Cine s-a înscris la concursul de soluţii pentru INELUL DE ROCADĂ
Foto: Anca Melinte

Cine s-a înscris la concursul de soluţii pentru INELUL DE ROCADĂ
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Potrivit Biroului de Presă al administraţiei locale, doar două proiecte arhitecturale s-au înscris la concursul de soluţii cu tema "Reamenajare zona Inelul de Rocadă", lansat, în premieră, de Primăria municipiului Galaţi, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Competiţia a fost deschisă tuturor arhitecţilor şi echipelor de arhitecţi care aveau o propunere interesantă pentru această zonă a oraşului.

Autorităţile au promis că lucrările vor fi postate într-o secţiune specială pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi, păstrându-se anonimatul concurenţilor, iar cei interesaţi să le vadă şi să le voteze vor avea la dispoziţie zece zile de la momentul în care au fost postate.

Pe lângă părerea gălăţenilor, există şi un juriu, al cărui preşedinte cu drept de vot este primarul Ionuţ Pucheanu. Membri ai juriului sunt: arhitecţii Teodora Voicilă, Sergiu Porumboiu, Liviu Cezar Durbacă, Roxana Gheorghiu şi Liliana Buhociu, directorii generali din cadrul Primăriei Laurenţiu Jalbă şi Cristian Capeţis, Aurel Condurache - director tehnic de producţie al Apă Canal. Juriul va face evaluarea şi va acorda punctajul în funcţie de nivelul calitativ şi tehnic al propunerii, de originalitate şi armonizarea cu specificul zonei. Câştigătorul concursului va fi invitat să semneze contractul pentru serviciile de proiectare.

Citit 6675 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2017 18:49

15 comentarii

 • postat de mihai
  Vineri, 24 Noiembrie 2017 08:42
  85.10.120.***
  Un nou pretext de irosit banii. Asta era prioritatea acum in Galati?. D-le primar ce-ar fi sa asfaltezi strazile Centura -Cosbuc si altele de prin zona aia. E jale acolo.
  Daca vreti sa faceti ceva atunci transformati acel rond in sens giratoriu nu struto-camila aia de acum cu prioritate pe o singura directie. N-am mai vazut nicaieri in lume asa ceva.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Ele.
  Miercuri, 08 Noiembrie 2017 13:52
  185.100.84.***
  Pai cine?

  "Cine s-a inscris la concursul de solutii pentru INELUL DE ROCADA?"

  Ne mai intrebam mult doamna Melinte? Primaria are de gand sa ne spuna cine anume s-a inscris? Sau au de gand sa ne spuna tocmai la Craciun, de Revelion sau mai rau...tocmai la anul?


  https://www.viata-libera.ro/vlg-cultura/98652-parintii-artei-plastice-galatene,-intr-un-volum-impecabil

  Iata, artistii plastici galateni nu pot sculpta, MODELA o fantana arteziana de mari dimensiuni care sa fie amplasata in Inelul de Rocada, imprejmuita de o suprafata circulara de spatiu verde si arbusti? Cand are de gand primaria sa ne spuna cine s-a inscris in concurs?

  De Craciun? De Revelion aflam si noi ce s-a propus pentru Inelul de Rocada? Si cine sunt cei inscris, dar mai ales cu ce bazaconii? Stam cu ochii atintiti pe monitoare sa vedem daca au aparut stiri, articole noi cu ce s-a propus acolo si cine s-a inscris pentru a le realiza si nimic nu se mai spune, despre niciun proiect, despre nicio idee, realizare...Cand are de gand primaria sa ne spuna ce s-a decis pentru INELUL DE ROCADA?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Terente
  Joi, 02 Noiembrie 2017 14:13
  86.34.180.***
  pt@sosia lui Terente; esti atat de vetust incat incepand din ziua de azi, m-am decis sa-mi adaug la id-ul consacrat pe acest site, de cativa ani buni, un element distinctiv... Tu, continuua ; esti oricum in "ceata"!
  Semnat
  Terente...de Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ra
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 17:58
  207.244.70.***
  "Autorităţile au promis că lucrările VOR FI POSTATE într-o secţiune specială pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi, păstrându-se anonimatul concurenţilor, iar cei interesaţi să le vadă şi să le voteze vor avea la dispoziţie zece zile de la momentul în care au fost postate."

  Vor fi...Vor fi...Vor fi...Tot timpul la viitor. Totul la viitor..."se va face", "se va scrie", "se va povesti"...Mai stimate primar dar cand naiba le veti posta? Cand anume vor fi postate? Ai si un interval de timp in care ne spui ca vor fi postate? Sau vorbesti in van...? Matale ai luptat vreodata pentru Galati? Sau ai de gand sa lupti pentru Galati si pentru realizarea proiectelor Galatiului? Ca vad ca acum le dai brailenilor asa cu una cu doua, cat ai zice pis si terenul acela de la Vadeni. Sa nu ne trezim ca ne-ai dat sau ne-ai vandut si pe noi galatenii ca vad ca proiectele propuse de unii pentru Galati de cum ai venit la carma Galatiului le-ai si anulat desi in campanie spuneai, molfaiai niste cuvinte prin care ne minteai ca vei continua toate proiectele incepute. Mincinosule.

  Vad ca pe oamenii din cartierul Cantemir se vorbeste, se zvoneste ca "i-ai vandut" deja Brailei. Sa ne asteptam ca ne vei vinde si pe noi ceilalti galateni care am mai ramas in Galati? Dar cand ai de gand sa implementezi, sa realizezi proiecte mari aici n Galatiul asta care te-a votat? Sau ai de gand sa lasi Galatiul in paragina fiindca tu ai impresia ca te-or fi votat brailenii pe tine? Proiectele mari ale Galatiului aici pe teritoriul Galatiului unde sunt? Tot timpul Galatiul e prapadit, oropsit, prigonit si evitat, lipsit de marile proiecte ce ar fi trebuit construite, implementate aici in oras pentru modernizarea Galatiului. "Bine" ca Galatiul l-ai rezolvat, fiindca e modernizat peste masura cu fel de fel de proiecte mari si acum te-ai apucat sa faci proiecte pentru braileni, pe terenul brailenilor. Vai de capul galatenilor...Astia sunt parlamentari de Galati? Astia sunt politicieni de Galati? Tradatorilor. "Bine" ca lasati Galatiul in paragina si in ruine, dar de ocupat va ocupat de modernizarea altor orase, de ocupat va ocupati de realizarea proiectelor la altii in oras, pentru alte orase, nu pentru Galati si nu pentru galatenii care v-au votat. Palamizi de PNL-isti, palamizi de PSD-isti, palamizi de alesi locali galateni care nu realizeaza nimic in orasul acesta Galati, ca ei sunt ocupati de tarlaua altor orase, de suprafetele altor orase.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Maxim
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 14:55
  5.13.228.***
  Aceasta zona are nevoie de un proiect mai amplu care sa contina si complexul portocaliu din poza, zona Popescu si parcul.

  Firmele de arhitectura ar fi trebuit contactate in prealabil sa le fie prezentate specificatiile tehnice, sa fie atentionate din timp ca se pune proiectul pe SEAP.

  Consider ca trantirea unui proiect pe SEAP si asteptand sa te sune cineva este o practica proasta in administratia publica.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Tralala
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 14:15
  100.109.134.***
  Bun si cine s-a inscris? Ati inceput si voi cu titluri dea astea cancanistice? Sau mai bine zis clickbait.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Felicia
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 13:46
  92.87.236.***
  Asteptam cu nerabdare, cu infrigurare(ca te trec fiorii numai gandindu-te) si mai ales cu teama sa aflam ce bazaconii s-au propus pentru construirea sau pentru amenajarea in suprafata Inelul de Rocada. Sper sa aflam cat mai curand si sa nu ne mai tina in suspans aiurea ("lucrarile vor fi postate...") sa nu cumva sa-i injuram tocmai de sarbatori pentru prostiile propuse a fi construite/amenajate in Inelul de Rocada. Pai posteaza-le naibii tu primarie mai repede ca doar sunt doua proiecte inscrise nu n'spe mii de proiecte. Sau le vor posta la anul pe site-ul primariei?

  E prima data cand aud prostia asta: "lucrarile vor fi postate". Pai au fost 2 proiecte inscrise. Ce faceti le numarati pe degete si nu va iese ca va da cu virgula?
  Unu-doi.
  Una-doua.
  Un proiect-doua proiecte.
  O lucrare-doua lucrari.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Tiberiu
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 13:36
  92.87.236.***
  Ia sa vedeti ce porcarii s-au inscris. Sa vedeti ce chestii, din ce optiuni vor avea de ales galatenii tinand cont ca s-au inscris doar 2 competitori, iar intervalul de proiecte inscrise este foarte ingust, IN LOC SA IMPUNA PRIMARIA CE SA SE CONSTRUIASCA ACOLO DIN SUGESTIILE SI DIN IDEILE OFERITE DE CATRE GALATENI.

  Sper doar ca sa nu se fi inscris in competitie dintre cei doi si vreun sobor de preoti al carui "arhitect" sa fi propus bazaconia cu crucea. Sa nu cumva sa ne trezim cu vreo piatra/placa de mormant acolo.

  Si fara structuri metalice hidoase precum cele trantite pe faleza.
  S-a promis de atata amar de vreme o fantana arteziana impozanta acolo si nimic nu s-a mai facut in acest sens, dar acum le dam oportunitati unor bezmetici sa propuna tot felul de prostii ca sa fie construit acolo. Toata suprafata aceea de spatiu verde trebuie acoperita cu o constructie si lasat pe margini o suprafata circulara de gazon cu raza de 1-1,5m unde sa fie plantate niste flori si arbusti.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Orizontuasteapta
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 13:27
  92.87.236.***
  Lucrarile vor fi postate tocmai la Sfantu' Asteapta, pe site-ul primariei iar galatenii vor putea sa le vada si mai ales sa le voteze tocmai DUPA SFANTU' ASTEAPTA.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Robert
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 13:13
  92.87.236.***
  Mai stimati alesi, dar de zona La Popescu, de langa acest rondou ati uitat? Parca dupa extinderea Talciocului era vorba ca toate dughenele si chioscurile mizerabile din zona La Popescu (unde vand astia numai nimicuri de categoria talcioc) le veti muta in Talcioc.

  Cand veti demola si toate chioscurile si cosmeliile din zona La Popescu? Primaria alooo, trezirea. Iar in zona La Popescu in locul acelor dughene si chioscuri mizerabile sa amenajati niste locuri de parcare la sol, sau un loc de joaca sau pur si simplu sa plantati spatiu verde si copaci si sa reparati trotuarele.

  Zona La Popescu pe cand va fi curatata de acele chioscuri mizerabile care au distrus suprafata, zona respectiva. Nici trotuare nu mai avem fiindca le-au ocupat ei cu cosmeliile lor mizerabile, iar noi trebuie sa traversam zona pe carosabil printre gunoaiele lor de chioscuri-dughene.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Terente
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 12:40
  81.12.149.***
  Asta e OPORTUNITATEA ta acum, dle Primar?
  Nu ai pe ce cheltui banii?
  Fă naibii studii pentru Termoficarea Galaţiului (care a ajuns de râsul lumii), pentru Centura Galaţiului, pentru Dezvoltarea Turismului local, pentru construcţia de Padocuri pentru CĂINII (cu care te-ai lăudat în campania electorală) sau altceva mai vital şi mai UTIL acum gălăţenilor!
  5
  0
  Raportează
 • postat de cetateanu
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 11:23
  80.96.3.***
  Ar fi f util un sens giratoriu si la intersectia Str. Navelor cu Faleza. Cei care vin de la Spicu si vor sa vireze la stanga asteapta cateva minute bune ptr. a vira la stanga. Un giratoriu cat de simplu (chiar si din recipienti din plastic...ca la Piatra Neamt ar rezolva problema )
  2
  11
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 10:15
  89.137.231.***
  Ei vin cu tot felul de propuneri fanteziste, dar realitatea este ca de un an si ceva nu au fost in stare sa puna in functiune semafoarele din rondoul respectiv.
  Probabil mai trebuie niste banuti pe la firmele de partid.
  7
  20
  Raportează
 • postat de marius
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 06:33
  82.78.124.***
  Nu inteleg de ce nu se ia in calcul constructia unor bretele supraterane la coborare dinspre tiglina 1 . Una spre Micro 16, una spre Micro 19. Ar contribui mult la fluidizarea traficului in zona.
  3
  5
  Raportează
 • postat de galatean
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 00:34
  185.182.81.***
  Jalba este un fenomen. La propriu.
  3
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.