Indemnizaţii majorate pentru şefii Consiliului Judeţean Galați
Foto: ”Viața liberă”

Indemnizaţii majorate pentru şefii Consiliului Judeţean Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi vor câştiga mai mulţi bani, începând de luna aceasta. Legea salarizării îl arde, însă, la buzunar pe secretarul judeţului, care va pierde aproximativ 1.000 de lei la salariu.

Aleşii judeţeni au adoptat, săptămâna trecută, o hotărâre prin care au fost stabilite salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean şi pentru cei ai Protecţiei Copilului şi Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, instituţii subordonate CJ.

Conform Legii nr. 153/2007, „nivelul veniturilor salariale se stabileşte fără a depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar sau, după caz, a indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui consiliului judeţean”.

La scurt timp de la încheierea şedinţei, preşedintele Costel Fotea (foto 1) a explicat că salariile angajaţilor din administraţie au crescut deja, anul acesta, în două etape, iar proiectul de hotărâre reglementează de fapt nivelul indemnizaţiilor preşedintelui şi celor doi vicepreşedinţi, la care se raportează leafa celorlalţi angajaţi şi a secretarului Consiliului.

„Modificări pentru ceilalţi angajaţi din Consiliul Judeţean nu sunt. Doar dacă mai este un consilier IA sau un şofer căruia i-a crescut salariul cu 100 până la 300 de lei. Dar sunt foarte puţine persoane la care s-a modificat ceva şi cu foarte puţin”, a precizat şeful CJ.

Indemnizaţie de 9.000 de lei

Spre deosebire de primarul Ionuţ Pucheanu, care le-a declarat jurnaliştilor că nu ştie cu cât i se majorează indemnizaţia, preşedintele Costel Fotea a declarat că va încasa o indemnizaţie de 9.000 de lei, graţie Legii salarizării.

„Pentru că a mai fost o creştere salarială, în urmă cu două luni, pentru preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ, primari şi viceprimari, până la majorarea de 30 la sută, primeam 5.100 de lei net, apoi am luat în mână 6.700 de lei, iar acum o să iau aproximativ 9.000 de lei”, a explicat şeful CJ. Potrivit acestuia, cei doi vicepreşedinţi ai CJ - Florinel-Petru Gasparotti și Gigel Istudor (foto 2 și 3) - vor avea „11.600 de lei brut, adică peste 8.000 de lei, în condiţiile în care înainte, potrivit lui Costel Fotea, aveau cu „vreo 200 de lei mai puţin decât preşedintele”.

Secretarul, în pierdere

Dacă preşedintele CJ şi cei doi vicepreşedinţi au parte de creşteri substanţiale ale indemnizaţiilor, remuneraţia secretarului Consiliului Judeţean, Paul Puşcaş, este redusă cu aproximativ 1.000 de lei. „Secretarul scade de la 12.800 de lei brut la 11.600 de lei brut, adică are o scădere de aproximativ 1.000 de lei”, a declarat preşedintele CJ.

Citit 4327 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.