Cinci gălăţeni, doborâţi de maşini într-o singură zi

Cinci gălăţeni, doborâţi de maşini într-o singură zi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate şi, nu în ultimul rând, situaţia precară a iluminatului public în Galaţi au dus la un nedorit record de accidente care au avut ca victime pietoni. Patru femei şi un bărbat au avut de suferit în urma evenimentelor înregistrate luni, în municipiu.

Graba pietonilor, neatenţia şoferilor şi vizibilitatea redusă după lăsarea întunericului, inclusiv pe marile artere ale Galaţiului, au contribuit nefast la un record de evenimente rutiere care au băgat în spital cinci oameni.

Prima victimă a fost o femeie de 78 de ani, lovită de o maşină pe strada Zidarilor. Poliţiştii au stabilit că atât bătrâna cât şi şoferul care a acroşat-o au avut partea lor de vină. "În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că evenimentul rutier s-a produs, atât din cauza victimei, care se deplasa pe partea carosabilă, cât şi din cea a şoferului, un bărbat de 44 de ani, din judeţul Suceava, ambii nerespectând prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice", precizează Crina Dragu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Un al doilea eveniment rutier a avut loc pe strada Siderurgiştilor, din cauza unui şofer de autobuz, care nu a acordat prioritate pe un marcaj pietonal. Mijlocul de transport în comun a pătruns pe trecere chiar în momentul în care traversa o femeie de 66 de ani, aceasta fiind rănită şi dusă de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale.

Strada Laminoriştilor a fost scena celui de-al treilea eveniment rutier, petrecut luni după-amiază. Victimă a fost o femeie de 78 de ani care a vrut să traverseze prin spatele unei autoutilitare, fără să se asigure, chiar în momentul în care şoferul, un bărbat de 41 de ani, efectua manevra de mers înapoi.

Lăsarea întunericului a adus ultimul eveniment rutier al zilei, pe cea mai aglomerată arteră a Galaţiului. Accidentul s-a petrecut pe un marcaj pietonal de la Inelul de Rocadă, loc prin care un bărbat de 53 de ani şi o femeie de 49 de ani au vrut să traverseze. Nu au ajuns pe partea cealaltă a străzii, pentru că o maşină condusă de un bărbat de 66 de ani, care nu i-a observat la timp, i-a pus la pământ, provocându-le leziuni.

În toate cazurile, poliţiştii rutieri au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă, în cazul evenimentelor petrecute pe trecerile de pietoni, şoferii riscând să îşi piardă, temporar, dreptul de a conduce.

Citit 9092 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.