Unde nu s-a surpat, s-a tasat. Primăria, atacată de gropi (FOTO)
Foto: Anca Melinte, Marius Prisacariu

Unde nu s-a surpat, s-a tasat. Primăria, atacată de gropi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

O ditamai groapă s-a căscat fix sub nasul Primăriei municipiului Galaţi, care nu mai pridideşte, de ieri încoace, să tot numere surpările şi tasările din oraş.

Pe strada Domnească, mai bine de jumătate din trotuarul din zona Universităţii s-a prăbuşit pur şi simplu în gol. Groapa a înghiţit dalele, dar încă nu s-a săturat. Terenul continuă să se surpe până la bordură, iar dalele se clatină, dovadă că nu mai au pe ce să stea. În zona respectivă, întreg trotuarul a fost restricţionat circulaţiei pietonilor, care, cu mic cu mare, se minunează de noua groapă. Care se alătură multor altora despre care ştiu sau urmează să afle.

Tocmai de aceea am încercat să aflăm ieri, de la Primăria municipiului Galaţi, în câte locuri din oraş pământul a cedat. Autorităţile ne-au răspuns că nu au o situaţie centralizată, că încă inventariază pagubele de după furtuna de marţi, ruperea de nori de joi şi ploile din weekend. Am primit asigurări că toate surpările şi tasările vor fi semnalizate şi că vor intra în programul de reparaţii. Până când vom afla lista oficială de la Primărie, iată o fugară trecere în revistă a locurilor unde trotuarul şi/sau carosabilul au cedat, în urma ploilor de săptămâna trecută.

Un hău s-a căscat în centrul oraşului, pe trotuarul strazii Brăilei, la doi paşi de intersecţia cu Aleea Şcolii, şi din fericire, este semnalizat cu benzi de protecţie pentru a nu se întâmpla vreo nenorocire.

O surpare şi-o tasare marchează pe carosabilul străduţei Ciprian Porumbescu, asortate cu un arbore rupt. Trebuie spus că groapa mai mică, semnalizată cu crengi provenite din copacul rupt de furtună. Mult mai periculoasă pare tasarea carosabilului, chiar dacă şi ea este plină de resturi din arborele rupt. Deocamdată, se pare că Primăria n-a aflat de ele.

Două surpări au atacat gurile de scurgere de pe strada Română. Dar aici avem măcar o veste bună! Ieri, la cele două guri de scurgere unde asfaltul a cedat se lucra. Da fapt, ca să fim sinceri, doar una dintre găuri beneficia de atenţia unei echipe de muncitori, cealaltă fiind „păzită” strategic de un târnăcop şi-o lopată puse cruce.

Revenind la groapa născută în faţa Primăriei, trebuie spus că îi va ţine de urât celeilalte gropi, căscate încă din vremea primarului Dumitru Nicolae, în parcarea administraţiei locale, pitită sub un capac ruginit...

Aşteptăm cu interes bilanţul oficial al Primăriei, după ce va termina de numărat gropile din Galaţi!

Citit 8423 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.