Primul centru de PERMANENȚĂ MEDICALĂ din Galaţi. Investiţie de aproape 200.000 de lei

Primul centru de PERMANENȚĂ MEDICALĂ din Galaţi. Investiţie de aproape 200.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Înfiinţat în baza Legii 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare, Centrul de permanenţă pentru servicii medicale din strada Drumul Viilor nr. 14, de la blocul J4, este primul dintr-o serie de patru astfel de centre pe care autorităţile locale şi-au propus să le deschidă.

"Investiţia ne-a costat, în total, sub 200.000 de lei, ceea ce pentru noi este bine. Am plătit 115.000 lei pentru proiectare şi execuţie şi alţi 65.000 lei pentru dotarea cu aparatură a centrului. Îmi doresc să reuşim deschiderea unui astfel de centru în fiecare an, aşa cum am promis în campania electorală, motiv pentru care deja am identificat locaţia pentru următorul centru, urmând să trecem la renovare", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu, la deschiderea centrului de permanenţă.

Program non-stop, pentru cetăţenii zonei

Potrivit comunicatului emis de Biroul de Presă al Primăriei Galaţi, "în echipele de gardă care vor asigura servicii în acest centru îşi vor desfăşura activitatea 19 medici de familie şi şapte asistenţi medicali. Centrul va funcţiona în regim de gardă în zilele lucrătoare, între orele 15,00 - 8,00, în timp ce, în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale şi zilele declarate libere de Guvernul României, garda începe la ora 8,00 şi durează 24 de ore".

Eliberarea UPU, scopul principal

"Motivul care stă la baza deschiderii acestui centru şi a celor ce vor urma este degrevarea secţiei UPU Galaţi. Pe de altă parte, vrem să readucem în interiorul cartierelor puncte în care cetăţeanul să poată primi rapid şi gratuit o consultaţie medicală sau în care să i se poată administra un tratament uşor, care să nu presupună deplasarea la spital", a mai explicat Ionuţ Pucheanu.

Astfel, serviciile care pot fi asigurate în centrul de permanenţă includ asistenţă medicală în afecţiuni acute, trimitere către specialităţi în vederea internării în afecţiunile acute, administrarea medicaţiei necesare tratamentului de urgenţă care se asigură din trusa de urgenţă a centrului, dar şi eliberarea unei adeverințe medicale pentru pacient, cu care se va prezenta a doua zi la medicul de familie pentru prescrierea reţetei.

Citit 19529 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2017 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.