezultat.

Ana Maria locuia în Scânteiești alături de tatăl și de frații săi, după ce părinții au divorțat. Bărbatul, Nicu Constandache, lucrează ca paznic la o asociație agricolă din localitate. Spune că a văzut-o ultima oară pe Ana Maria chiar joi seară, înainte ca aceasta să plece de acasă. ”A fost la mine la muncă și a dus-o șeful meu cu mașina acasă. Când am ajuns de la muncă, a doua zi, fata mai mare mi-a spus că Ana Maria plecase în seara dinainte, pe la ora 20,00. Am fost și-am căutat-o pe unde știam eu că se mai duce, dar nu am găsit-o. Așa că am mers la poliție și au început căutările”, a spus Nicu Constandache, printre lacrimi, adăugând: ”Vino acasă, tată! Tata vă iubește pe toți”.

Nu este pentru prima oară când Ana Maria pleacă de acasă, deși tatăl ei spune că este o fată cuminte. ”S-a întâmplat mai demult, când nora mea era plecată cu nepoata la spital, la Galați. Atunci eram tot la muncă și mi-a spus cineva că o văzuse pe Ana Maria pe șosea. Am fost cu o mașină de la muncă și am găsit-o. Mi-a spus atunci că voia să se ducă după nora și nepoțica mea”, a mai spus tatăl, în timp ce ținea în mâini poza Anei Maria.

Polițiștii continuă acum cercetările. ”Minora a fost dată în urmărire la nivel național, iar poza și semnalmentele sale au fost distribuite atât către lucrătorii IPJ Galați, cât și către operatorii de transport persoane”, a precizat comisarul șef Ionuț Surugiu, din partea IPJ Galați.

Și Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați. a precizat că jandarmii continuă cercetările pe raza comunei, făcând tot ce le stă în putință pentru a o găsi pe fata dispărută.


UPDATE - 25 de jandarmi o caută pe fata de nouă ani dispărută, de joi seară, din comuna Scânteiești. Jandarmii sunt împărțiți în cinci echipe, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Galați, Cătălin Bădin. Lor li s-au alăturat și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru SItuații de Urgență Galați, dar și localnici din satul Scânteiești.


Ana Maria Constandache, o minoră de nouă ani, este căutată de polițiștii gălățeni după ce a plecat de acasă și nu a mai revenit. Angajații Inspectoratului de Poliție Județean Galați au fost sesizați, pe data de 28 iulie a.c., de către Nicu Constandache, că în seara zilei de 27 iulie, în jurul orei 20,00, fiica sa minoră, din comuna Scânteiești (județul Galați), a plecat de la domiciliu și nu s-a mai întors.

Fata are între 1,10 și 1,20 metri înălțime, ten deschis, fața ovală, păr blond, tuns până în dreptul umerilor, și ochi albaștri.

Persoanele care pot oferi informații care să conducă la găsirea ei sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 sau la 116.000, numărul unic european pentru sesizarea disparițiilor de copii, ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Citit 57630 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.