Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
7 comentarii

În mandatul fostului primar Marius Stan, cel mai bine plătit din toată administraţia locală era city managerul. Acest fapt nu se mai regăseşte în mandatul primarului Ionuţ Pucheanu, dar administratorul public a rămas, totuşi, cel mai bine plătit dintre angajaţii contractuali ai Primăriei.
În baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, am solicitat administraţiei locale să ne spună cărei funcţii contractuale îi corespunde cel mai mare venit lunar din Primăria Galaţi, care este cuantumul acestui venit şi care este fişa postului pentru respectiva funcţie.
Potrivit răspunsului furnizat de municipalitate, funcţia contractuală cu cel mai mare venit salarial din cadrul Primăriei municipiului Galaţi este cea de administrator public, cu un venit salarial brut (salariu de bază brut) de 11.600 de lei. Postul este ocupat de Marius Humelnicu şi, conform datelor făcute publice de Primărie, salariul acestuia este egal cu indemnizaţia lunară încasată de fiecare dintre cei doi viceprimari ai municipiului Galaţi, Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR). Reamintim că, aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", la nivelul lunii iunie cuantumul net al veniturilor încasate de administratorul public era de 6.256 de lei, la egalitate cu primarul Ionuţ Pucheanu!
Dacă tot a beneficiat de un reviriment financiar, iată şi ce face Humelnicu pentru banii pe care îi încasează.

La mâna primarului

"Administratorul public îndeplineşte atribuţiile delegate de primarul municipiului Galaţi", scrie negru pe alb în răspunsul furnizat, la cererea noastră, de Primăria Galaţi. "Marius Humelnicu are calitatea de ordonator principal de credite, pe perioada absenţei din instituţie a domnului primar al municipiului Galaţi. Semnează documentele întocmite de: SC Apă Canal SA, SC Industrial Parc SRL, Direcţia Generală Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Direcţia de Evidenţă, Gestiune şi Administrarea Patrimoniului, Direcţia Generală de Dezvoltare Infrastructură şi Lucrări Publice, Direcţia Generală de Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale, Serviciul Juridic şi de Legalitate", ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei.

De ce se ocupă în prezent

"Prin ocuparea funcţiei de administrator public se creează cadrul legal de delegare a unor atribuţii ale primarului către o persoană independentă, ce are un rol strict administrativ. Astfel, se pun bazele unui control strict al costului serviciilor publice şi al dezvoltării locale", se aratp în Hotărârea Consiliului Local nr. 9 din 5 iulie 2016 care stabileşte obiectivele şi criteriile de performanţă ce trebuie îndeplinite de către administratorul public. Însă noi am fost curioşi cu ce se ocupă în prezent Marius Humelnicu. "Unul dintre cele mai importante proiecte de care se ocupă administratorul public este sistemul e-ticketing (emisie, vânzare şi verificare a biletelor şi abonamentelor de călătorie şi afişaj electronic în staţii - n.r.), cu tot ce presupune procedura de licitaţie respectând principiile Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Alături de reprezentanţi ai SC Transurb SA, caută soluţii şi pregăteşte documente pentru accesarea unor fonduri europene prin Programul Operaţional Regional", ne-a comunicat Primăria.
Potrivit sursei citate, Marius Humelnicu "organizează întâlniri periodice cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, pentru identificarea unor soluţii pe termen lung pentru relansarea economică a oraşului". De asemenea, gestionează proiecte şi chestiuni ce ţin de compartimentul Spaţiu locativ, dar şi anumite aspecte ce ţin de domeniul public şi privat al statului, intabulări şi inventariere patrimoniu.
"Alături de reprezentanţi ai SC Apă Canal SA caută soluţii şi pregăteşte documente pentru accesarea unor bani din fonduri europene prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare. Se ocupă şi de o serie de proiecte ce ţin de infrastructura oraşului", precizează Primăria. Şi tot administratorul public organizează întâlniri periodice şi gestionează aspecte ce ţin de gradul de colectare a taxelor şi impozitelor locale.

Contract pe durata mandatului primarului

La începutul lunii august 2016, social-democratul Marius Humelnicu a candidat de unul singur şi a câştigat concursul organizat pentru postul de administrator public (city manager) al Galaţiului. Contractul său este încheiat pe durata mandatului primarul municipiului Galaţi, fiind asimilat cu contract individual de muncă pe durată determinată. Printre criteriile sale de performanţă se numără: realizarea obiectivelor, asumarea responsabilităţii, respectul şi loialitatea faţă de instituţie.

Cel mai prost plătit angajat contractual

Funcţia contractuală cu cel mai mic venit salarial din cadrul Primăriei este cea de referent clasa III, grad debutant, gradaţia 0, la Departamentul Relaţii Externe şi Protocol: venit salarial brut (salariu de bază brut) 1.697 de lei.
În ceea ce priveşte principalele atribuţii, salariatul respectiv "colaborează cu celelalte compartimente în stabilirea de relaţii cu agenţi economici din ţară şi din străinătate, precum şi cu unităţile administrativ-teritoriale aflate în relaţiile de înfrăţire şi parteneriat cu Primăria Galaţi" şi "contribuie la organizarea vizitelor ce privesc domeniul relaţiilor economice a delegaţiilor care se deplasează în oraşele înfrăţite şi partenere". De asemenea, asigură organizarea şi pregătirea conferinţelor, seminarelor şi diverselor întâlniri aprobate de Consiliul Local şi de Primărie şi urmăreşte buna lor derulare. Transmite celor nominalizaţi invitaţiile primite de la organismele de stat, oficii diplomatice, organizaţii, pentru a lua parte la diverse manifestări interne şi internaţionale, întocmeşte documentaţia necesară deplasării în străinătate şi asigură desfăşurarea contactelor dinte conducerea instituţiei şi reprezentanţii unor instituţii sau organisme interne şi internaţionale.

Hotărârea nr.9 din 05.07.2016

Citit 8803 ori Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2017 17:54

7 comentarii

 • postat de Sindicalist din invatamant Miercuri, 11 Octombrie 2017 19:54 89.136.231.*** Link la comentariu
  0
  3

  ,,Fanica”, dragă, se vede că nu ți-a plăcut școala deloc; ai trecut foarte rar pe la ea. Apropo: ai reușit să obții diplomă de absolvire a 4 clase? Zău că eu nu te-aș fi trecut din clasa a doua în clasa a treia. De ce m-am făcut profesor? Uite-așa, să-i învăț carte pe cei care vor să învețe.

  Raportează
 • postat de Terente Miercuri, 11 Octombrie 2017 16:23 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  10

  1. Iată de ce ministreasa muncii, Olguţa Vasilescu, a mărit acum cel mai mult salariile din Administraţia Publică: pentru că aici sunt cei mai mulţi şacali din PSD ce umblă cu banii noştri pe mâini!
  2. Dacă postul de Administrator Public (City Manager) ar fi fost depolitizat, cu siguranţă ar fi fost mai mulţi candidaţi la concurs şi sigur ar fi fost ales acum un individ cu calităţi deosebite ce ar fi făcut ceva pentru Galaţi, independent de gândirea Primarului în funcţie sau a deciziilor politice ale vreunui partid.

  Raportează
 • postat de Fanica Miercuri, 11 Octombrie 2017 15:54 82.137.15.*** Link la comentariu
  12
  6

  Bai da daca e asa rau ca profesor de ce va-ti m-ai facut profesorii? De ce nu va-ti facut refetentii de primari daca ai invidia-ti atata?

  Raportează
 • postat de CICERO Miercuri, 11 Octombrie 2017 12:03 193.230.156.*** Link la comentariu
  4
  21

  chiar la banetul asta pe care il platim lenesilor si incapabililor din primarie , amintindu ne mereu, ne scoate din sarite. NU MUNCESC NICI PTR. UN SFERT DIN ACESTE SALARII

  Raportează
 • postat de galateanca Miercuri, 11 Octombrie 2017 08:44 5.13.151.*** Link la comentariu
  2
  13

  referent, clasa III (grad debutant, asistent, principal sau superior) este functionar public cu studii medii NU contractual.

  Raportează
 • postat de Vasile Miercuri, 11 Octombrie 2017 08:07 109.103.134.*** Link la comentariu
  3
  24

  Jaf pe bani publici, parca ar fi sac fara fund. Si macar de s-ar justifica in vreun fel acest salariu, oameni care n-ar face doua parale in sectorul privat!

  Raportează
 • postat de Sindicalist din invatamant Miercuri, 11 Octombrie 2017 06:58 89.136.231.*** Link la comentariu
  6
  23

  Salariul de bază brut, profesor debutant, studii superioare=1440 lei. Salariul de bază brut referent Primărie, clasa III, grad debutant, gradaţia 0, studii medii=1697 lei. Pentru lămurirea celor care spun că profesorul lucrează doar 3-4 ore pe zi (18 ore pe lună), următoarele clarificări: funcționarul lucrează 8 ore în Primărie, eventual având în față un singur cetățean (ceilalți sunt ,,struniți” la rând de gardian). Profesorul lucrează 3-4 ore pe zi având în față 25-30 de copii neastâmpărați, comunicând deseori cu toți deodată; 2-3 ore pe zi, în medie, tot în școală pentru serviciul pe școală, perfecționarea profesională continuă, ședințe cu părinții, de consiliu profesoral, de consiliu de administrație, activitate în diverse comisii, activități complementare cu copii; minimum 4-5 ore pe zi le lucrează acasă pentru că nu i se poate amenaja birou/cabinet în școală, pe cheltuieli proprii (pentru electricitate, căldură, consumabile etc.) pentru: documentare, planificări, proiecte, proiectarea activităților pentru ziua următoare, corectarea lucrărilor scrise, confecționare de materiale didactice și stimulative pentru actul învățării etc.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.