La câţiva kilometri de Galaţi, trei sate nu au apă potabilă

La câţiva kilometri de Galaţi, trei sate nu au apă potabilă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru comuna Vânători, cea mai mare problemă o reprezintă în continuare lipsa apei potabile. Deşi localitatea se confruntă de foarte mult timp cu asta, abia în 2017 s-au găsit nişte soluţii care ar putea duce la o rezolvare cât de cât rapidă.

La Odaia Manolache, sat care aparţine de comună, situaţia e gravă. Conform spuselor primarului, Marian Ghinea, apa de acolo conţine sulf în cantităţi foarte mari, astfel încât nicio fântână din sat nu poate fi folosită. Astfel, cei aproximativ 2.000 de localnici sunt obligaţi să cumpere apă de la magazin, fiindcă cea pe care o au nu poate fi utilizată decât la treburile gospodăreşti.
Primăria are deja un proiect în derulare, care vizează aducţiunea de la reţeaua de apă potabilă Galaţi. După spusele primarului, prima etapă a proiectului a fost deja începută, urmând ca a doua să fie demarată la sfârşitul anului acesta sau la începutul celui următor.
Potrivit primarului, comuna Vânători este alimentată, în prezent, de la Brateş, unde există patru puţuri de adâncime.
De asemenea, edilul a ţinut să menţioneze că Primăria Vânători a câştigat câteva proiecte, printre care şi cel pentru canalizare pentru Odaia Manolache. Marian Ghinea a mai spus că sunt discuţii şi pentru un proiect ce vizează canalizarea pentru satul Costi, localitate aflată sub tutela comunei Vânători, însă momentan nu se ştie sigur când s-ar putea întâmpla acest lucru.
Cât despre celelalte aspecte din comună, primarul ne-a făcut o trecere în revistă înainte ca noi să luăm la pas localitatea. Instituţiile de învăţământ din comuna Vânători şi din cele două sate, Odaia Manolache şi Costi, sunt Şcoala Gimnazială “Sf. Nicolae” - în satul Vânători, Şcoala Gimnazială “Maria Grecu” - în satul Odaia Manolache şi Şcoala primară - în satul Costi. De asemenea, toate satele au grădiniţe pentru preşcolari.
Locuitorii din Vânători mai au la dispoziţie şi un dispensar medical, un cabinet stomatologic, precum şi unul veterinar, dar şi câteva farmacii de unde se pot aproviziona cu medicamente.
La capitolul drumuri, comuna încă mai are nevoie de asfaltare în multe locuri, însă, chiar atunci când am fost noi în vizită, se lucra la asfaltarea uneia dintre străzi. Sătenii ne-au spus că încă mai speră că se vor asfalta, dacă nu toate, măcar drumurile care sunt bătute mai des. Spre exemplu, în Odaia Manolache, cele mai multe dintre drumuri nici nu au văzut asfalt vreodată, iar locuitorii se plâng din cauza prafului şi noroiului care se face pe potecile pietruite.

Citit 8195 ori Ultima modificare Marți, 05 Septembrie 2017 19:02

10 comentarii

 • postat de Ichim
  Joi, 07 Septembrie 2017 21:03
  Apa potabilă va fi disponibilăsta peste 3 ani la următoarea campanie electorală. Atunci vor fi și străzile asfaltate în comună.
  0
  2
  Raportează
 • postat de ILIE GETA
  Joi, 07 Septembrie 2017 19:18
  ati vazut ca sunt strazi in Bucuresti fara asfalt si canalizari ? nici apa potabila chiar . Si ce vreti sa faca un primar cu un buget saracit de cei dinaintea lui , inca se lupta sa faca cate ceva .Trebuie sa avem rabdare , sa il sustinem , sa il ascultam si sa ne implicam si noi mai mult mai ales in privinta curateniei, NU SE POATE FACE TOTUL CAT AI BATE DIN PALME .este un om pregatit, corect si cu foarte mult bun simt , vrea sa faca ceva pentru comuna noastra. CE NE COSTA DACA IL RESPECTAM MAI MULT? SE ASTEAPTA LA SERVICIILE PRIMARIEI PENTRU ORICE , TAIAT BURUIENI, CARAT GUNOI, CURATAT SANTURI , DAR OARE NU POATE FIECARE CETATEAN SA ISI FACA CURAT IN FATA CASEI LUI ? MAI AUZI CATE O INTREBARE .. DA CE FACE PRIMARIA ? DAR CHIAR CREDETI CA PRIMARIA TREBUIE SA VINA LA POARTA TA SA ITI TAIE POMII CARE INCURCA FIRELE DE CURENT?SA ITI TAIE IARBA SI SA ITI CURETE SANTUL MAI CETATENE ?in timpul lui Ceausescu se facea cate 4 zile de munca voluntara in folosul comunitatii si nu avea curajul sa spuna nimeni nimic. Eram pe posturi de buldoexavatori, motocosit0ri , vopsitori si sapatori de santuri.Drumurile se desfundau cu lopetile daca imi aduc biine aminte ne intalneam la vilcica , se varuiau toti copacii de pe sosea si acum ridicati pretentii la primar si serviciile primariei. Sa finm seriosi !
  3
  0
  Raportează
 • postat de Vocea strazi
  Miercuri, 06 Septembrie 2017 18:34
  Din carciuma nu se vor rezolva problemele comunitati , iluminatul functioneaza doar pe strazile principale. Ne meritam soarta am votat PSD-ul ca ne maresc pensiile si salariu minim
  0
  6
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 06 Septembrie 2017 15:49
  Nici galatiul nu are apa potabila. Cu g mic, da.
  0
  4
  Raportează
 • postat de alexvr
  Miercuri, 06 Septembrie 2017 13:17
  bine ca au cc-uri
  4
  5
  Raportează
 • postat de george
  Miercuri, 06 Septembrie 2017 12:48
  Cand Galatiul va redeveni un oras cu oportunitati bune pentru munca, atunci veti simti si voi, in localitatile apropiate. Pana atunci, orice ati face, sunteti condamnati din pacate la saracie si sa traiti din ce cresteti pe langa casa, ca in urma cu 2000 de ani.
  Fara un Galati dezvoltat nu va exista Tulucesti, Vanatori, Sendreni, Frumusita ... ce vreti voi, dezvoltate.
  3
  2
  Raportează
 • Miercuri, 06 Septembrie 2017 11:40
  Cand a fost campania electorala, acest "primar" se batea cu pumnul in piept (sustinut de Manolache Costel - viceprimar) ca in 6 luni de zile va fi apa potabila in O. Manolache (normal ca nu am crezut si s-a adeverit).
  Drumuri? Nu avem asa ceva in aceasta comuna. Drumuri reparate? Poate spalare de bani pt. campania ce va urma deoarece ceea ce au facut nu sunt reparatii de drumuri.
  Aceasta comuna a pierdut 8 sau 12 ani cu "Dna" Murgu si va mai pierde inca 4 ani cu acest "primar".
  3
  12
  Raportează
 • postat de Geo
  Miercuri, 06 Septembrie 2017 08:25
  Si inca ceva, drumurile sunt pline de ambrozie nu de asfalt.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Lucia
  Miercuri, 06 Septembrie 2017 08:22
  Cred ca primarul încă mai este in campanie electorală...nu s-a asfaltat nicio strada in Vinatori. Si canalizarea... in mandatul următor. Asta-i tristul adevăr.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Geo
  Miercuri, 06 Septembrie 2017 08:11
  Probabil ca reporterul nu a fost in Vanatori, in afara de strada principala 2-3 strazi sunt asfaltate,restul de 99 la suta nu stiu ce-i asfaltul.
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.